Thursday, July 19, 2012

The Cabin in the Woods (2012)



  • Regia

    Drew Goddard
  • Cu

    Chris HemsworthAnna HutchisonJesse WilliamsKristen Connolly
  • Gen film

    Horror  Thriller

    Durata

    105 minute

    Mai mulţi tineri ajung plini de entuziasm într-o cabană din pădure. Sunt convinşi că vor petrece un weekend de milioane, cu muzică şi băutură din plin, dar ceva cu totul şi cu totul ieşit din comun li se va întâmpla...



Flying Tiger Heroes (2012)



  • Regia

    John Woo
  • Cu

    Tom Cruise
  • Gen film

    Drama  Istoric  Razboi

    Acţiunea are loc în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar filmul se doreşte a fi cea mai grandioasă producţie chineză a tuturor timpurilor. Cu un buget de peste 100 milioane de dolari, Flying Tigers Heroes va vorbi despre Tigrii zburători, un cunoscut grup de voluntari americani care a survolat teritoriul japonez. Se pare că aceştia au distrus 300 de avioane inamice şi au pierdut doar 14.



Ghost Rider: Spirit of Vengeance 3D (2012)



  • Regia

    Mark NeveldineBrian Taylor
  • Cu

    Nicolas Cage
  • Gen film

    Actiune  Fantastic  Thriller

    Durata

    95 minute

    Premiera in Romania

    24.02.2012

    În această nouă versiune, regizată de Neveldine/Taylor (Crank), Johnny se luptă cu blestemul care l-a transformat în diabolicul vînător de recompense, dar riscă totul cînd face echipă cu liderul unui grup de călugări rebeli (Idris Elba), pentru a salva un băiat de ameninţarea diavolului şi, poate, pentru a scăpa el însuşi pentru totdeauna de acel blestem.

    Columbia Pictures şi Hyde Park Entertainment prezintă, în asociere cu Imagenation Abu Dhabi, GHOST RIDER. DEMONUL RĂZBUNĂRII, o producţie Marvel Entertainment / Crystal Sky Pictures / Ashok Amritraj / Michael De Luca / Arad. Protagonişti sînt Nicolas Cage, Ciarán Hinds, Violante Placido, Johnny Whitworth, Christopher Lambert şi Idris Elba. Regia le aparţine lui Mark Neveldine şi Brian Taylor. Filmul e produs de Steven Paul, Ashok Amritraj, Michael De Luca, Avi Arad şi Ari Arad.  Scenariul le aparţine lui Scott M. Gimple & Seth Hoffman şi David S. Goyer, iar povestea, lui David S. Goyer.  Bazat pe benzile desenate Marvel.  Producători executivi sînt E. Bennett Walsh, David S. Goyer, Stan Lee şi Mark Steven Johnson.  Director de imagine este Brandon Trost.  Scenografia îi aparţine lui Kevin Phipps.  Montaju e realizat de Brian Berdan, A. C. E., iar costumele sînt realizate de Bojana Nikitovic.  Muzica e compusă de David Sardy.  



Contraband (2012)



  • Regia

    Baltasar Kormákur
  • Cu

    Mark WahlbergKate BeckinsaleJ.K. SimmonsBen Foster
  • Gen film

    Actiune  Crima  Drama 

    Durata

    110 minute

    Premiera in Romania

    20.01.2012

    Mark Wahlberg se află în fruntea distribuţiei acestui thriller despre un om care încearcă să stea deoparte de lumea pe care s-a străduit mult s-o părăsească, pentru a-şi proteja familia.

    Amplasat în New Orleans, filmul explorează universul dur al unor contrabandişti de clasă internaţională, unde acţionează împreună criminali disperaţi, oficiali corupţi, cu mize uriaşe şi mită pe măsură, unde loialitatea este o raritate, iar moartea pîndeşte la fiecare pas greşit.

    Chris Farraday (Wahlberg) a renunţat de mult la viaţa de infractor, dar, după ce cumnatul său, Andy (Caleb Landry Jones), dă rateu cu o afacere cu droguri pentru şeful său, Tim Briggs (Giovanni Ribisi), e nevoit să facă ceea ce ştia el cel mai bine: să facă contrabandă pentru a regla datoria lui Andy. Chris e un contrabandist cu renume, aşa că nu-i ia mult pentru a strînge o echipă, împreună cu prietenul său, Sebastian (Ben Foster), pentru a merge în Panama şi a se întoarce cu milioane de dolari falşi.

