Thursday, August 16, 2012

Tais-toi! (2003)



  • Regia

    Francis Veber
  • Cu

    Gérard DepardieuJean Reno
  • Gen film

    Comedie

    Durata

    85 minute

    O comedie de actiune minunata, in regia lui Francis Weber, in care tonul este totusi serios, iar crima apare si ea in primele minute. 

    Un tip dur, cu stil laconic, Ruby (Jean Reno) jefuieste o camioneta cu bani de la un alt hot,„baiat rau”, Vogel (Jean –Pierre Malo). Spre norocul lui Ruby, politistii il prind inainte ca banda lui Vogel sa puna ea mina pe el. Desi nu era un sot in sensul clasic si cuminte al cuvântului, Ruby isi iubeste, in felul lui, nevasta. Poate de aceea pe ea a jefuit-o prima, dar când furi de la nevasta „nu se pune”. Vogel vrea sa se razbune ca a ramas cu buzele umflate, fara bani, si de aceea o ucide pe sotia lui Ruby, pedepsind-o pentru „indiscretie”. La puscarie, Ruby se imprieteneste, de voie, de nevoie, cu un tip cam prostanac si al naibii de vorbaret, Quentin (Gerard Depardieu). 

    Quentin vrea mortis sa se faca prieten cu Ruby, pe când Ruby nu vrea decât sa fie lasat in pace. Quentin creste in ochii lui Ruby, pregatind o evadare frumusica si bizara pentru amindoi, iar planul lui Vogel de a-i ura un bun venit special la puscarie, se destrama. Ruby a ascuns cei 20 de milioane de euro de la jaf, chestie care il pune pe ginduri pe rautaciosul Vogel. Cei doi evadati trec printr-o serie de aventuri, mai mici sau mai mari, ca sa scape si de politie, si de oamenii lui Vogel. In timp ce Ruby vrea sa-si razbune sotia si sa pastreze banii, Quentin viseaza sa-si deschida o cafenea impreuna cu noul lui prieten, intr-o zona eleganta si linistita din Paris. 

    Filmul este realizat de Francis Weber (The Dinner Game -1998, The Closet – 2001) un regizor care are reputatie in comedie si care isi dovedeste inca o data talentul in acest nou proiect.


Big Mommas: Like Father, Like Son (2011)



  • Regia

    John Whitesell
  • Cu

    Brandon T. JacksonMartin Lawrence
  • Gen film

    Comedie

    Durata

    107 minute

    Malcolm Turner, agentul FBI de top care obişnuieşte să se deghizeze într-o femeie corpolentă şi simpatică pentru a-şi soluţiona cazurile este trimis într-o nouă misiune aventuroasă, numai că de această dată este însoţit de către fiul lui vitreg pe nume Trent.
    După ce băiatul în vârstă de 17 ani este martorul involuntar al unei crime şi devine ţinta infractorilor ce au comis-o, Malcolm Turner perfectează un plan ingenios pentru a-şi ascunde fiul vitreg. Astfel, Trent este îmbrăcat în haine de femeie, i se pune pe cap o perucă şi i sa dă prenumele Charmaine, după care este înscris la o şcoală de arte frumoase frecventată exclusiv de către fete. 

    Evident că tatăl vitreg îşi însoţeşte băiatul în această aventură, apelând încă o dată la trucurile care îl transforma instantaneu din agentul FBI Malcolm Turner în Coana Mare. Sarcina celor doi bărbaţi deghizaţi este să adune suficiente probe ca să îl incrimineze pe asasin, înainte ca acesta să îi găsească şi să se răzbune sângeros.



Big Momma's House 2 (2006)



  • Regia

    John Whitesell
  • Cu

    Martin Lawrence
  • Gen film

    Aventura   Comedie 

    Durata

    99 minute

    Martin Lawrence revine in rolul agentului FBI Malcolm Turner, un maestru al deghizarilor, care intra iar sub (extra-large) acoperire, dandu-se drept corpolenta septuagenara "Big Momma". 

    De data aceasta, sarcina sa este de a preveni un dezastru de proportii nationale, descoperindu-l pe creatorul unui periculos "vierme informatic" cu ajutorul caruia niste persoane rauvoitoare vor sa aiba acces la secrete guvernamentale. 

    Pentru agentul Turner, singura cale de a-si duce la bun sfarsit misiunea este aceea de a se infiltra in casa suspectului Tom Fuller (interpretat de Mark Moses) si a sotiei acestuia Leah (interpretata de Emily Procter), ca dadaca a copiiilor lor– Andrew, Carrie si Molly. Inca o data, Turner trebuie sa intre in pielea alter ego-ului sau, Hattie Mae Pierce, poreclita Coana Mare. 

    Sarcina lui Turner in calitate de dadaca nu este deloc usoara, intrucat trebuie sa gestioneze programul incarcat al celor trei copii ai familiei Fuller, sa efectueze numeroasele sarcini menajere si, in acelasi timp, sa adune informatii in secret despre "viermele informatic" creat de Tom. 

