Sunday, August 19, 2012

Astérix aux jeux olympiques (2008)




  • Regia

    Thomas LangmannFrederic Forestier
  • Cu

    Alain DelonGérard Depardieu
  • Gen film

    Aventura    Comedie    Familie    Fantastic

    Durata

    116 minute

    Asterix (Clovis Cornillac), Obelix (Gerard Depardieu) şi credinciosul Dogmatix călătoresc în Grecia pentru a veni în ajutorul prietenului lor, Alafolix, bolnav de chinurile dragostei. În paralel, galii aud că romanii plănuiesc să-l trimită pe legionarul Gluteus Maximus să reprezinte Roma la Jocurile Olimpice, şi îşi trimit proprii campioni, Asterix şi Obelix, la marele eveniment sportiv. Oficialii greci au interzis Poţiunea Magică pe motiv că este un stimulant artificial, astfel că galii sunt acum pe cont propriu. Alafolix (Stephane Rousseau) este îndrăgostit lulea de prinţesa Irina (Vanessa Hessler), la mâna căreia râvneşte şi Brutus (Benoit Poelvoorde). Pentru că în dragoste şi război este permis orice, Brutus intenţionează să joace murdar, astfel că i-a angajat pe Doctormabus, "magicianul mistic", şi pe Scapus, "inventatorul nebun", pentru a creşte performanţele echipei romanilor la Jocurile Olimpice. Miza este mare: învingătorul câştigă şi mâna prinţesei Irina!


Astérix & Obélix Mission Cléopâtre (2002)



  • Regia

    Alain Chabat
  • Cu

    Gérard DepardieuChristian ClavierMonica BellucciAlain Chabat
  • Gen film

    Aventura    Comedie    Familie    Fantastic

    Durata

    107 minute

    Suntem în anul LII (da, 52!) I.C. Egiptul, aflat sub stăpânirea preaputernicei Cleopatra (da, da, cea cu nasul!) a căzut sub jugul Imperiului Roman. Ba, şi mai rău, Cleopatra a ales să-şi ofere inima lui Caesar, Iulius Caesar, Imperator al celui mai puternic dintre popoare... Sau, cel puţin aşa spune el. 

    Sătulă de remarcele sarcastice ale lui Cezar, trufaşa şi frumoasa regină se prinde la un rămăşag cu acesta: dacă ea reuşeşte să construiască cel mai magnific palat din lume în trei luni (da, da, 3!), în mijlocul deşertului, el va recunoaşte în public că poporul egiptean este cel mai măreţ dintre toate. Pentru a duce la îndeplinire această sarcină, Cleopatra îl alege pe Edifis, un arhitect de avangardă ambiţios: dacă acesta reuşeşte, ea îl va acoperi în aur. Dacă dă greş, îl va servi drept hrană înfometaţilor crocodili regali.

    Trei luni înseamnă un termen imposibil de respectat fără intervenţia vreunui miracol! Iar miracolul se numeşte Asterix, Obelix şi fidelul lor prieten, Panoramix, păstrătorul Poţiunii Magice. 

    Vreo problemă?
    Ai nevoie de un întăritor?
    POŢIUNEA MAGICĂde la druidul Panoramix
    Te face puternic ca un taur, ca un taur enorm!


    Vicleanul Artifis, arhitectul oficial al Cleopatrei, hotărăşte să facă tot ce-i stă în puteri ca să se răzbune. Edifis, la rândul său, se duce în Galia ca să-l găsească pe druidul Getafix, a cărui poţiune magică este folosită doar de câţiva gali... Dar, în faţa puternicei armate a lui Cezar, şi a lui Artifis, duşmanul său de moarte, lui Edifis îi va fi oare suficientă poţiunea magică pentru a termina la timp imensul proiect?

    Înţeleptul Getafix cere ajutor prietenilor săi Asterix şi Obelix, împreună cu Idefix, ca să-şi ducă şi ei contribuţia de naivitate, curaj, forţă şi umor pentru ca Edifis să construiască palatul la timp. Altfel, pe Edifis îl aşteaptă fioroşii colţi ai crocodililor!



