Sunday, March 31, 2013

The Girl with the Dragon Tattoo (2009)


  • Regia

    Niels Arden Oplev
  • Cu

    Michael NyqvistNoomi Rapace
  • Gen film

  • Durata

    152 minute
  • Cu patruzeci de ani în urmă, Harriet Vanger a dispărut de la o întrunire de familie pe insula stăpânită şi locuită de puternicul clan Vanger. Cadavrul ei nu a fost găsit niciodată, totuşi unchiul ei iubit este convins că a fost crimă şi ucigaşul este un membru al propriei lui familii strâns unită şi totuşi disfuncţională. Îl angajează pe jurnalistul financiar căzut în dizgraţie Mikael Blomkvist (Michael Nyqvist) şi pe tatuata şi turmentata dar ingenoasa hackeriţă Lisbeth Salander (Noomi Rapace) pentru a investiga. Când perechea face legătura între dispariţia lui Harriet cu un număr de crime groteşti de acum patruzeci de ani, cei doi încep să dezvăluie o poveste de familie întunecată şi repugnantă. Dar Vanger este un clan secretos, iar Blomkvist şi Salander sunt pe punctul de a afla cât de departe sunt în stare să meargă pentru a se proteja pe ei înşişi.


    Autorul Stieg Larsson, care a murit spontan în 2004, a lăsat în urmă trei romane nepublicate, cunoscute drept trilogia “Millenium”, care au devenit o senzaţie globală, ridicându-l pe Larsson la cel de-al doilea cel mai bun autor de best-seller anul trecut (după “The Kite Runner” de Khaled Hosseini). “Bărbaţi care urăsc femeile” este una din cele mai mari poveşti de succes literar al deceniului, cu vânzări de peste 8 milioane de exemplare în întreaga lume, iar filmul are cea mai mare încasare pentru un film suedez din istorie şi cele mai mari încasări din Europa în anul 2009.

Desu nôto (2006)

Regia
  • Shusuke Kaneko
  • Cu

    Tatsuya Fujiwara
  • Gen film

  • Durata

    126 minute
  • Eu sunt zeul unei noi lumi!
    Un tanar student, Light Yagami, descopera un caiet pe care scria Death Note (Caietul Mortii). Instructiunile din acesta spun ca numele omului scris in carnet va muri. La inceput credea ca este o gluma, dar dupa cateva teste realizeaza ca Death Note este real. Folosind acest carnet incearca sa devina "Zeul Unei Noi Lumi" in care criminalii sunt ucisi cu ajutorul carnetului.
    Dupa moartea a cativa criminali politia apeleaza la cel mai bun detectiv, supranumit "L", care va incerca sa rezolve misterul. Astfel incepe o lupta pe viata si pe moarte intre doua genii, ambii fiind dornici sa castige.

Mr. Nobody (2009)



Kick-Ass (2010)


  • Regia

    Matthew Vaughn
  • Cu

    Aaron Taylor-JohnsonNicolas CageChloë Grace Moretz
  • Gen film

  • Durata

    117 minute
  • În Kick-Ass, eroii benzilor desenate prind viaţă într-o mare aventură împotriva criminalităţii din oraş. Dave Lizewski (Aaron Johnson), un fan înrăit al benzilor desenate, îşi alege un nume impunător, un costum pe măsură şi începe să împartă dreptate în stânga şi în dreapta prin oraş, ignorând total faptul că el nu deţine puteri supernaturale. Din acel moment, viaţa lui începe să se schimbe ireversibil, curajul său nebunesc inspirând o adevărată cultură urbană. Dave face echipă cu alţi trei vigilanţi la fel de înfocaţi: Red Mist (Christopher Mintz-Plasse), Hit Girl (Chloë Moretz) şi tatăl acesteia, Big Daddy (Nicolas Cage). Cu ajutorul lor, deschide un război aprig împotriva şefului mafiei locale, Frank D’Amico (Mark Strong) şi pune la încercare adevărata putere pe care o ascund aceşti eroi moderni.

    Acest film este o adaptare a violentelor benzi desenate create de Mark Miller, despre oameni obisnuiti care vor sa fie super-eroi. Regizat de Matthew Vaughn, Kick-Ass spune povestea unui adolescent care, intr-o zi aleatorie si pe nepusa masa, iese din casa, cu o masca pe fata si o bata de baseball in mana, si se pune pe ciomagit criminalitatea, chiar daca nu are absolut nicio putere supraumana. Nu lipseste din acest film cu super-eroi mai putin obisnuit nici romanta dintre justitiarul nostru si o pustioaica in pericol. Filmul ne mai prezinta un fost politist atat de "inciudat" pe imperiul interlop al drogurilor, incat isi antreneaza fiica pentru a fi la randul ei un justitiar perfect....

Die Hard (1988)


Această megaproducţie care l-a transformat peste noapte într-un superstar pe Bruce Willis a fost cel mai vizionat film în 1988 cu încasări de peste 80 de milioane de dolari. Bruce Willis îl interpretează pe neconvenţionalul detectiv newyorkez John McClane pe care destinul îl transformă în singura salvare a unui grup de ostatici, blocaţi într-un zgârie nori din Los Angeles, printre care se află şi soţia sa. 

Invocând motive politice, organizaţia teroristă care a pus stăpânire pe clădirea Nakatomi ameninţă autorităţile cu uciderea ostaticilor dacă acestea nu le soluţionează revendicările. În fapt, organizaţia condusă de maleficul Hans Gruber (Alan Rickman) are două planuri: să fure 600 de milioane de dolari închişi într-un seif superperformant aflat în clădire şi să lichideze toţi ostaticii.