    Dar lucrurile se deteriorează rapid şi, doar cu cîteva ore înainte de pune mîna pe bani, Chris trebuie să-şi croască drum printr-o reţea criminală de baroni ai drogurilor violenţi, poliţişti şi asasini plătiţi, înainte ca soţia Kate (Kate Beckinsale) şi fiii săi să devină ţintele acestora.


Man on a Ledge (2012)



  • Regia

    Asger Leth
  • Cu

    Elizabeth BanksSam WorthingtonJamie Bell
  • Gen film

    Crima  Thriller

    Durata

    102 minute

    Premiera in Romania

    27.01.2012

    Nedreptatea unui sistem judiciar defectuos îl aduce pe un poliţist incoruptibil în pragul nebuniei. După ce a ajuns în închisoare pentru o infracţiune pe care nu a comis-o, Nick (Sam Worthington) începe să încalce toate regulile, singura lui şansă fiind acum evadarea. 

    Adevăratul haos începe la scurt timp după fuga din închisoare, când, bărbierit şi îmbrăcat la patru ace Nick ameninţă că se aruncă de pe o clădire din mijlocul Manhattanului. Trecătorii încep să se panicheze văzându-l acolo şi forţele de ordine trimit de urgenţă un negociator, Lydia (Elizabeth Banks), pentru a împiedica dezastrul.

    Însă teribila scenă este de fapt un plan foarte bine pus la punct, iar în timp ce joacă rolul sinucigaşului, Nick coordonează de fapt furtul unui diamant de 30 de milioane de dolari, pentru dispariţia căruia ajunsese iniţial în închisoare. Este singura cale de a-şi demonstra nevinovăţia şi pentru asta are nevoie de ajutorul negociatoarei. În momentul în care poliţia reuşeşte să îl identifice, o echipă SWAT este trimisă pe poziţie pentru a-l extermina şi cum Lydia nu este încă sigură de partea cui se află adevărul, şansele lui Nick sunt mai slabe în fiecare clipă.


Underworld: Awakening (2012)