Asterix et Obelix contre Cesar (1999)




  • Regia

    Claude Zidi
  • Cu

    Christian ClavierGérard Depardieu
  • Gen film

    Aventura    Comedie

    Durata

    109 minute

    Cu aproximativ 50 de ani I.C Galia era ocupata in totalitate de legiunile romane ale lui Cesar. Cu ajutorul unei potiuni magice pregatita de druidul Panoramix care-i face pe locuitori invincibili, un satuc din regiunea Armonique inca mai reuseste sa reziste invadatorului. Printre ei se afla si Asterix si Obelix. Efectul licorii nu dureaza decat 10 minute, suficiente pentru a infrange orice atacant. Obelix detine o putere inegalabila datorita faptului ca pe vremea cand era copil a cazut in oala magica, iar acesta impreuna cu Asterix intra in actiune cu ajutorul unei licori care produce dusmanilor "iesirea ochilor din cap". Cezar se pregateste sa invadeze Anglia si se foloseste de ajutorul lui Lucius Detrius, pentru a-l captura pe druid ca sa afle secretul potiunii, dar planul de acasa nu se potriveste cu cel din targ pentru ca in cale ii stau cei care ii retin trupele si care refuza sa plateasca tribut.


Aliens vs. Predator 2 Requiem (2007)



  • Regia

    Colin StrauseGreg Strause
  • Cu

    Reiko AylesworthSteven Pasquale
  • Gen film

    Actiune    Aventura    SF

    Durata

    86 minute

    Locuitorii unui mic oras isi duc linistiti vietile pana in ziua cand asupra lor se arunca cel mai fioros dusman pe care l-a cunoscut vreodata umanitatea: periculoasa rasa extraterestra cu acid in loc de sange. Aflati in continuare in razboi cu vajnicii Predatori, extraterestrii vor fi nevoiti sa infrunte si un grup de oameni hotarati cu orice pret sa supravietuiasca. In ciuda diferentelor dintre ei, acestia afla in curand ca n-o vor putea scoate la capat decat daca raman uniti.




Alien vs. Predator (2004)



  • Regia

    Paul W.S. Anderson
  • Cu

    Raoul BovaSanaa Lathan
  • Gen film

    Actiune    Aventura    SF    

    Durata

    101 minute

    Un industrias miliardar, Charles Bishop Weyland, trimite o echipa internationala formata din arheologi, oameni de stiinta si experti in securitate, condusa de specialista in probleme de mediu Alexa Lex Woods, sa investigheze o misterioasa emanatie de caldura din inima inghetatei Antarctici. Aici, ei fac o descoperire si mai terifianta: doua rase de extraterestri se afla in razboi. Indiferent care din ele castiga, omenirea pierde. 

    Ceea ce se ascunde la 600 de metri sub gheata vesnica la inceput ii entuziasmeaza, apoi ii ingrozeste. Ei descopera o piramida in al carei stil se regasesc elemente ale culturilor aztece, egiptene si cambogiene. In interiorul piramidei gasesc un ansamblu organizat de sali al caror nivel tehnologic este atat de avansat, incat e evident ca este opera unor fiinte extraterestre, care isi exercita influenta de mii de ani asupra acelor locuri. Peretii straniului ansamblu arhitectonic isi schimba pe neasteptate configuratia, prinzandu-i ca intr-o capcana pe unii dintre membrii echipei. 

    In cele din urma, oribilul adevar iese la iveala: Predatorii tin captiva o Regina-Matca Alien care depune oua odata la 100 de ani. Abilitatile de razboinici ai tinerilor Predatori sunt testate prin intermediul luptei cu puii de Alien. Astfel, echipa trimisa in Antarctica asista la un incredibil ritual de trecere si la razboiul dintre Alieni si Predatori.


After School Special (2003)



  • Regia

    David M. Evans
  • Cu

    Sarah-Jane PottsErik von Detten
  • Gen film

    Comedie

    Durata

    91 minute

    Deacon, Matt şi Fred ar face orice pentru măcar o secundă de contact intim cu o femeie şi îşi petrec dimineţile piratând filme porno de la magazinul la care Fred lucrează după orele de curs. Dar după ce Fred este concediat, băieţii rămân fără... material, asa că decid că e vremea să treacă la următorul nivel: sa realizeze propriul film pentru adulţi.



