Saturday, December 15, 2012

Seven Psychopaths (2012)


  • Regia

    Martin McDonagh
  • Cu

    Sam RockwellWoody HarrelsonColin Farrell
  • Gen film

  • Durata

    110 minute
  • Scenaristul şi regizorul laureat cu Oscar Martin McDonagh ne prezintă o comedie neagră înecată în sânge şi burduşită cu vedete.

    Marty (Colin Farrell) este un scenarist care visează să-şi ducă la bun sfârşit scenariul “Şapte psihopaţi”. Billy (Sam Rockwell)  este cel mai bun prieten al lui Marty, actor fără slujbă şi hoţ de căţei  cu jumătate de normă, care ţine morţiş să-l ajute pe Marty, cu orice preţ. Hans (Christopher Walken) este complicele la fărădelegi al lui Billy, un om religios cu un trecut violent. Charlie (Woody Harrelson) este gangsterul psihopat al cărui câine tocmai l-au furat Billy şi Hans. Charlie e imprevizibil, extrem de violent şi n-ar asta o secundă pe gânduri să ucidă pe oricine ar fi implicat în acest furt. Marty o să primească toată inspiraţia de care are nevoie, dar o să fie el capabil să stea în viaţă destul de mult ca să termine cel mai tare scenariu din cariera lui de până acum?

    CBS Films, Film4 şi BFI prezintă Seven Psychopaths, un film de Martin McDonagh, producţie Blueprint Pictures. Scrisă şi regizată de Martin McDonagh, laureat cu Oscar (In Bruges, Six Shooter), comedia are o distribuţie de staruri de primă mână, precum Colin Farrell (In Bruges, Crazy Heart), Sam Rockwell (Iron Man 2, Frost/Nixon), Woody Harrelson (The Messenger, Rampart), nominalizat la Oscar, Christopher Walken (The Deer Hunter, Catch Me If You Can), laureat cu Oscar, precum şi Tom Waits (The Book of Eli, The Imaginarium of Dr. Parnassus), Olga Kurylenko (Quantum of Solace, To The Wonder), Abbie Cornish (Limitless, Sucker Punch), Gabourey Sidibe (Precious, The Big C), nominalizată la Oscar.
    Producători sunt Graham Broadbent (In Bruges, The Best Exotic Marigold Hotel), Pete Czernin (In Bruges, The Best Exotic Marigold Hotel) şi Martin McDonagh, iar producător executiv este Tessa Ross (In Bruges, The Iron Lady). Ben Davis (The Best Exotic Marigold Hotel, The Debt), este director de imagine, scenografia îi aparţine lui David Wasco (Inglourious Basterds, The Royal Tenenbaums), iar Lisa Gunning (Salmon Fishing in the Yemen, Love You More) este editor. Costume sunt create de Karen Patch (What to Expect When You're Expecting, The Royal Tenenbaums), iar muzica e compusă de Carter Burwell (In Bruges, Where the Wild Things Are), nominalizat la Globurile de Aur.

Life of Pi (2012)


  • Regia

    Ang Lee
  • Cu

    Suraj Sharma
  • Gen film

  • Durata

    127 minute
  • Cu VIAŢA LUI PI, regizorul Ang Lee ("Brokeback Mountain", "Tigru şi dragon") a creat un film revoluţionar despre un tânăr care supravieţuieşte unui dezastru maritim şi se vede silit să pornească într-o călătorie epopeică, plină de aventuri şi de descoperiri.
    După naufragiul unui transatlantic, fiul adolescent al unui director de grădină zoologică, Pi Patel, pluteşte în derivă într-o barcă de salvare alături de o hienă, un urangutan, o zebră rănită şi un imens şi înfometat... tigru de Bengal. Puştiul îşi foloseşte cunoştinţele enciclopedice în ceea ce priveşte comportamentul animalelor pentru a-l ţine la distanţă pe tigrul Richard Parker, construind o tumultoasă şi plină de riscuri relaţie pe parcursul lungilor luni de călătorie pe valurile oceanului.
    Acţiunea filmului VIAŢA LUI PI, ecranizarea unei cărţi care s-a vândut în milioane de exemplare şi a petrecut ani întregi în clasamentele bestsellerurilor, se petrece pe trei continente şi două oceane, de-a lungul unei perioade de mulţi ani, într-un vast univers al imaginaţiei.   Viziunea lui Lee, împreună cu uimitoarele imagini 3D, a transformat un roman care de multă vreme era considerat imposibil de ecranizat într-o îmbinare îndrăzneaţă de naraţiune epopeică şi teme profunde, care provoacă la reflecţie.