    Prin prezenta sa, Coana Mare ii ajuta pe membrii disfunctionalei familii Fuller sa-si refaca relatiile de familie perturbate si, in acelasi timp, acest lucru il face sa-si vada cu alti ochi membrii propriei familii, printre care fiul sau vitreg Trent (interpretat de Jascha Washington) si sotia sa Sherrie (interpretata de Nia Long). 

    De asemenea, Malcolm invata cum sa mentina echilibrul intre munca sa si responsabilitatile familiale. Desigur, a trebuit sa poarte rochii inflorate si sani falsi pentru a ajunge la aceste concluzii, dar ce conteaza?  


Big Momma's House (2000)



  • Regia

    Raja Gosnell
  • Cu

    Martin Lawrence
  • Gen film

    Actiune   Comedie   Crima

    Durata

    98 minute

    Martin Lawrence joaca in aceasta comedie dementiala rolul unui politist tacanit care ia identitatea unei bunici supraponderale pentru a rezolva un caz complicat. Maestru in arta travestirilor, agentul FBI Malcolm Turner trebuie sa captureze un infractor foarte periculos evadat din inchisoare. 
    Pentru a pune mana pe el, Turner se deplaseaza in oraselul in care locuieste frumoasa prietena a fugitivului. Acolo, inchiriaza o casa si ia infatisarea lui Big Momma. Excentrica si cu limba ascutita ea va deveni, peste noapte, o adevarata celebritate a oraselului. Casa ei va deveni loc de peregrinare pentru toti petrecaretii. Turner nu va renunta la travestire pana nu-l va infunda pe faptas. 
    Stilul burlesc al lui Lawrence, multitudinea de personaje bizare precum si rasturnarile situatiei au facut din Acasa la coana mare o lovitura de box-office.


Johnny English Reborn (2011)



  • Regia

    Oliver Parker
  • Cu

    Gillian AndersonRosamund PikeRowan Atkinson
  • Gen film

    Comedie

    Durata

    106 minute

    Rowan Atkinson se întoarce la rolul de agent secret. care nu cunoaşte frica şi nu are simţul pericolului în comedia thriller cu spioni Johnny English Reborn. În acest nou capitol, cel mai puţin credibil agent secret aflat în slujba Majestăţii Sale trebuie să oprească un grup internaţional de asasini înainte ca aceştia să ucidă un lider mondial şi să declanşeze, astfel, haosul global.

    De când superspionul MI7 a dispărut de pe hartă, a trăit ascuns într-o regiune izolată din Asia, unde şi-a petrecut timpul şlefuindu-şi abilităţile unice. Dar, când se află că s-a pus la cale un atentat la viaţa premierului Chinei, şefii săi din agenţie trebuie să dea de urma acestui agent foarte special. Acum, când lumea are din nou nevoie de el, Johhny English trebuie să intre din nou în acţiune.

    Având o singură şansă să se reabiliteze, acesta trebuie să facă uz de cele mai avansate gadgeturi pentru a scoate la iveală o conspiraţie ale cărei tentacule se întind până în KGB, CIA, ajungând până şi la MI-7. Cu numai câteva zile înainte de o conferinţă a şefilor de state, un singur om trebuie să folosească fiecare truc pe care îl ştie pentru a salva lumea. Pentru Johnny English dezastrul poate fi o soluţie, dar eşecul – niciodată!
    Alături de Atkinson pot fi văzuţi GILLIAN ANDERSON (The X-Files, Bleak House),în rolul directoarei serviciului MI7, Pamela Thornton (aka Pegasus), DOMINIC WEST (The Wire, John Carter) în rolul agentului special Simon Ambrose (aka Agentul Unu), ROSAMUND PIKE (Barney’s Version, Pride & Prejudice), în rolul psiholoagei serviciului de informaţii şi obiect al afecţiunii lui Johnny, Kate Sumner, DANIEL KALUUYA (Skins, Psychoville) în rolul agentului Tucker, precum şi RICHARD SCHIFF în rolul fostului agent CIA, Fisher. 

    Comedia este regizată de OLIVER PARKER (Dorian Gray, St. Trinian’s), după un scenariu de HAMISH MCCOLL (Mr. Bean’s Holiday) şi o poveste de WILLIAM DAVIES (How to Train Your Dragon, Johnny English). Producători sînt TIM BEVAN şi ERIC FELLNER (Mr. Bean’s Holiday, Johnny English), de la compania Working Title, precum şi CHRIS CLARK (The Guard, Johnny English). 
    Alături de Parker se află directorul de magine nominalizat la Oscar şi BAFTA, DANNY COHEN (The King’s Speech, The Boat That Rocked), scenograful cîştigător al premiului BAFTA, JIM CLAY (Children of Men, Love Actually), creatoarea de costume BEATRIX PASZTOR (Vanity Fair, Good Will Hunting), machiorul GRAHAM JOHNSTON (Bridget Jones’s Diary, The Eagle), editorul GUY BENSLEY (Dorian Gray, The Importance of Being Earnest) şi compozitorul ILAN ESHKERI (Kick-Ass, Stardust).
    Producători executivi sînt William Davies, DEBRA HAYWARD (Nanny McPhee and the Big Bang) şi LIZA CHASIN (Mr. Bean’s Holiday).