Behind Enemy Lines (2001)



  • Regia

    John Moore
  • Cu

    Owen WilsonGene Hackman
  • Gen film

    Actiune    Razboi

    Durata

    105 minute

    Locotenentul de aviatie Chris Burnett (Owen Wilson) este nemultumit de faptul cã strategiile politice îl împiedicã sã facã ceea ce stie cel mai bine – sã piloteze avioane F/A-18 Superhornet. „Noi mai mult stãm si privim, decât luptãm.” se plânge el amiralului Reigart (Gene Hackman), care însã nu este de acord cu aceastã atitudine si considerã cã Burnett nu întelege spiritul unei vieti de militar de carierã. 

    În timpul unei misiuni de recunoastere de rutinã, Burnett fotografiazã un obiectiv strict secret si este doborât. Aflat în spatele liniilor inamice, el este nevoit sã lupte pentru supravietuire, având pe urmele sale niste urmãritori nemilosi. Cum timpul trece si Burnett nu reuseste sã se întoarcã la trupele sale, amiralul Reigart decide sã încalce regulile stricte ale strategiei militare si organizeazã o misiune de salvare. Astfel, Reigart îsi pune în pericol propria carierã pentru a salva viata unui singur soldat. 

    Twentieth Century Fox prezintã filmul Behind Enemy Lines / În spatele liniilor inamice, o productie Davis Entertainment Company. 
    Filmul este regizat de John Moore si produs de John Davis. În rolurile principale sunt Owen Wilson si Gene Hackman. Din distributie mai fac parte Joaquim De Almeida, David Keith si Olek Krupa. Producãtori executivi sunt Stephanie Austin si Wyck Godfrey. Scenariul este realizat de David Veloz si Zak Penn, dupã un subiect de James Thomas si John Thomas. Imaginea este semnatã de Brendan Galvin, iar scenografia de Nathan Crowley. Montajul este realizat de Paul Martin Smith. Coloana sonorã este compusã de Don Davis.


Cheaper by the Dozen 2 (2005)



  • Regia

    Adam Shankman
  • Cu

    Steve MartinBonnie Hunt
  • Gen film
    Aventura    Comedie    Familie


    Durata

    94 minute

    Familia Baker se întoarce... cu forţe noi! Cel mai iubit film de familie american a ajuns la ediţia a doua. De data aceasta, membrii familiei Baker se vor război cu cei ai familiei Muraugh.

    Întreaga echipă precedentă este prezentă - Steve Martin, Bonnie Hunt, Hilary Duff, Tom Welling şi Piper Perabo, în plus Eugene Levy, în rolul lui Jimmy Muraugh.
    Intenţionând să petreacă o frumoasa vacanţă împreună, Tom şi Kate îşi iau cei 12 copii şi pleacă într-o staţiune de pe malul lacului Winnetka, în Wisconsin. Planurile le vor fi, însă, date peste cap datorită întâlnirii cu familia Murtaugh, condusă de rivalul de multă vreme al lui Tom, Jimmy.


Cheaper by the Dozen (2003)



  • Regia

    Shawn Levy
  • Cu

    Bonnie HuntSteve Martin
  • Gen film

    Comedie    Familie

    Durata

    98 minute

    În America zilelor noastre, unde media numãrului de copii pe familie este de 1,87, Tom Baker (interpretat de Steve Martin) si sotia sa, Kate (interpretatã de Bonnie Hunt) au hotãrât cã viata e mai frumoasã si mai ieftinã atunci când ai… 12 copii. 

    Familia Baker locuieste într-un mic orãsel din statul Illinois, unde Tom antreneazã echipa de fotbal a liceului. Viata de zi cu zi a familiei Baker este constituitã, în pãrti egale, din dragoste si haos – de genul incidentelor în care broscuta familiei aterizeazã în omleta de la micul dejun. 

    Când lui Tom i se oferã slujba la care visase – aceea de antrenor al echipei unei mari universitãti – familia e în pericol sã se destrame, spre disperarea celor 12 copii. În acelasi timp, Kate aflã cã volumul ei de memorii e pe cale sã fie publicat. Impresarul ei îi cere sã se ducã la New York, pentru a-si promova cartea. Kate pleacã, lãsându-l pe Tom sã se descurce cu gospodãria din ce în ce mai haoticã si cu noua sa slujbã. 

    În cele din urmã, familia Baker decide cã nu poti avea totul în viatã, dar trebuie sã te bucuri de ceea ce ai.