Friday, December 14, 2012

Halo (2012)


  • Gen film


    Dupa ce se prabusesc pe o planeta artificiala numita "Halo", un capitan naval cu supravietuitorii din echipa sa si cu un super-soldat pe nume John-117 "Master Chief", trebuie sa afle ce anume fac Covenantii, rasa extra-terestra cu care se afla in razboi, pe planeta-inel. Dar Halo detine mai multe secrete de care ambele rase nu au habar.

How High (2001)


  • Regia

    Jesse Dylan
  • Cu

    Method ManRedman
  • Gen film

  • Durata

    94 minute
  • Doi drogati ajung la Harvard si dau iama prin mediul academic. 

    “How high” e genul de filme care îti topeste ratiunea si îti coboarã standardele cinematografice, în timp ce te face sã rîzi cu poftã. Actiunea se petrece la Harvard. Acest lucru suna din start elitist! Da, dar Harvard-ul pe care îl cunoastem din experientã – sau din filme – nu apare aici. 

    Mai întîi, pentru cã tînãrul Jesse Dylan a regizat filmul pe cînd era student la UCLA. Apoi, prestigioasa institutie e descrisã ca un tigru de hîrtie represiv ale cãrui secole de traditie si standarde înalte sînt doborîte de hedonismul a doi golanasi. Numai aceastã premizã transformã filmul într-o purã fantezie, dar fantasmagoria nu se opreste aici. 

    Împinsi de la spate de ambitii familiale, Redman si Method Man trec testul pentru intrarea în universitate dupã ce fumeazã o tigarã cu marihuana fertilizatã de cenusa unui prieten foarte destept. Fantoma îsi face aparitia în rabla lor de masinã si, nerãbdatoare sã-i ajute, le mitraliazã rãspunsurile. 

    Acestia aterizeazã în universitate, plini de “fumuri”, pentru cã iau cu ei si iarba atît de specialã. Întrerup cursurile, stîrnesc revolte rasiale, sfideazã un decan scortos si aproape cã scãpã basma curatã facînd toate relele din lume, mai putin crimã. Ei bine, jefuiesc un mormînt, ceea ce-i pe aproape. 

    Acest gen de umor ar putea pãrea ofensator, însã Method Man si Redman nu se iau în serios, ei sînt niste petrecãreti debusolati si imaturi. În plus, multe din poantele “pe bazã de marihuana” se consumã pe spinarea si discomfortul comic al ticãlosilor rigizi care merita sã fie putin bulversati. Binenteles, în timp ce atacã cu îndîrjire aceste persoane supra apreciate, cei doi îsi bat joc si de sistemul de educatie. 

    Desi scenariul e crud si impertinent, Method Man are un un înduiosãtor moment retoric atunci cînd este provocat sã-si spunã pãrerea în legãturã cu folosirea cuvîntului “pace”. În concluzie, un mix reusit de generatii diferite de talente comice plus o coloanã sonora extraordinarã, realizatã de chiar starurile sale.


EuroTrip (2004)


  • Regia

    Jeff Schaffer
  • Cu

    Scott MechlowiczJacob Pitts
  • Gen film

  • Durata

    92 minute
  • Europa nu va mai fi aceeasi dupã ce Scotty Thomas si prietenii lui vor lua expresul excesului! Ei se vor împrieteni cu tot felul de fete strãine focoase si vor face toate nebuniile posibile în cea mai dementã cãlãtorie a vietii lor! 

    Fãrã costume de baie, fãrã probleme. Lãsati orice prejudecatã la o parte, pentru cã veti avea parte de plãcerile nebunesti ale Vacantei în Europa!


The House Bunny (2008)


  • Regia

    Fred Wolf
  • Cu

    Anna FarisEmma Stone
  • Gen film

  • Durata

    105 minute
  • In comedia sexy, The House Bunny/Iepurasul casei, simpatica Anna Faris (Scary Movie) o intruchipeaza pe Shelley Darlington, un iepuras Playboy care le invata pe cateva studente stangace cum sa cucereasca baietii pentru ca in final sa-si dea seama ea insasi ca ceea ce apreciaza baietii cel mai mult sunt calitatile sufletesti. 

    Shelley duce o viata fara griji pana cand este data afara din Clubul Playboy. Ea nu are unde sa se duca, dar soarta o arunca intr-un grup de studente care sunt pe punctul de a-si pierde caminul din campusul universitar, daca nu vor fi capabile sa atraga noi membri in fratia lor. Pentru ca ele sa-si rezolve problema, Shelley trebuie sa-si puna in functiune tot arsenalul acumulat pe cand era playmate pentru a le tine un curs intensiv de machiaj si de trucuri menite sa cucereasca baietii. Intre timp, Shelley invata pe propria piele ca are nevoie de ceea ce le distinge pe fete - personalitatea. Cand istetimea face jonctiune cu frumusetea, ele vor intelege ca nu mai trebuie sa se prefaca, ci sa fie ele insele.