Johnny English (2003)



  • Regia

    Peter Howitt
  • Cu

    Rowan AtkinsonNatalie Imbruglia
  • Gen film

    Comedie

    Durata

    85 minute

    NU STIE DE FRICA. NU STIE DE PERICOL. NU STIE... NIMIC. 

    Intr-o lume nesigura, in mod sigur te poti baza pe Serviciul Secret Britanic. Cunoscut in toata lumea datorita agentilor sai valorosi, a tehnologiei avansate in ceea ce priveste armele, acest serviciu se numara printre ultimele bastioane ale onoarei cu adevarati aparatori ai dreptatii. 

    Atunci cand un plan bine pus la punct de a fura bijuteriile regale atat de iubite in Anglia este depistat de Serviciu, crema acestei organizatii, agentul Nr. 1, va fi trimis sa rezolve cazul. 
    ... Si ajunge imediat la loc de verdeata. 

    Din pacate pentru Serviciul Secret Britanic, aproape toti agentii de valoare se vor alatura lui Nr. 1 pe lumea cealalta ... in urma unui incident foarte urat – o explozie in timpul unei inmormantari. 
    Cine poate fi in spatele unui asemenea plan diabolic? Poate aceiasi oameni care au pus la cale furtul bijuteriilor regale. 

    Acum a mai ramas un singur om care spera sa-si poata apara tara, sa-si razbune colegii de echipa eliminati si sa faca lumina in acest caz, salvand totodata simbolurile imperiului Britanic de alta data: bijuteriile regale. 
    Aduceti-l pe Johnny English. 

    Rowan Atkinson, comediantul britanic cunoscut mai ales datorita personajului Bean il intruchipeaza pe Johnny English – un membru mai tanar al Serviciului care ajunge in centrul atentiei atunci cand bijuteriile sunt furate de la Turnul Londrei si cand este descoperit un plan care ameninta securitatea intregii lumi. Lipsit de experienta dar foarte entuziast, English primeste o masina foarte performanta, prin care are acces la cele mai importante informatii secrete. Toti englezii isi pun sperantele in Johnny. 
    Nu este cel mai bun agent pe care il au ... este unicul ramas.


Jurassic Park IV (2013)




Gen film

Actiune   Aventura   SF   Thriller

Un plus al poveştii ar putea fi includerea descoperirii unui virus mortal din perioada preistorică şi reînvierea dinozaurilor. Acestea ar putea cauza extincţia rasei umane...


Jurassic Park III (2001)



  • Regia

    Joe Johnston
  • Cu

    Sam NeillWilliam H. Macy
  • Gen film

    Aventura   SF

    Durata

    93 minute

    Dr. Alan Grant (Sam Neill) – unul dintre cei mai vestiti paleontologi din lume- si-a dedicat intreaga viata studiului dinozaurilor dar nu si-a imaginat niciodata ca se va trezi fata in fata cu ei ... din nou. 
    Acum opt ani, el a fost foarte sceptic cand a acceptat o invitatie din partea lui John Hammond – un om de afaceri aventurier. Sperand sa-i obtina aprobarea, Hammond le-a oferit catorva colegi si oameni de stiinta o excursie la compania InGen (infiintata de el) – o atractie turistica unica localizata pe Isla Nublar, o insula indepartata langa Costa Rica. 
    Foarte diferit de ceea ce lumea moderna a vazut vreodata, Jurassic Park (parcul de distractii aflat pe insula) le permitea vizitatorilor sa aiba de-a face cu dinozauri obtinuti prin inginerie genetica. Dar pentru fiecare membru al expeditiei care-l acompania pe Hammond, experienta s-a transformat foarte repede intr-un cosmar deoarece creaturile preistorice clonate au revendicat parcul de distractii ca fiind al lor. Scapand ca prin urechile acului de moarte, Grant a fost determinat sa pastreze tacerea cu privire la acest incident. Desi personal destul de zguduit de acest eveniment, angajamentul sau de a studia dinozaurii a ramas intact. 