The Angels' Share (2012)


  • Regia

    Ken Loach
  • Cu

    Roger AllamJohn HenshawWilliam Ruane
  • Gen film

  • Durata

    101 minute
  • Obligat la serviciu în folosul comunităţii, Robbie îi întâlneşte pe Rhino, Albert şi Mo: pentru toţi, un loc de muncă nu e decât un vis frumos. Şi totuşi, băutura este viitorul lor - nu la cârciumă, ci cale spre o lume mai bună. Şi nu vin prost, ci whisky-ul cel mai bun din lume. Ce-i va aduce lui Robbie? Nu violenţă şi răzbunări, ci "Uisge Beatha" - apa vieţii, în valoare de 1 milion de euro. Cei patru pun la cale să fure acest whisky deosebit de valoros.


Anna Karenina (2012)


Povestea care a traversat vremurile explorează puterea de a iubi. Suntem în 1874, în societatea înaltă din Rusia imperială. Plină de viaţă, frumoasa Anna Karenina (Keira Knightley) are tot ceea ce-şi doresc contemporanii săi: este soţia lui Karenin (Jude Law), un oficial de rang înalt căruia i-a născut un băieţel, iar statutul său social este unul la care alţii doar pot visa. După ce primeşte o scrisoare de la fratele său, afemeiatul Oblonski (Matthew Macfadyen), prin care acesta o roagă să vină să-l ajute să-şi salveze căsnicia cu Dolly (Kelly Macdonald), Anna pleacă la Moscova. Pe drum face cunoştinţă cu contesa Vronskaia (Olivia Williams), pe care o condusese la tren fiul său, galantul ofiţer de cavalerie Vronski (Aaron Taylor-Johnson). Când Anna îi este prezentată lui Vronski, între cei doi se produce o atracţie instantanee care nu poate, şi nici nu va fi ignorată.

La casa Vronski vine în vizită şi cel mai bun prieten al lui Oblonski, Levin (Domhnall Gleeson), un moşier cu o sensibilitate deosebită, care e îndrăgostit de Kitty (Alicia Vikander), sora mai mică a lui Dolly, pe care o cere de soţie, dar Kitty nu are ochi pentru el, ci pentru Vronski. Devastat, Levin se întoarce la moşia lui de la Pokrovskoie, unde se afundă în munca de la fermă. Kitty rămâne şi ea cu inima frântă când, la marele bal, vede că Vronski e îndrăgostit de Anna, care, deşi e femeie măritată, îi întoarce atenţiile tânărului.

Anna încearcă să-şi recapete echilibrul întorcându-se val-vârtej acasă, la St. Petersburg, dar Vronski vine după ea. Încearcă să reia rutina familială, dar gândul la Vronski o tulbură necontenit. Cei doi îşi dau frâu liber sentimentelor şi au o relaţie care va scandaliza înalta societate din St. Petersburg. Karenin se vede pus într-o situaţie inadmisibilă, aşa că e obligat să-i dea un ultimatum soţiei sale.

În încercarea ei de a-şi găsi fericirea, Anna ia decizii care vor sfărâma poleiala unei societăţi obsedate de propria imagine, şi care vor avea consecinţe pe cât de romantice, pe atât de tragice asupra vieţii ei şi a celor din jurul său.