  • Regia

    Måns MårlindBjörn Stein
  • Cu

    Kate BeckinsaleSandrine HoltMichael Ealy,India Eisley
  • Gen film

    Actiune  Fantastic  Horror

    Durata

    90 minute

    Premiera in Romania

    20.01.2012

    Lupta de milenii dintre Vampiri şi Lycani îşi continuă dezlănţuirea în excepţionalul film 3D, Lumea de dincolo-Trezirea la viaţă, cel de-al patrulea şi cel mai spectaculos film al mult îndrăgitei serii Underworld. În Lumea de dincolo-Trezirea la viaţă,  acţiunea sagăi şi haosul luptei sunt transferate la un nivel superior aducând-o pe legendara războinică a Vampirilor, Selena (Kate Beckinsale), în confruntare directă cu cel mai puternic adversar al ei. În acelaşi timp ea descoperă un secret şocant, care îi va schimba toate principiile şi valorile pentru care a luptat până acum.
    Au trecut cincisprezece ani de când Selena şi iubitul ei Michael, pe jumătate om şi pe jumătate Lycan, l-au învins pe liderul vampirilor, Marcus, în Underworld Evolution. În anii care s-au scurs de atunci, omenirea a descoperit existenţa clanurilor de Vampiri şi Lycani şi a lansat un război total împotriva lor, dorind să distrugă ambele specii. Selena, capturată în timpul genocidului, se trezeşte, după mai mult de  un deceniu, descoperindu-se captivă într-un laborator bine păzit al Antigen, o puternică corporaţie biotech, care vrea să descopere un vaccin împotriva virusului care a dus la apariţia Vampirilor şi Lycanilor.
    Selena află cu durere că Michael a murit, dar durerea ei este în curând depăşită de o şocantă descoperire: În timp ce era supusă unei proceduri criogenice, ea dăduse naştere unei fetiţe, Eva (India Eisley). În timpul fugii sale în căutarea unui adăpost pentru copilul ei, Selena descoperă că se află într-o lume în care poporul ei, altădată mândru, fusese hăituit până aproape de dispariţie, iar puţinii supravieţuitori trăiau ascunşi sub pământ.
    Fiind evitată de supravieţuitorii clanurilor de altădată, Selena nu beneficiază  decât de ajutorul  unui tânăr Vampir, David (Theo James), care i se alătură în vendetta ei sângeroasă împotriva Antigen, care plănuieşte să o captureze şi să o distrugă atât pe ea cât şi pe fiica ei. Duşmanii ei tradiţionali, Lycanii, se află din nou în ascensiune, iar Selena pare neputincioasă în faţa celui mai feroce oponent din istoria Underworld —un  uber-Lycan, care dobândise puteri sporite datorită unei transformări genetice.
    În Lumea de dincolo-Trezirea la viaţă joacă Kate Beckinsale (Underworld, The Aviator, Nothing But The Truth), Stephen Rea (V for Vendetta, The Crying Game), Michael Ealy (Seven Pounds, Barbershop), Theo James (You Will Meet A Tall Dark Stranger), India Eisley (The Secret Life of an American Teenager), şi Charles Dance (“Game of Thrones,” Alien3).
    Lumea de dincolo-Trezirea la viaţă este un film regizat de Mårlind & Stein (Shelter, Storm). Scenariul aparţine lui Len Wiseman (Underworld, Underworld: Evolution) & John Hlavin (The Shield), şi lui J. Michael Straczynski şi Allison Burnett (Untraceable, Fame).  Povestirea aparţine lui Len Wiseman şi John Hlavin şi este inspirată după personajele create de Kevin Grevioux şi Len Wiseman & Danny McBride. Producţia este semnată de Tom Rosenberg (The Lincoln Lawyer, Million Dollar Baby), Gary Lucchesi (The Lincoln Lawyer, Million Dollar Baby, Underworld), Len Wiseman şi Richard Wright (The Lincoln Lawyer, Underworld).
    Producătorii executivi ai filmului sunt David Kern (The Lincoln Lawyer, Fame), James McQuaide, David Coatsworth (John Adams, Grey Gardens), Eric Reid, Skip Williamson (Underworld: Rise of the Lycans, Crank), and Henry Winterstern (Conan The Barbarian, Underworld Evolution).
    Directorul de imagine este Scott Kevan (Death Race, The Losers). Scenografia îi aparţine lui Claude Paré, laureat al premiului Genie (Barney’s Version, Night at the Museum). Montajul este realizat de Jeff McEvoy (Wonderland, The Lincoln Lawyer). Costumele îi aparţin lui Monique Prudhomme, nominalizată la premiul Academiei (Imaginarium of Doctor Parnassus, Juno). Muzica este compusă de Paul Haslinger.


Bel Ami (2012)



  • Regia

    Nick Ormerod
  • Cu

    Robert PattinsonUma ThurmanKristin Scott ThomasChristina Ricci
  • Gen film

    Drama  Romantic

    Durata

    102 minute

    Premiera in Romania

    02.03.2012


    O nouă adaptare a romanului scris de Guy de Maupassant, Bel Ami ilustrează periplul lui George Duroy (Robert Pattinson), de la mansardele mizere în care trăise, la opulenţa şi luxul clasei sociale înalte din Parisul anilor 1900.
    Folosindu-se de puterea sa de seducţie şi de inteligenţa ieşită din comun, George reuşeşte să se transforme dintr-un tânăr sărac lipit pământului în cel mai dorit bărbat al momentului. 
    Într-o lume în care cei mai puternici oameni din Paris erau, nu barbaţii, ci soţiile şi amantele lor, prin patul lui George se perindă cele mai frumoase, influente sau informate femei, care îi facilitează mai mult sau mai puţin conştient ascendenţa.    
    După multe episoade în care George îşi seduce şi abandonează cu sânge rece victimele, tânărul ajunge să cadă pradă propriilor uneltiri. Devenit un paria al cercurilor selecte, renegat de toţi prietenii săi, numai un gest nebunesc îl mai poate salva de săracie, dar în acelaşi timp îl va costa mai scump chiar decât pierderea celei mai mari averi. 