    Opt ani mai tarziu, disperat sa finanteze cercetarea pentru noua sa teorie privitoare la inteligenta Velociraptor-ilor, Grant este foarte vulnerabil atunci cand bogatul aventurier Paul Kirby (William H. Macy) si sotia sa Amanda (Tea Leoni) l-au abordat cu o propunere- ii vor da bani daca el ii va insoti intr-un tur aerian la Isla Sorna, o a doua insula unde se produceau dinozauri prin inginerie genetica.
    Insotit de protejatul sau (Alessandro Nivola), Grant suspecteaza ca ceva nu e in ordine atunci cand pilotul se pregateste de fapt sa aterizeze pe insula. Suparat si alarmat, Grant incepe sa protesteze cand de undeva apare o creatura enorma in calea avionului fortandu-l sa se prabuseasca in jungla. Esuat din nou pe o insula populata de dinozauri clonati, Grant descopera in final adevaratul motiv pentru care cei doi l-au invitat sa-i insoteasca in aceasta expeditie. Excursia nu a intentionat niciodata sa fie un simplu tur cu avionul ci de fapt era vorba despre o misiune de cautare si salvare. Cei doi Kirby, divortati si facand parte acum din clasa mijlocie, s-au reunit pentru singura dorinta: sa-si gaseasca baiatul in varsta de 14 ani, Eric (Trevor Morgan), care a disparut in timp ce se afla in vacanta cu prietenul Amandei. Stiind de calatoria anterioara a lui Grant in Jurassic Park cat si despre greutatile financiare pe care le avea, cuplul disperat a nascocit aceasta schema laborioasa sperand sa gaseasca un ghid cu experienta sa-i conduca la copilul lor. Dar cei doi au scapat din vedere faptul ca vizita anterioara a lui Grant a fost in Isla Nublar si nu in Isla Sorna. 
    Acum, cum ei incearca sa-l localizeze pe Eric si sa gaseasca un mod de a scapa cu viata, grupul trebuie sa se lupte cu noile creaturi incluzand masivul Spinosaurus -care poate vana atat in apa cat si pe uscat- si nu in ultimul rand Pteranodons-ul zburator.



The Lost World: Jurassic Park (1997)




  • Regia

    Steven Spielberg
  • Cu

    Jeff GoldblumJulianne Moore
  • Gen film

    Actiune   Aventura   SF   Thriller

    Durata

    129 minute

    Au trecut patru ani de la incercarea nereusita de a crea un parc populat cu dinozauri pe Insula Nublar. Dar John Hammond nu a pierdut deloc timpul si acum ii marturiseste lui Ian Malcolm ca mai exista o insula, despre care nu stie nimeni, unde au fost creati initial dinozaurii de pe Nublar. Uitati de lume, dinozaurii au supravietuit si au crescut in Atelierul B de pe Insula Serna si acum Hammond este nerabdator sa-si faca cunoscute realizarile. 

    Inainte ca totul sa fie facut public, Malcolm aduna o echipa de cercetatori pentru a vizita insula si a face cercetari la fata locului. Cand echipa ajunge pe insula, ei descopera un grup condus de nepotul lui Hammond ce avea cu totul alt scop decat cel stiintific. Membrii grupului voiau sa captureze dinozaurii si sa-i vanda unui parc de distractii din San Diego. Dupa o serie de evenimente ciudate, ambele grupuri raman izolate pe insula fara nici o posibilitate de comunicare. Atunci incepe adevarata teroare si toti, indiferent din ce grup fac parte, trebuie sa lupte pentru propria viata.


Jurassic Park (1993)




  • Regia

    Steven Spielberg
  • Cu

    Sam NeillJeff Goldblum
  • Gen film

    Actiune   Aventura   SF   Thriller   

    Durata

    127 minute

    Dr. Alan Grant şi dr. Ellie Sattler sunt invitaţi de miliardarul excentric John Hammond pentru deschiderea unui nou parc de distracţii pe o insulă din Costa Rica. Hammond reuşise să cloneze dinozauri prin prelevarea de ADN din sângele supt de insecte preistorice şi să pună bazele unei rezervaţii imense de animale preistorice. Dar, din păcate, sistemele de protecţie ale parcului cedează şi dinozaurii pierduţi de sub control trebuie distruşi.


The Hot Chick (2002)





  • CEA MAI TARE TIPA DIN ORAS ISI SCHIMBA SEXUL CU CEL MAI NOROCOS PAGUBOS DIN LUME!
    Rob Schneider a fost GIGOLO, Rob Schneider a fost ANIMAL. În ziua neagrã de 13 decembrie, un blestem cade pe capul lui si îl transformã în ceea ce nu si-a închipuit niciodatã, într-o FEMEIE.
    Jessica Spencer este o adolescenta convinsa ca are o viata perfecta: este cea mai frumosa, cea mai populara din scoala si sefa majoretelor. Dar in niste circumstante ciudate, in urma unei vraji, viata perfecta ia sfarsit si se trezeste dimineata in corpul unui barbat de 30 de ani. Pe de alta parte, barbatul al carui trup il imprumutase se trezeste in trupul ei. In noua postura inedita, Jessica incerca sa inlature efectul vrajii si totodata sa castige competitia majoretelor si sa participe la balul de absolvire.
    Actorul din succesele "Deuce Bigalow: Male Gigolo / Un gigolo de doi bani" si"The Animal / Animalul" apare acum într-o comedie explozivã, sãlbaticã si exasperantã, în care toatã lumea se distreazã, indiferent de sex.