The Matrix Reloaded (2003)


ELIBEREAZA-TI MINTEA! 

Si daca Profetia este adevarata? 

Daca maine acest razboi s-ar sfarsi? Nu merita sa lupti pentru asta? Nu merita sa mori pentru asta?
 

Thomas "Neo" Anderson (KEANU REEVES) a luat o decizie care avea sa-l coste mult, cand s-a hotarat sa intrebe ceea ce Morpheus (LAURENCE FISHBURNE) si Trinity (CARRIE-ANNE MOSS) intrebasera inaintea lui. 

Sa caute si sa accepte adevarul. Pentru a-si elibera mintea din "Matrix". 

Totul incepe cu alegerea. 

Acum, in cel de al doilea capitol al trilogiei "Matrix", Neo isi asuma un mai mare control asupra puterilor sale grozave, in vreme ce Zion-ul se prabuseste sub asediul armatei de masini. 

Numai o problema de ore separa ultima enclava umana de pe Pamant de cele 250.000 de Santinele programate sa distrugã omenirea. Dar cetatenii din Zion, imbarbatati de credinta lui Morpheus ca Alesul va indeplini Profetia Oracolului si va opri razboiul cu masinile, isi pun toate sperantele in Neo, care este rascolit de viziuni si cauta o cale de actiune. 

Nu putem vedea trecutul ca pe o alegere pe care nu o intelegem. 

Intariti de dragostea lor si de increderea in ei insisi, Neo si Trinity hotarasc sa se intoarca la "Matrix" cu Morpheus pentru a-si elibera arsenalul si talentele lor extraordinare impotriva fortelor de represiune si exploatare. Dar aici exista forme puternice care se vor opune alegerii facute, dejucand responsabilitatea care o incumba, ca si cum s-ar hrani cu adevarurile emotionale ale altora. 

Alegerea este o iluzie creata intre cei ce au puterea si cei ce nu o au. 

Intre timp, exista exilati precum agentul Smith (HUGO WEAVING), a carui inexorabila legatura cu Neo il determina sa nu se opuna ordinelor sistemului care a hotarat sa-l elimine. Condus de omenia pe care pana acum o dispretuia, Smith va distruge toate lucrurile ce-i stau in cale, in incercarea sa de a se razbuna. 

Ce fac toti oamenii cu puterea pe care o doresc? Mai multa putere. 

In calatoria lui spre inima "Matrix"-ului, in rolul sau de salvator al omenirii, Neo va intampina o mare rezistenta si chiar va fi pus in situatia de a lua decizii, cu adevarat imposibil de imaginat. 

N-ai venit aici pentru a alege. Deja ai fãcut-o. 

Esti aici pentru a intelege de ce ai facut-o.
 

La confluenta dintre dragoste si adevar, credinta si cunoastere, scop si motiv, Neo trebuie sa urmeze cursul pe care si l-a ales. "Si daca nu pot?" se intreaba el. "Daca nu reusesc?". 

Atunci Zion-ul va cadea. 

Warner Bros. Pictures prezinta in asociere cu Village Roadshow Pictures si NPV Entertainment, o productie Silver Pictures, "The Matrix Reloaded - Matrix Reincarcat", cu: KEANU REEVES, LAURENCE FISHBURNE si CARRIE-ANNE MOSS. In film mai apar: HUGO WEAVING, JADA PINKETT SMITH si GLORIA FOSTER. 

"The Matrix Reloaded - Matrix Reincarcat", este scris si regizat de FRATII WACHOWSKI si produs de JOEL SILVER. 

Producatori executivi sunt ANDY WACHOWSKI, LARRY WACHOWSKI, GRANT HILL, ANDREW MASON si BRUCE BERMAN. 

Directorul de imagine este BILL POPE, A.S.C., scenograful este OWEN PATERSON; editor este ZACH STAENBERG, A.C.E.; muzica este compusa de DON DAVIS; efectele vizuale sunt supervizate de JOHN GAETA; iar costumele sunt realizate de KYM BARRETT. 

"The Matrix Reloaded Matrix Reincarcat", va fi lansat international de Warner Bros. Pictures, o companie a Warner Bros. Entertainment, si in anumite teritorii de catre Village Roadshow Pictures. 


The Matrix Revolutions (2003)


  • Regia

    Andy WachowskiLana Wachowski
  • Cu

    Keanu ReevesLaurence FishburneCarrie-Anne Moss
  • Gen film

  • Durata

    129 minute
  • TOATE LUCRURILE CARE AU UN INCEPUT AU UN SFARSIT. 