Gone (2012)




Thriller


Durata

94 minute



Premiera in Romania

23.03.2012


Jill Parrish (Amanda Seyfried) descoperă cînd se întoarce de la schimbul de noapte că sora ei, Molly (Emily Wickersham) a fost răpită. Cu un an înainte, Jill scăpase din mîinile unui individ care o răpise, un ucigaş în serie neprins încă, aşa că acum e convinsă că acelaşi individ s-a întors şi a răpit-o pe sora ei. Temîndu-se că Molly va fi moartă pînă la răsăritul soarelui, Jill porneşte într-o cursă nebunească pentru a-l găsi pe ucigaş, a-i scoate la iveală secretele şi pentru a-şi salva sora.

Summit Entertainment, Lakeshore Entertainment şi Sydney Kimmel Entertainment prezintă DISPĂRUTĂ (Gone), un thriller în regia lui Heitor Dhalia, după un scenariu de Allison Burnett. Producătorii filmului sînt Tom Rosenberg, Gary Lucchesi, Chris Salvaterra şi Dan Abrams. Producătorii executivi sînt Matt Berenson, Ted Gidlow şi Jim Tauber. Michael Grady este director de imagine, iar John Axelrad, editor. Distribuţia îi mai include pe Jennifer Carpenter, Daniel Sunjata, Sebastian Stan, Wes Bentley, Socratis Otto şi Michael Paré.



The Grey (2012)



  • Regia

    Joe Carnahan
  • Cu

    Liam NeesonFrank Grillo
  • Gen film

    Actiune  Aventura  Drama

    Durata

    117 minute

    Premiera in Romania

    24.02.2012

    Întorcându-se spre casă, un grup de muncitori de la o rafinărie din Alaska, se prăbuşesc cu avionul cu care traversau tundra şi doar opt din ei supravieţuiesc. O haită de lupi fioroşi, asemănători cu cei preistorici, în dimensiune şi ferocitate, îi urmăresc pe supravieţuitorii accidentului aviatic. Printre ei, John Ottway (Liam Neeson), cel care la rafinărie ţine animalele sălbatice departe pentru a-i proteja pe muncitori în timpul schimburilor, devine liderul celor opt care se luptă cu răni grave şi vremea necruţătoare, având la dispoziţie doar câteva zile pentru a scăpa din iadul îngheţat şi de haita feroce.  Oare va reuşi? Sau poate a venit rândul lupilor să se răzbune... 


Wanderlust (2012)



  • Regia

    David Wain
  • Cu

    Paul RuddJennifer Aniston
  • Gen film

    Comedie

    Durata

    98 minute

    Premiera in Romania

    09.03.2012

    Paul Rudd (Role Models, I Love You, Man) şi Jennifer Aniston (Horrible Bosses, The Break-Up) sînt protagoniştii comediei CU LUMEA-N CAP, regizată de David Wain (Role Models), al cărei producător este Judd Apatow (Knocked Up), despre un cuplu care părăseşte stresul metropolei pentru a se alătura unei comunităţi hippy, unde singura regulă este aceea de a fi tu însuţi.

    George (Rudd) şi Linda (Aniston) formează un cuplu extrem de stresat din Manhattan, cei doi ducînd un stil de viaţă mult peste posibilităţi. După ce George îşi pierde jobul, iar Linda îşi vede din nou refuzat proiectul documentarului său mult prea deprimant, cei doi nu mai au decît o singură opţiune: să se mute în Atlanta, pentru a locui cu Rick (KEN MARINO, Role Models, The Ten), fratele mitocan al lui George și cu soția lui permanent abțiguită, Marisa (MICHALEA WATKINS, New Girl, Saturday Night Live), în Atlanta. Doar pentru cîteva luni, pînă cînd se vor pune din nou pe picioare...

    Dar, pe drum, cei doi dau peste Elysium, o comunitate idilică populată de personaje excentrice, precum Carvin (ALAN ALDA, The Aviator), fondatorul grupului, Seth (JUSTIN THEROUX, Zoolander), masculul Alfa din grup, Eva (MALIN AKERMAN, The Proposal), frumoasa dezinhibată sexual, Wayne (JOE LO TRUGLIO, Role Models), nudist convins, Kathy (KERRI KENNEY-SILVER, Role Models), care nu știe ce sînt limitele, Karen (KATHRYN HAHN, Anchorman: The Legend of Ron Burgundy), fosta starletă porno părăsită de soţ şi în depresie. Toți acești excentrici au o viziune cu totul diferită asupra vieţii. Banii? Nu pot cumpăra fericirea. Cariere? Cine are nevoie de ele? Haine? Doar dacă ţii neapărat. 

    Să fie, oare, Elysium, noul început de care au nevoie George şi Linda? Sau schimbarea radicală a perspectivei mai mult va agrava problemele lor, în loc să le rezolve? 

    Comedia e regizată de David Wain, după un scenariu de Ken Marino și David Wain și e produsă de Apatow, Marino, Rudd and Wain. Echipa din spatele camerelor de filmat e formată din directorul de imagine MICHAEL BONVILLAIN (Zombieland, Cloverfield), scenograful AARON OSBORNE (Kiss Kiss Bang Bang, I Am Sam), creatoarea de costume DEBRA MCGUIRE (Superbad, Knocked Up), compozitorul CRAIG WEDREN (Role Models, The School of Rock) și editorii DAVID MORITZ (Get Him to the Greek, It’s Complicated) și ROBERT NASSAU (The Definition of Insanity, TV’s Children’s Hospital).  Producător exectuvi este RICHARD VANE (Forgetting Sarah Marshall).


The Woman in Black (2012)



  • Regia

    James Watkins
  • Cu

    Daniel RadcliffeCiarán HindsJanet McTeer
  • Gen film

    Drama  Horror  Thriller

    Durata

    95 minute

    Premiera in Romania

    16.03.2012

    Tânărul avocat Arthur Kipps îşi lasă fiul la Londra pentru a pleca înr-un sat izolat să rezolve problemele juridice legate de moştenirea răposatei Alice Dabrow. Ajuns acolo, descoperă că o serie de accidente şi sinucideri inexplicabile i-au obligat pe locuitori să-şi închidă copiii în case, pentru a-i proteja împotriva unui inamic invizibil.
    În noaptea pe care o petrece de unul singur în casa defunctei, Arthur aude ţipetele unui copil care se îneacă şi vede şiruri de copii cu figuri descompuse care mărşăluiesc apatici. În curând, el va descoperi că aceştia au în comun aceeaşi dată a morţii, dar şi acelaşi criminal.
    Fantoma unei femei dispreţuite de întreaga comunitate pentru că nu a fost în stare să-şi salveze fiul, Nathaniel, ia o formă cu adevărat înfricoşătoare. Oamenii îi spun Femeia în Negru. Un văl îi acoperă faţa, ascunzând vederii orificiile unde odinioară se aflau ochii, mîncaţi acum de animale necrofage, iar blestemul ei ascunde un secret şi mai întunecat: de căte ori îşi face apariţia, moare un copil.
    Înfruntând ostilitatea localnicilor, Arthur scoate scheletul lui Nathaniel şi îl îngroapă alături de mama lui, sperând ca astfel diabolicul spirit să-şi găsească, în sfârşit, liniştea. Dar, printr-o întorsătură crudă a soartei, Femeia în Negru îşi întoarce acum ghearele împotriva fiului lui Arthur. Pentru a scăpa de o soartă mai cruntă decât moartea, Arthur trebuie să sacrifice tot ce îi e drag pentru a-şi salva copilul.


Chronicle (2012)



  • Regia

    Josh Trank
  • Cu

    Michael B. JordanDane DeHaanAlex Russell
  • Gen film

    Actiune  Drama  SF

    Durata

    84 minute

    Zdrobirea maşinilor doar cu gândul.  Zborul. Dobândirea unei puteri care poate nimici un oraş. Cine nu şi-ar dori acest tip de puteri? Cine nu şi-ar dori să facă imposibilul? Ce ai face, întreabă CHRONICLE, dacă ai fi Andrew, Matt sau Steve?