Anna Karenina este noua adaptare cinematografică în viziunea îndrăzneaţă şi pasională a regizorului Joe Wright, aclamat pe plan internaţional pentru filme precum Atonement, Pride and Prejudice. Adaptat după romanul lui Lev Tolstoi de către laureatul cu Oscar Tom Stoppard (Shakespeare in Love), filmul marchează a treia colaborare a regizorului cu actriţa Keira Knightley, nominalizată la Oscar, precum şi cu producătorii Tim Bevan, Eric Fellner şi Paul Webster. Echipa artisică îi mai include pe directorul de imagine Seamus McGarvey (The Avengers), scenografa nominalizată de trei ori la Oscar, Sarah Greenwood (Sherlock Holmes), editoarea Melanie Ann Oliver (Jane Eyre), Ivana Primorac (Hanna), machiaj şi coafuri, compozitorul laureat cu Oscar, Dario Marianelli (Atonement), precum şi creatoarea de costume cu două nominalizări la Oscar, Jacqueline Durran (Pride & Prejudice).

ANNA KARENINA este o producţie Working Title, în regia lui Joe Wright, cu Keira Knightley, Jude Law, Aaron Taylor-Johnson, Kelly Macdonald, Matthew Macfadyen, Domhnall Gleeson, Ruth Wilson, Alicia Vikander, Olivia Williams şi Emily Watson. Castingul le aparţine lui Jina Jay şi Dixie Chassay, coregrafia e realizată de Sidi Larbi Cherkaoui, iar muzica e compusă de Dario Marianelli. Costumele sunt create de Jacqueline Durran. Editorul filmului este Melanie Ann Oliver, iar scenografia îi aparţine lui Sarah Greenwood. Seamus McGarvey, ASC, BSC, este director de imagine. Coproducător este Alexandra Ferguson, iar producător executiv, Liza Chasin. ANNA KARENINA este bazat pe romanul omonim al lui Lev Tolstoi. Scenariul îi aparţine lui Tom Stoppard. Producători sunt Tim Bevan, Eric Fellner, Paul Webster. Regia îi aparţine lui Joe Wright.


The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)


Aventura urmăreşte călătoria personajului principal Bilbo Baggins, care ia parte la o expediţie de proporţii epice, pentru a redobândi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor. Abordat pe nepusă masă de vrăjitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alătură unui grup de treisprezece gnomi, conduşi de legendarul războinic Thorin Scut de Stejar. Călătoria lor îi va purta în Ţara Pustietăţii, pe tărâmuri înşelătoare, pline de goblini, wargi, orci, şi vrăjitori.

Deşi ţinta lor se află la răsărit, către Muntele Singuratic, ei trebuie mai întâi să treacă prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o întâlneşte pe creatura care îi va schimba viaţa pentru totdeauna... Gollum. Singur cu Gollum pe malurile unui lac subteran, neştiutorul Bilbo Baggins nu doar că descoperă în el însuşi un curaj şi o ingeniozitate care îl surprind şi pe el, dar intră şi în posesia "preţiosului" inel al lui Gollum, cu calităţi misterioase şi foarte folositoare. Un simplu inel de aur, de care se leagă soarta întregului Pământ de Mijloc într-un mod pe care Bilbo nici nu şi-l poate imagina încă.


Hansel and Gretel: Witch Hunters (2013)




  • La 15 ani de la înfricoşătoarele evenimente din căsuţa de turtă dulce, Hansel şi Gretel sunt doi neîntrecuţi vânători de vrăjitoare. Chiar dacă se refac după chinul prin care au trecut, munca lor este relativ ușoară, pentru că blestemele și vrăjile nu se prind de ei.
    Primarul din Ausburg îi angajează pentru a vâna o vrăjitoare malefică - Janssen - care plănuiește să sacrifice mulți copii la "Luna roșie" peste 2 zile. Pentru ca lucrurile să nu fie simple, cei doi trebuie să se ocupe de șeriful Berringer care a acaparat puterea în Ausburg și conduce de asemena o vânătoare de vrăjitoare.