Sunday, December 16, 2012

The Man with the Iron Fists (2012)


  • Regia

    RZA
  • Cu

    Dave BautistaRZARussell CroweLucy Liu
  • Gen film

  • Durata

    95 minute
  • Quentin Tarantino prezintă OMUL CU PUMNI DE FIER, o aventură inspirată de filmele clasice de kung-fu, în viziunea colaboratorilor săi de cursă lungă, RZA şi Eli Roth. Aflat pentru prima dată în postura de regizor şi protagonist al unui film de lung metraj, RZA, alături de o distribuţie de vedete internaţionale, în frunte cu Russel Crowe şi Lucy Liu, spune povestea spectaculoasă a unor războinici şi asasini, precum şi a unui erou singuratic din China secolului al nouăsprezecelea, care trebuie să facă front comun pentru a distruge un clan de trădători care vrea să-i lichideze pe toţi. 

    De la sosirea sa în Jungle Village, din China, fierarul oraşului (RZA) a fost forţat de facţiuni tribale radicale să creeze arem de distrugere extrem de sofisticate. Când războiul care mocnea între clanurile locale dă în clocot, acest străin va reuşi să capteze o energie străveche pentru a se transforma într-o armă umană. Un singur om trebuie să devină salvatorul poporului care l-a adoptat, luptând alături de eroi de legendă împotriva unor asasini diabolici.

    Combinând secvenţe spectaculoase de arte marţiale aparţinând unor maeştri ai acestui univers cu viziunea sa originală, liderul trupei de rap Wu-Tang Clan care a făcut istorie dominând lumea artistică a ultimelor decenii, RZA aduce pe marile ecrane proiectul său cel mai ambiţios, un film care uimeşte prin stilul vizual şi scenele captivante de acţiune.


Playing for Keeps (2012)


  • Regia

    Gabriele Muccino
  • Cu

    Gerard ButlerUma ThurmanJessica Biel,Catherine Zeta-Jones
  • Gen film

  • Durata

    106 minute
  • Faceţi cunoştinţă cu George Dryer (Gerard Butler), un cunoscut fotbalist în tinereţe, acum aproape falit. S-a întors în orăşelul de provincie McLean, Virginia ca să îşi îmbunătăţească relaţia cu fiul său de nouă ani, Lewis (Noah Lomax), pe care l-a văzut destul de rar de când s-a despărţit de mama sa, Stacie (Jessica Biel). Deşi a făcut nenumărate greşeli în trecut, George este dispus să facă compromisuri, de dragul copilului, şi să găsească un loc de muncă în apropiere.
    Ca să păstreze o relaţie bună cu cel mic, Stacie îl convinge pe George să antreneze echipa de fotbal a lui Lewis. Ce nu anticipaseră cei doi este însă atenţia pe care o primeşte bărbatul din partea părinţilor copiilor din echipă.
    Printre femeile atrase ca un magnet de George se numără Barb (Judz Greer), care vrea să se convingă că mai este încă atrăgătoare, după un divorţ urât. Apoi este Denise (Catherine Zeta-Jones), o casnică plictisită, crainic de ştiri în tinereţe, care se oferă să îl ajute pe George să ajungă prezentator de ştiri sportive. Nu în ultimul rând, sponsorul echipei, înstăritul Carl King (Dennis Quaid), se împrieteneşte cu George ca să le dovedească asociaţilor săi cât de apropiat este el de o fostă vedetă. Chiar şi soţia lui Carl, Patti (Uma Thurman), care i-a fost credincioasă soţului infidel până acum, îi face avansuri lui George, pentru că găseşte la el tot ce îi lipseşte soţului său.
    Poate că George are situaţia în control pe teren, însă toate aceste tentaţii îl împiedică să petreacă timp cu fiul său. Cum va reuşi fotbalistul să fie un tată bun pentru Lewis şi să se împace cu Stacie, când toată lumea se luptă pentru un strop din atenţia sa?

Rise of the Guardians (2012)


  • Regia

    Peter Ramsey (III)
  • Cu

    Chris PineHugh JackmanJude LawIsla FisherAlec Baldwin
  • Gen film

  • Durata

    97 minute
  • CINCI EROI DE LEGENDĂ este aventura spectaculoasă care spune povestea unor eroi cu aptitudini ieşite din comun. Când lumea e ameninţată de Pitch, un spirit diabolic, cinci eroi trebuie să-şi unească forţele pentru prima dată ca să protejeze speranţele, credinţa şi imaginaţia copiilor din toată lumea.

    Proiectul "Rise of the Guardians" este bazat pe cărţile pentru copii "The Guardians of Childhood", încă nepublicate, ale scriitorului William Joyce. Personajele principale sunt celebre în lumea copilăriei: North (Moş Crăciun), Bunnymund (Iepuraşul de Paşti), Sandy (Omul de Nisip), Pitch, the Boogieman (Omul Negru, Bau-Bau), Tooth (Zâna Măseluţă).


Cloud Atlas (2012)


  • Regia

    Tom TykwerAndy WachowskiLana Wachowski
  • Cu

    Tom HanksHalle BerryHugo WeavingJim Sturgess
  • Gen film

  • Durata

    176 minute
  • Unul din cele mai aşteptate filme ale finalului lui 2012 este ATLASUL NORILOR, rezultat al muncii de echipă a reputaţilor cineaşti Lana Wachowski, Tom Tykwer şi Andy Wachowski.  O dramă intensă şi impresionantă, ATLASUL NORILOR explorează impactul consecinţelor pe care le au asupra oamenilor acţiunile lor, de-a lungul trecutului, prezentului şi viitorului.
    Povestea urmăreşte evoluţia unui suflet care se transformă de-a lungul câtorva secole dintr-un ucigaş într-un erou, modelându-se prin acţiune, mister, dramă şi romantism. O singură faptă bună reverberează pentru a provoca o revoluţie la sute de ani distanţă în viitor.

Man of Steel (2013)


  • Regia

    Cu

    Gen film

    Durata

    • 143 minute
    • Un băiat descoperă că are puteri extraordinare şi că nu este de pe planeta noastră. Tânărul se aventurează să afle de unde provine şi cu ce misiune a fost trimis aici. Dar trebuie să iasă la iveală eroul din el, ca să salveze lumea de la pieire şi să devină simbolul speranţei pentru întreaga omenire.
          
      În film joacă Amy Adams, nominalizată de patru ori la premiul Oscar, Michael Shannon, nominalizat la Oscar pentru rolul din Nonconformiştii, Kevin Costner, laureat al premiului Oscar, Diane Lane şi Laurence Fishburne, ambii nominalizaţi la Oscar, Antje Traue, Ayelet Zurer, Christopher Meloni şi Russel Crowe, laureat al premiului Oscar pentru interpretarea din Gladiatorul.
          
      Producătorii Man of Steel: Eroul sunt Charles Roven, Christopher Nolan, Emma Thomas şi Deborah Snyder. Scenariul a fost scris de David S. