Friday, August 3, 2012

Oz: The Great and Powerful (2013)

  • Regia

    Sam Raimi
  • Cu

    Mila KunisRachel WeiszMichelle Williams,James Franco
  • Gen film

  • Durata

    130 minute
  • "Grozavul şi puternicul Oz" (Oz: The Great and Powerful), noua producţie cinematografică marca Disney, ilustrează originile iubitului personaj, creat de L. Frank Baum, acum mai bine de 100 de ani.

    Povestea începe odată cu alungarea lui Oscar Diggs (James Franco), un magician de circ cu principii etice discutabile, din prăfuitul Kansas. Acesta ajunge astfel pe Tărâmul lui Oz, un loc plin de viaţă şi crede că a dat norocul peste el: aici ar putea deveni faimos şi s-ar putea îmbogăţi. Însă, în scurt timp, cunoaşte trei vrăjitoare de-ale locului, Theodora (Mila Kunis), Evanora (Rachel Weisz) şi Glinda (Michelle Williams), care nu sunt sigure că acesta este marele vrăjitor pe care îl aşteptau cu toţii.

    Fără să vrea, magicianul devine implicat în problemele noii lui ţări şi ale locuitorilor acesteia şi trebuie să îşi folosescă talentul şi farmecele pentru a deosebi binele de rău, înainte să fie prea târziu. Astfel, Oscar se transformă în "Grozavul şi Puternicul Magician din Oz" şi în acelaşi timp, devine un om mai bun.

The Pact (2012)



  • Regia

    Nicholas McCarthy
  • Cu

    Agnes BrucknerCaity LotzCasper Van Dien
  • Gen film

    Horror  Mister  Thriller

    Durata

    89 minute

    Un alt film horror care cred ca va trezi interesul fanilor acestui gen si nu numai. Este vorba de filmul THE PACT, scris si regizat de Nicholas McCarthy, care de fapt si-a transformat scurtmetrajul cu acelasi nume din 2010 intr-un lung metraj.
    Filmul ne spune povestea a doua surori care se intorc in casa parinteasca dupa decesul recent al mamei lor. Aici vor afla tot felul de secrete din trecut si se vor confrunta cu niste prezente malefice care vor sa puna stapainire pe ele.
    Pe scurt, un alt horror a carui actiune se petrece in proportie de 80% intr-o casa. Din aceasta categorie mai avem anul acesta filme precum: Silent House, House at the end of the street sau multasteptatul The Cabin in the woods.



A Few Best Men (2012)




Comedie

O comedie despre un mire si cei trei cavaleri de onoare ai sai care calatoresc prin pustiul Australiei pentru a participa la nunta.

[REC]³ Génesis (2012)




  • Regia

    Paco Plaza
  • Cu

    Javier BotetLeticia Dolera
  • Gen film

    Drama  Horror  Thriller

    Durata

    80 minute

    Acest al 3-lea film din seria [REC] este un omagiu la adresa filmelor anterioare, însă numai până când o ia în cu totul altă direcţie.
    În această parte, virusul loveşte pe neaşteptate într-un grup de nuntaşi. Rezultatul este dezastruos.


Treasure Island (2012)


  • Regia

    Steve Barron
  • Cu

    Eddie IzzardToby RegboRupert Penry-JonesDaniel MaysPhilip Glenister
  • Gen film

    Aventura

    Durata

    180 minute

    O gasca de pirati intra in posesia unei mari comori, insa cand vine vremea ca fiecare sa-si ia partea capitanul vasului isi tradeaza o parte din echipaj dorind sa tina comoara pentru el. Toata actiunea filmului se invarte in jurul comorii pe care ceilalti pirati incearca sa o recupereze de pe o insula unde capitanul care i-a tradat a ascuns-o.



Act of Valor (2012)




  • Regia

    Mike McCoyScott Waugh
  • Cu

    Roselyn SanchezEmilio RiveraNestor Serrano
  • Gen film

    Actiune  Aventura  Thriller

    O îmbinare fără precedent între eroismul din viaţa reală şi cinematografia originală, "Act of Valor" prezintă un grup de militari americani Navy Seals într-o poveste puternică despre terorismul global contemporan. Înspirat din evenimente reale, filmul combină scene de luptă uimitoare, tehnologie de luptă de ultimă generaţie şi emoţie puternică pentru aventura de acţiune supremă. "Act of Valor" duce audienţa adânc în lumea secretă a celor mai de elită şi bine antrenaţi războinici din lumea modernă.

    Când operaţiunea de salvare a unui agent CIA răpit conduce la descoperirea unui plan terorist mortal împotriva Statelor Unite ale Americii, o trupă specială din Navy Selas este trimisă la o vânătoare de oameni în lumea întreagă. Pe măsură ce oamenii viteji din platonul Bandito se grăbesc să oprească un atac coordonat care ar putea ucide şi răni mii de civili americani, aceştia trebuie să-şi echilibreze devotamentul pentru ţară, echipă şi familiile de acasă.

    De fiecare dată când îşi îndeplinesc misiunea, o nouă piesă de inteligenţă dezvăluie o altă întorsătură şocantă spre complotul mortal terorist, care se întinde din Cecenia către Philipine şi din Ucraina către Somalia. Operaţiunile vaste îi trimit pe militarii Navy Seals de-a lungul globului, pe măsură ce urmăresc cercul terorist la graniţa dintre SUA şi Mexic, unde începe un schimb de focuri cu un rezultat ce poate avea consecinţe inimaginabile pentru viitorul Americii.



A.C.A.B.: All Cops Are Bastards (2012)



  • Regia

    Stefano Sollima
  • Cu

    Filippo NigroMarco GialliniPierfrancesco Favino
  • Gen film

    Actiune  Crima  Drama

    Durata

    90 minute

    Acest film este făcut în memoria lui Gabriele Sandri, suporterul italian împușcat de un polițist la un meci de fotbal.
    Filmul ne arată cât de corupți sunt polițiștii italieni mai ales când vine vorba să se acopere unul pe celălalt și cât de violenți sunt la meciurile de fotbal sau chiar pe stradă față de tineri sau bătrâni.
    Atunci când băiatul unui jandarm intră într-o așa-zisă bandă care militează pentru expulzarea românilor și albanezilor din Italia, lucrurile iau o turnură nefastă.



Being Flynn (2012)



  • Regia

    Paul Weitz
  • Cu

    Robert De NiroPaul Dano
  • Gen film

    Comedie  Drama

    Nick Flynn e un tânăr de 20 şi ceva de ani care lucrează în mai multe adăposturi pentru oamenii străzii din Boston. Astfel de locuri sunt cele în care îl întâlneşte adesea pe tatăl său, Jonathan Flynn, un scriitor de o inteligenţă sclipitoare, dar foarte tulburat şi excentric. Nick ar prefera ca tatăl lui să rămână absent, aşa cum a fost de câte ori a avut nevoie de el. Recent, mama lui Nick a murit, iar tânărul a început o relaţie nouă cu Denise, aşa că nu şi-l doreşte în viaţa lui pe tată, de la care se aşteaptă doar la probleme.




Cosmopolis (2012)







Agneepath (2012)



  • Regia

    Karan Malhotra
  • Cu

    Hrithik RoshanRishi KapoorSanjay Dutt
  • Gen film

    Drama

    Povestea începe pe insula Mandwa, lângă Maharashtra în anul 1977. Directorul școlii, un om foarte respectat pe nume Master Deenanath Chauhan, încearcă să convingă sătenii să nu își închirieze pământurile lui Kancha, un mafiot care intenționează să înceapă o afacere în lumea narcoticelor.Pentru a-l da la o parte, mafiotul îi acuză pe nedrept pe Deenanath de violarea unui copil, faptă pentru care este condamnat la moarte prin spânzurare. După această întâmplare, fiul și soția sa sunt nevoiți să fugă din oras la Mumbai unde soția mai naște o fetiță. După câțiva ani, Vijay hotărăște să investigheze cine este adevăratul violator, pentru ca vinovatul pentru moartea tatălui său să fie pedepsit. Vijay se îndrăgostește de Kaali și o cere în căsătorie. Ea acceptă, însă, imediat după căsătorie Kaali este ucisă de un angajat al lui Kancha. Acum Vijay este furios pentru cele întâmplate și însetat de răzbunare. El le trimite pe mama și sora sa în Mandwa departe de pericol și apoi pornește pe urmele lui Kancha. Va reuși el singur să se răzbune pe Kancha. care între timp a devenit mai puternic decât era când i-a inscenat violul lui Master?


On the Road (2012)



  • Regia

    Walter Salles
  • Cu

    Sam RileyKristen StewartKirsten Dunst,Garrett Hedlund
  • Gen film

    Aventuri Drama

    Durata

    140 minute

    După moartea tatălui său, Sal Paradise, un tânăr scriitor din New York îl întâlneşte pe Dean Moriarty, un rebel periculos de seducător. Se înţeleg bine din primul moment. Hotărâţi să nu se mulţumească cu o viaţă mediocră, Sal şi Dean pleacă într-o călătorie. Cu sete de libertate, cei doi explorează lumea, călătoresc, cunosc multă lume şi se regăsesc pe ei înşişi.



Moonrise Kingdom (2012)



  • Regia

    Wes Anderson
  • Cu

    Bruce WillisFrances McDormand
  • Gen film

    Drama

    Durata

    94 minute

    Un băiat şi o fată care trăiesc pe coasta unei insule din New England se cunosc la şcoală, se plac şi încep să-şi trimită bileţele, scrise cu creioane colorate, în care plănuiesc să fugă de acasă.  Povestea se întâmplă în anii 1960, într-un fel de tabără de cercetaşi unde copii sunt instruiţi. După dispariţia tinerilor mai multe grupuri de localnici se mobilizează să-i caute. Oraşul e întors cu susul în jos de căutările conduse de şerif (Bruce Willis), dar deranjul care se petrece nu e neapărat un lucru rău.