Kangaroo Jack (2003)




  • Regia

    David McNally
  • Cu

    Anthony AndersonJerry O'Connell
  • Gen film

    Comedie

    Durata

    89 minute

    Prieteni foarte buni, Charlie Carbone (JERRY O’CONNELL) si Louis Fucci (ANTHONY ANDERSON) se luptã amândoi sã obtinã ceva de la viatã, dar abordãrile lor sunt mai diferite. 

    Louis este un optimist convins, ceea ce e un lucru bun, considerând cã este mereu un magnet pentru ghinion. De când i-a salvat viata lui Charlie, acum 20 de ani, Louis s-a bãgat împreunã cu acesta în tot felul de scheme de îmbogãtire rapidã, care nu au fãcut decât sã-l compromitã pe Charlie în ochii tatãlui sãu vitreg, seful mafiei locale, Sal Maggio (CHRISTOPHER WALKEN). 

    Mai sceptic decât Louis, Charlie vrea sã joace dupã reguli, sã întâlneascã fata potrivitã si sã-si facã afacerea profitabilã, chiar dacã asta înseamnã ca Sal sã adune toate profiturile. Dar când Louis îl acosteazã pe Charlie, pentru a-l ajuta sã escorteze un camion plin cu televizoare furate, prin oras, ei reusesc fãrã sã vrea sã aducã politia la depozitul lui Sal. 

    Când totul pare pierdut si ei asteaptã sã devinã hranã la pesti, Sal se decide sã le mai acorde o ultimã sansã. Nu trebuie decât sã ducã 50.000$ bani gheatã, unui asociat al lui Sal, undeva la granita australianã. 

    Dupã un zbor aventuros, Brooklyn – Sydney, Charlie si Louis se trezesc mergând pe un drum plin de praf din sãlbatica Aussie, cu 50.000$ îndesati în jacheta rosie, norocoasã, a lui Louis. Se pare cã lucrurile încep sã meargã bine, când jeep-ul lor loveste un cangur. 

    Ĩn timp ce ei încearcã din greu sã readucã cangurul la viatã, îsi dau seama cã seamãnã cu amicul lor din Brookly, Jackie Legs. Louis insistã sã-l îmbrace pe cangur cu jacheta rosie pentru a face niste fotografii. 
    Înainte ca cei doi sã reactioneze, dupã ce l-au îmbrãcat cu jacheta rosie, cangurul, botezat de ei "Jack ", îsi revine si tâsneste cu viteza luminii, lãsându-i fãrã bani, cu masina stricatã si fãrã nici un indiciu. 

    Cei doi reusesc în cele din urmã sã primeascã ajutor de la o tânãrã cercetãtoare americanã, Jessie (ESTELLA WARREN), de la un pilot mereu beat si pornesc pe urmele cangurului pentru a recupera banii... 

    Castle Rock Entertainment, prezintã o productia Jerry Bruckheimer, comedia “Cangurul Jack”, cu JERRY O’CONNELL si ANTHONY ANDERSON. 
    Regizat DAVID McNALLY si produs de JERRY BRUCKHEIMER dupã un scenariu de STEVE BING & SCOTT ROSENBERG, dupã o poveste de STEVE BING & BARRY O’BRIEN. “Cangurul Jack” îi are ca protagonisti pe actorii: ESTELLA WARREN, MICHAEL SHANNON, CHRISTOPHER WALKEN, BILL HUNTER, MARTON CSOKAS si DAVID NGOOMBUJARRA. 
    MIKE STENSON, CHAD OMAN, BARRY WALDMAN si ANDREW MASON sunt producãtori executivi. PETER MENZIES, JR., A. C. S. este director de imagine; GEORGE LIDDLE este scenograful; JOHN MURRAY, WILLIAM GOLDENBERG, A. C. E. si JIM MAY sunt editorii; costumele sunt realizate de DANIEL ORLANDI si GEORGE LIDDLE; supervizarea muzicii este realizatã de KATHY NELSON & BOB BADAMI; si muzica este compusã de TREVOR RABIN. 

    ”Cangurul Jack” va fi distribuit în întreaga lume de Warner Bros. Pictures, o companie AOL Time Warner. Castle Rock Entertainment este o companie AOL Time Warner.


Taxi 4 (2007)


  • Regia

    Gerard Krawczyk
  • Cu

    Samy Naceri Frédéric DiefenthalBernard Farcy
  • Gen film

    Actiune   Comedie

    Durata

    91 minute

    Emilien trebuie sa pazeasca timp de cateva ore un criminal belgian, dat in urmarire generala in toata Europa - si care intr-un final a fost prins de catre poltistii din Marsilia . Acesta urmeaza sa fie transferat intr-o inchisoare din Congo, numai ca - din nefericire - politistul Emilien este pacalit de criminal si-l lasa pe acesta sa plece. In urma incidentului, Emilien isi pierde slujba, asa ca se vede nevoit sa apeleze la ajutorul bunului sau prieten taximetrist, Daniel, care ii va dezvalui locatia unde se ascunde criminalul.