    Andrew, Matt şi Steve sunt trei adolescenţi cu care te poţi identifica, fiecare cu o personalitate distinctă, confruntându-se cu provocări reale generate de viaţa la liceu. Sunt imperfecţi, stângaci şi puţin nechibzuiţi. Însă ei au descoperit ceva care depăşeşte capacitatea lor - sau a oricărui altcuiva - de înţelegere. Descoperirea lor le aduce capacităţi telekinetice; în limbaj comun, au superputeri.

    Pot muta obiecte doar cu gândul, pot zdrobi maşini doar cu puterea voinţei. Au învăţat să zboare... îndeplinirea celei mai mari dorinţe. Apoi, lucrurile iau o întorsătură nefastă.

    Ce ai face dacă, brusc, ai dobândi capacităţi care-ţi depăşesc puterea de înţelegere? Ai îmbrăca un costum special, ai zbura şi te-ai bate cu răufăcătorii? Dacă ai fi adolescent, cel mai probabil răspuns ar fi: s-o crezi tu. Te-ai distra cu puterile, ai face glume şi poate că te-ai răzbuna pe cei care ţi-au făcut rău. Poate că aceste puteri ţi-ar scoate în evidenţă calităţile mai puţin nobile. Sau mai rău.



The Vow (2012)



  • Regia

    Michael Sucsy
  • Cu

    Channing TatumRachel McAdams
  • Gen film

     
  • Durata

    104 minute
  • Cum ar fi dacă, dintr-o dată, fiinţa iubită  nu v-ar mai recunoaşte ?

    Paige (interpretată de Rachel McAdams) şi Leo (interpretat de Channing Tatum) sunt căsătoriţi şi se iubesc la nebunie. Ambii sunt artişti de succes în Chicago. Într-o noapte cu ninsoare deasă, cei doi sunt victimele unui accident de maşină. Leo scapă nevătămat, însă Paige are leziuni cerebrale, care îi şterg din memorie toate amintirile legate de relaţia cu soţul său. La ieşirea din comă, Leo este pentru ea un străin.

    Dintr-o dată, Leo se trezeşte în situaţia de a lua de la capăt o relaţie la care visase toată viaţa şi de a-i recuceri inima soţiei sale. În urma traumatismului cranian, Paige se crede cu cinci ani în urmă, pe vremea când era studentă la Drept, înainte de a-l cunoaşte pe Leo. Viaţa sa actuală îi este complet străină. Nu înţelege de ce se află departe de părinţii săi (interpretaţi de Jessica Lange şi Sam Neill), îi lipseşte garderoba sa “conservatoare” şi nu vede niciun motiv pentru care ar fi renunţat la facultate şi la promiţătoarea carieră de avocat. Pentru a înrăutăţi situaţia, Paige se crede încă logodită cu omul de afaceri Jeremy (interpretat de Scott Speedman), şi refuză relaţia cu Leo şi stilul său de viaţă neconvenţional, ca şi cum nu l-ar fi iubit niciodată.

    Cum însănătoşirea lui Paige şi revenirea memoriei pare ceva imposibil, Leo este cuprins de teamă – aceea că a pierdut-o pentru totdeauna pe marea iubire a vieţii sale. Refuzând să se dea bătut, el se hotărăşte să ia totul de la capăt şi o curtează pe Paige ca şi cum de-abia s-ar fi cunoscut, în speranţa că aceasta se va îndrăgosti din nou de el. Astfel, Leo va trece printr-o grea încercare, în cursul căreia va înţelege exact sensul iubirii, al onestităţii şi al jurământului făcut la căsătorie.

    Screen Gems şi Spyglass Entertainment prezintă filmul The Vow / Jurământul, o producţie Birnbaum/Barber, în regia lui Michael Sucsy. Scenariul este realizat de Abby Kohn, Marc Silverstein şi Jason Katims. Producătorii filmului sunt: Roger Birnbaum, Gary Barber, Jonathan Glickman şi Paul Taublieb, iar producători executivi J. Miles Dale, Austin Hearst şi Susan Cooper.
    Co-producători sunt Cassidy Lange şi Rebekah Rudd. Imaginea este semnată de Rogier Stoffers, scenografia de Kalina Ivanov şi montajul de Nancy Richardson şi Melissa Kent. Costumele sunt create de Alex Kavanagh. Coloana sonoră este compusă de Rachel Portman şi Michael Brook, iar supervizarea muzicală este semnată de Randall Poster.