    SI SFARSITUL L-AM VAZUT IN PREMIERA MONDIALA: MIERCURI 5 NOIEMBRIE 2003, ora 16,00.


    La finalul impresionant al filmului ”Matrix Reincarcat”, Neo (Keanu Reeves) mai face un pas in cautarea adevarului, care a inceput cu calatoria in lumea reala la debutul filmului Matrix - dar transformarea l-a lasat secatuit de puteri, ratacind in lumea nimanui intre Matrix si Lumea Masinii. In timp ce Trinity (CARRIE-ANNE MOSS) sta de veghe langa trupul in coma al lui Neo, Morfeus (LAURENCE FISHBURNE) are revelatia ca cel in care a investit credinta o viata nu este decat un simplu sistem de control inventat de arhitectii Matrix. 

    In ”Matrix Revolutii”, capitolul final exploziv din trilogia Matrix, razboiul epic dintre om si masina ajunge la un crescendo fulgerator: armata din Zion, ajutata de bravii voluntari civili ca Zee (NONA GAYE) si Kid (CLAYTON WATSON) se lupta cu disperare sa opreasca invazia Santinelelor intrucat armata Masinii patrunde in fortareata lor. Confruntandu-se cu o anihilare totala, cetatenii ultimului bastion al umanitatii se lupta nu doar pentru propriile lor vieti, dar si pentru viitorul umanitatii. 

    Insa un element necunoscut otraveste trupele din interior: Smith, pungasul programat (HUGO WEAVING) l-a rapit cu viclenie pe Bane (IAN BLISS), un membru al flotei de elicoptere. Devenit mai puternic cu fiecare secunda, Smith este mai presus decat controlul Masinilor si acum ameninta sa le distruga imperiul, lumea reala si Matrix. 

    Oracolul (MARY ALICE) ii ofera lui Neo sfaturile finale, pe care el le accepta constientizand faptul ca ea este un program, iar cuvintele ei pot fi doar o noua fila de falsitate din planul maret al lui Matrix. 

    Cu ajutorul lui Niobe (JADA PINKETT SMITH), Neo si Trinity decid sa calatoreasca mai departe decat orice fiinta umana a indraznit - o calatorie inselatoare deasupra pamantului si a suprafetei parjolite a pamantului si in mijlocul amenintatorului Oras al Masinilor. In aceasta vasta metropola mecanizata, Neo ajunge fata in fata cu puterea suprema din lumea Masinii - Deus Ex Machina - si incheie un pact care reprezinta ultima speranta pentru o lume muribunda. 

    Razboiul se va sfarsi in aceasta seara, ca si destinul lui Neo si soarta celor doua civilizatii legate inexorabil de izbucnirea confruntarii de proportia cataclismului cu Smith. 

    Warner Bros. Pictures prezinta, in asociatie cu Village Roadshow Pictures si NPV Entertainment, o productie Silver Pictures, Matrix Revolutii, in rolurile principale: KEANU REEVES, LAURENCE FISHBURNE si CARRIE-ANNE MOSS. In film joaca de asemenea HUGO WEAVING si JADA PINKETT SMITH. 

    Matrix Revolutii este scris si regizat de FRATII WACHOWSKI si produs de JOEL SILVER. Producatorii executivi sunt ANDY WACHOWSKI, LARRY WACHOWSKI, GRANT HILL, ANDREW MASON, GRANT HILL, ANDREW MASON si BRUCE BERMAN. Regizorul de imagine este BILL POPE; A.S.C.; producatorul este OWEN PATERSON; editorul este ZACK STAENBERG, A.C.E.; muzica este compusa de DON DAVIS; supervizeaza efectele vizuale JOHN GAETA; si costumele apartin lui KYM BARRETT. 

    Filmul Matrix Revolutii va fi prezentat in lumea intreaga de WARNER BROS. PICTURES, o companie Warner Bros. Entertainment, iar in anumite teritorii de Village Roadshow Pictures.


The Matrix (1999)


Exista doua lumi: prima, cea in care traim zi de zi, si cea de-a doua, deloc cunoscuta, paralela cu cea reala. 
Una este vis. Cealalta este Matrix. 
Neo ( Keanu Reeves) incearca din rasputeri sa afle adevarul despre acea lume despre care a auzit vorbindu-se doar in soapta, lume misterioasa si plina de necunoscut. 
Dar ce este Matrix? 
Neo crede ca Morpheus ( Laurence Fishburne), o persoana pe care o cunoaste doar din povesti, un tip pe care nu-l prinzi niciodata, considerat in acelasi timp cel mai periculos barbat in viata, poate sa-i dea acest raspuns. Dar adevarul pe care Neo il afla este mult peste asteptari. Iar viata lui nu va mai fi la fel.