Taxi (2004)



  • Regia

    Tim Story
  • Cu

    Queen LatifahJimmy Fallon
  • Gen film

    Actiune   Comedie

    Durata

    100 minute

    Belle Williams (interpretata de Queen Latifah) este un as al vitezei. Conducand in tromba pe strazile New York-ului, ea si-a castigat reputatia de cel mai rapid sofer de taxi din oras. Acesta este, insa, doar o mica parte din adevaratul sau vis: sa conduca o masina de curse si sa castige un raliu. Belle se afla deja aproape de a-si atinge tinta, cand este deturnata din calea sa de politistul Andy Washburn (interpretat de Jimmy Fallon), ale carui calitati de a lucra sub acoperire sunt la fel de inexistente ca si abilitatea de a manui volanul. 

    Washburn se afla pe urmele unei bande braziliene de spargatori de banci, conduse de frumoasa si calculata Vanessa (interpretata de Gisele Bundchen). Deoarece permisul tocmai ii fusese ridicat din cauza modului sau catastrofal de a conduce, Washburn apeleaza la Belle si o convinge sa-l ajute in urmarirea bandei conduse de Vanessa. Belle este dispusa si capabila sa atinga orice viteza si sa incalce orice fel de regula. Cei doi incep o cursa de-a soarecele si pisica cu spargatorii de banci - pe care au sanse s-o castige daca reusesc sa se abtina de la a se strange de gat reciproc.


Taxi 3 (2003)



  • Regia

    Gerard Krawczyk
  • Cu

    Samy Naceri Frédéric Diefenthal
  • Gen film

    Comedie

    Durata

    84 minute

    Se poate spune că Luc Besson a găsit formula perfectă. Regizor, producător şi scenarist, lui Besson i se dau pe mână bugete uriaşe: el realizează "pelicule americane turnate în Franţa", cu succes 100% la public, apreciate şi de criticii de cinema. 

    Besson revine din 24 octombrie pe ecranele din România cu TAXI 3, al treilea lung-metraj din seria pe care a produs-o şi al cărei scenarist este. 

    "Banda lui Mos Crãciun", formatã din hoti care fac ravagii la Marsilia, reuseste de fiecare datã "sã opereze" fãrã ca politia sã poatã tine pasul. Desi încearcã sã rezolve problema, cãpitanul Gilbert nu reuseste, asta si datoritã faptului cã atentia îi este distrasã de o ziaristã asiaticã ce realizeazã un reportaj despre echipa lui. 

    Subalternul sãu, politistul Emilien, nu poate face fatã Mos Crãciunilor, asa cã în ajutor îi sare prietenul sãu, Daniel, sofer de taxi. 

    În timp ce Daniel nu se mai întelege deloc cu Lili, prietena lui, Emilien aflã cã Petra, frumoasa lui sotie, este însãrcinatã.



Taxi 2 (2000)



  • Regia

    Gerard Krawczyk
  • Cu

    Samy Naceri Frédéric Diefenthal
  • Gen film

    Comedie

    Durata

    82 minute

    Ambasadorul Japoniei face o vizita oficiala in Marsilia pentru a vedea cu ochii lui strategia politiei locale in lupta cu bandele organizate. Din pacate, insa, pe timpul vizitei, el este rapit de un grup de banditi care lucrau pentru mafia japoneza. 

    Tanarul ofiter Emilien (Frederic Diefenthal) este mai mult decat hotarat sa-l recupereze pe ambasador si pe atragatoarea lui colega si iubita Petra, care a cazut in mainile acelorasi infractori. El porneste la actiune constient fiind ca el e singurul care ar mai putea salva onoarea departamentului. 

    Dar nu inainte de a cere ajutorul soferului de taxi Daniel, acel demon al vitezei si al volanului.



Taxi (1998)



  • Regia

    Gerard Pires
  • Cu

    Samy Naceri Frédéric Diefenthal
  • Gen film

    Comedie

    Durata

    86 minute

    Daniel fostul baiat cu pizza, este acum taximetrist... cam vitezoman. Masina lui este foarte puternica si cind trezeste caii putere de sub capota masinii lui, nici macar radarele politiei nu il mai intercepteaza.
    Din pacate, cind il intilneste pe Emilien, un ofiter de politie care tocmai picase testul de conducere pentru a opta oara, Daniel se vede nevoit sa accepte aranjamentul pe care i-l propune politistul care ii permite sa-si pastreze taxiul. Emilien are nevoie de ajutorul sau pentru a prinde o banda de raufacatori care tot goleau seifurile bancilor din oras, imbarcindu-se apoi in masini foarte puternice.
    Ajutat de Camille, mama lui Emilien, Lilly - prietena lui Daniel si o intreaga armata de “baieti cu pizza” - unii nemotorizati, unii pe scooter si, artileria grea - cei cu masini, Daniel porneste in misiune. Vor razbate ei acolo unde a dat gres politia? Va reusi Emilien sa cucereasca inima celei de care este indragostit in taina dar fara speranta, Pétra - inspectoarea sefa? Va primi Daniel carnetul de conducere inapoi pentru a-si indeplini visul: acela de a conduce o masina adevarata intr-o buna zi?