Venit să se împace cu soţia sa, Holly, care vrea să-i dea papucii, John McClane nici nu bănuieşte ce-l aşteaptă. El ajunge să fie singurul poliţist care reuşeşte să pătrundă în iadul din Nakatomi. Când află că şi Holly (Bonnie Bedelia) este printre captivi, chestiunea devine una personală. Sfidând ordinele poliţiei din Los Angeles, John McClane, care nu se teme de nimic, ci - în mod ironic - doar de inălţimi, ia totul pe cont propriu.

Confruntarea cu teroriştii - majoritatea niste bestii umane - are loc pe trei planuri: fizic, psihic şi strategic. Tăiat, lovit, împuşcat, deprimat, dar fără să-şi piardă întunecatul şi cinicul său simţ al umorului, John McClane îşi va folosi viclenia, creierul şi muşchii pentru a izbândi. Ajutorul său va fi sergentul Al Powell care îi va furniza informaţii utile din afara clădirii. 

Greu de ucis alternează tirul gloanţelor cu răsturnările de situaţie, excelând în efecte speciale şi cascadorii, considerate de mulţi unele dintre cele mai periculoase din istoria filmului. Fantastica presiune psihologică şi vorbele de duh marca Bruce Willis dau sarea şi piperul acestui thriller al cărui succes a determinat turnarea altor patru până în prezent. Producătorii filmului sunt aceiaşi care au realizat şi Predator.


District 9 (2009)


  • Regia

    Neill Blomkamp
  • Cu

    Sharlto Copley
  • Gen film

  • Durata

    112 minute
  • Cu 30 de ani în urmă, extratereştrii au luat contact pentru prima dată cu omenirea. Toată suflarea Pământului a aşteptat atacuri ostile sau avansuri tehnologice uriaşe. Niciuna dintre acestea nu a venit. În schimb, extratereştrii erau refugiaţi; ultimii supravieţuitori ai lumii lor naufragiaţi pe Pământ. Creaturile au fost plasate în ghetouri speciale create în Africa de Sud, iar pe măsură ce naţiunile lumii întârzie să ajungă la un conses cu privire la soarta noilor oaspeţi, răbdarea extratereştrilor începe să se termine.

Glory (1989)


  • Regia

    Edward Zwick
  • Cu

    Matthew BroderickDenzel Washington,Morgan Freeman
  • Gen film

  • Durata

    122 minute
  • Shaw a fost ofiterul care s-a oferit sa conduca prima companie de soldati afro-americani in timpul Razboiului Civil din America. Aceasta companie era formata in mare parte din sclavi evadati si trebuia sa curete drumul pentru "adevaratii" soldati, primind astfel muncile josnice si impovaratoare. Iar Shaw trebuie sa lupte atat cu adversarii care au ordin sa ii ucida pe ofiterii de culoare, cat si cu aliatii care nu isi pot invinge prejudecatile. Totusi, in ciuda tuturor obstacolelor, colonelul Robert G. Shaw planuieste sa aduca aceasta trupa in mijlocul evenimentelor pentru ca oamenii sai sa poata lupta cu adevarat.

Django Unchained (2012)


  • Regia

    Quentin Tarantino
  • Cu

    Christoph WaltzJamie FoxxLeonardo DiCaprioSamuel L. Jackson
  • Gen film

  • Durata

    165 minute
  • Acţiunea are loc în sudul Statelor Unite, cu doi ani înainte de Războiul Civil. Django (interpretat de Jamie Foxx) este un sclav al cărui trecut plin de violenţă îl aduce în serviciul lui King Schultz (interpretat de Christoph Waltz), un vânător de recompense aflat pe urmele a doi ucigaşi, fraţii Brittle. Django este singurul care poate să-l ajute să ajungă la ei. În schimb, Schultz îi promite să-l elibereze.
    Când misiunea lor se încheie cu succes şi Django este eliberat, el decide să rămână alături de Schultz şi continuă să-i vâneze împreună pe cei mai căutaţi criminali. Însă scopul final al lui Django este găsirea şi eliberarea Boomhildei (interpretată de Kerry Washington), soţia de care fusese despărţit cu mult timp în urmă.
    Căutările îi conduc la Calvin Candie (interpretat de Leonardo DiCaprio), proprietarul lui “Candyland“, o plantaţie pe care sclavii sunt trataţi într-un mod absolut inuman. Interesându-se de soarta Broomhildei sub tot felul de false pretexte, Django and Schultz trezesc suspiciunile lui Stephen (interpretat de Samuel L. Jackson), sclavul de încredere al lui Candie. Mişcările le sunt urmărite şi riscă să fie prinşi şi adevăratele lor intenţii date în vileag. Dacă vor să scape şi să o elibereze pe Broomhilda, ei trebuie să aleagă între individualism şi solidaritate, între sacrificiu de sine şi supravieţuire.
    Columbia Pictures şi The Weinstein Company prezintă filmul Django Unchained/ Django dezlănţuit, în regia lui Quentin Tarantino. Producători sunt: Stacey Sher, Reginald Hudlin şi Pilar Savone, iar producători executivi Harvey şi Bob Weinstein, Michael Shamberg, Shannon McIntosh şi James Skotchdopole. Imaginea este semnată de Robert Richardson, iar scenografia de J. Michael Riva. Scenariul este realizat de Quentin Tarantino. Costumele sunt create de Sharen Davis.