Rat Race (2001)



  • Regia

    Jerry Zucker
  • Cu

    Rowan Atkinson
  • Gen film

    Comedie

    Durata

    112 minute

    O versiune mai amuzanta a comediei clasice „O lume nebuna, nebuna, nebuna”. „Cursa nebunilor” ne duce cu gandul, prin umorul si frenezia lui, la gagurile din comedia muta. John Cleese este un excentric patron de cazino care pune la cale un concurs trasnit: noua oameni se angajeaza intr-o cursa nebuna care are ca scop recuperarea a doua milioane de dolari intr-un depozit din New Mexico. Printre concurenti se numara Owen (Cuba Gooding Jr.), care sfarseste la volanul unui autobuz plin de imitatoare ai Lucillei Ball, un strain (Rowan Atkinson), cu o pronuntie englezeasca dubioasa si calatorind o vreme intr-un vehicul al donatorilor de organe, mama si fiica (Whoopi Goldberg si Lanai Chapman), de curand impacate, care reusesc sa infurie o doamna ticnita (spre marele lor regret), excentrica familie Pear, condusa de Jon Lovitz si alti cativa....Dirijata cu talent de regizorul Jerry Zucker, acelasi care este responsabil pentru Ghost / Fantoma si bucurandu-se de participarea exceptionala a unor nume consacrate, „Cursa nebunilor” este comedia care va face sa radeti de lucruri marunte pe care pana acum nu le bagati in seama.


The Italian Job (2003)



  • Planul era fara cusur... misiunea fusese indeplinita perfect... scapasera fara nici o problema. Singurul pericol pe care nu-l luase in calcul Charlie Croker (Mark Wahlberg), un specialist al spargerilor, il reprezenta chiar unul din oamenii sai. Dupa ce reusesc sa fure o cantitate uriasa de aur dintr-un palat venetian, Charlie si oamenii din banda sa raman fara replica atunci cand descopera ca unul din ei este tradator. Acum nu mai este importanta recompenssa ci razbunarea! 

    Apare Estella (Charlize Theron), o tanara atragatoare si cu nervii de otel, care se alatura lui Charlie si celorlalti in cautarea tradatorului. Deoarece acesta se ascunde in Los Angeles, Charlie si ai sai se gandesc sa-l gaseasca si sa recupereze aurul folosind sistemul de control al traficului din metropola americana. Astfel va lua nastere unul din cele mai mari ambuteiaje din istoria orasului Los Angeles! 

    O versiune contemporana a filmului The Italian Job din 1969 cu Michael Caine in rolul principal, prezenta productie aduce in prim plan indragitele masini MINI, acestea fiind folosite pentru urmariri incredibile, pe Aleea Celebritatilor din Hollywood, in tunelurile de metrou sau pe strazi foarte inguste. Plin de intorsaturi, cascadorii, masini blindate, motociclete si elicoptere, acest film de actiune ii duce pe spectatori prin curbe foarte periculoase!


Torque (2004)



  • Regia

    Joseph Kahn
  • Cu

    Ice CubeMartin HendersonMonet Mazur
  • Gen film

    Actiune

    Durata

    81 minute

    TORQUE = Cuplu de torsiune: 
    = O fortã care produce rotatie sau torsiune 
    = O fortã de întoarcere sau de torsiune
     


    Motociclistul Cary Ford (MARTIN HENDERSON) se întoarce acasã în orasul sãu natal pentru a se întâlni cu prietena sa Shane (MONET MAZUR) si a rezolva unele probleme rãmase nerozolvate. 

    Când a pãrãsit orasul cu luni în urmã, Ford era în posesia mai multor motociclete ale lui Henry (MATT SCHULZE), un periculos traficant de droguri si seful bandei de motociclisti, Hellions. 
    Acum Henry, a pus un premiu pe capul lui Ford în încercarea de a-si recupera motocicletele, care erau putin mai valoroase decât benzina continutã în rezervoarele lor. 

    Când Ford este aproape gata sã coopereze, Henry îl implicã în moarte lui Junior, fratele mai mic a lui Trey (ICE CUBE), renumitul conducãtor al bandei de motociclisti, Reapers. 

    Cu ajutorul prietenilor sãi loiali Dalton (JAY HERNANDEZ) si Val (WILL YUN LEE), Ford trebuie sã scape de agentul FBI (ADAM SCOTT) care-l urmãreste, de Trey, care este dezinformat în privinta asasinului fratelui sãu si de Henry care doreste sã-si recupereze ceea ce considerã cã-i apartine. 
    Un exploziv film de actiune produs de Neal H. Moritz ("Furios si iute", "xXx" si "S.W.A.T.").



Biker Boyz (2003)



  • Regia

    Reggie Rock Bythewood
  • Cu

    Laurence FishburneDerek Luke
  • Gen film

    Actiune

    Durata

    90 minute

    Filmul este legendara poveste a lui Manuel Galloway (Fishburne), cunoscut si ca “Regele din Cali”, presedintele unui club de motociclisti afro-americani. Membrii clubului sunt in cea mai mare parte oameni de afaceri care, odata cu venirea noptii, lasa deoparte costumul si cravata in favoarea echipamentelor din piele. Actiunea filmului are in centru o cursa de motociclete din Fresno unde Manuel face tot posibilul pentru a-si pastra titlul castigat cu un an in urma.





TRON: Legacy (2010)



  • Regia

    Joseph Kosinski
  • Cu

    Garrett HedlundJeff Bridges
  • Gen film

    Actiune   Aventura   SF   Thriller

    Durata

    125 minute

    Continuare a succesului din 1982, Tron, filmul îl are în vizor pe Sam Flynn, fiul de 27 de ani al protagonistului primei părţi, Kevin Flynn. Sam este obsedat să descopere misterul din spatele dispariţiei tatălui său şi ajunge să fie atras în aceeaşi lume a programelor neîndurătoare şi a jocurilor virtuale în care-ţi poţi pierde viaţa în orice clipă. Alături de prietena lui Kevin, tatăl şi fiul încep un voiaj fantastic în universul cibernetic spectaculos unde totul este posibil...
    Tron 2.0 este o aventura tehnologica cu actiunea plasata in universul digital. Sam Flynn, fiul in varsta de 27 de ani al lui Kevin Flynn investigheaza disparitia tatalui sau pana in momentul in care se trezeste chiar el insusi captiv in lumea programelor virtuale populata de jocuri pe viata si pe moarte. In aceasta lume el il regaseste pe tatal sau, care a fost captiv timp de 25 de ani. Tatal si fiul pornesc intr-o noua aventura pe viata si pe moarte intr-un cyber univers controlat de un program care a evoluat, s-a autoupgradat si a devenit constient de sine statator si foarte periculos.



No Strings Attached (2011)




  • Regia

    Ivan Reitman
  • Cu

    Ashton KutcherNatalie Portman
  • Gen film

    Comedie   Romantic   Dragoste

    Durata

    110 minute

    Când adolescenta Emma Kurtzman avea 14 ani şi refuza avansurile lui Adam Franklin în tabăra de la Weehawken, niciunul dintre ei nu avea habar ce înseamnă viaţa sexuală de adult. Nişte ani mai târziu, Emma (NATALIE PORTMAN) şi Adam (ASHTON KUTCHER) ştiu prea bine despre ce e vorba, când drumurile li se întâlnesc din nou, aşa cum li se mai întâmplase de câteva ori până acum, şi se trezesc în pat, făcând sex. Sex cu adevărat plăcut!

    Şi, pentru că Emma s-a autodeclarat „alergică la relaţii amoroase”, iar Adam se fereşte de aşa ceva, mai ales pentru că tatăl său, fost star de televiziune (KEVIN KLINE) este combinat cu cea mai recentă fostă iubită a sa, cei doi decid să prevină complicaţiile emoţionale pe care o relaţie de iubire le-ar putea aduce, şi să aibă doar o relaţie de prietenie, cu ceva în plus...
     
    Întâlniri fără pretenţii, sex fără responsabilităţi. Fără promisiuni, fără minciuni, fără gelozie, fără alintături în public, fără mic dejun împreună, fără “mi-e dor de tine”, fără porecle pentru părţile intime, pe scurt... “Fără obligaţii”.
    Ceea ce începe ca o soluţie ideală pentru nevoile fizice devine un pic altceva când Adam începe să-şi dea frâu sentimentelor în pat (şi în debaraua de la spital, şi pe scaunul din spate al maşinii, de fapt, cam pe oriunde se găseşte loc de stat la orizontală). Într-un final, amândoi se trezesc chinuindu-se să descurce legăturile în care s-au încurcat tot încercînd să le evite. Aşa că ajung să-şi pună întrebarea esenţială: doi prieteni pot să facă sex fără să lase dragostea să se insinueze între ei?

    Maestrul comediilor, IVAN REITMAN, se întoarce la scaunul regizoral ca să realizeze comedia îndrăzneaţă, isteaţă şi sexy “Fără obligaţii”, cu NATALIE PORTMAN, ASHTON KUTCHER, CARY ELWES şi KEVIN KLINE, după o poveste  de MIKE SAMONEK şi ELIZABETH MERIWETHER, şi un scenariu de Elizabeth Meriwether.  Reitman este, de asemenea, producător, alături de JOE MEDJUCK şi JEFFREY CLIFFORD. Producători executivi sunt ROGER BIRNBAUM, GARY BARBER, JONATHAN GLICKMAN, NATALIE PORTMAN şi TOM POLLOCK.  ROGIER STOFFERS este director de imagine, IDA RANDOM, scenograf, JULIE WEISS, creatoare de costume, iar JOHN DEBNEY, compozitor. LISA BRUCE este co- producător executiv, iar ALI BELL şi ANNETTE SAVITCH, co-producătoare.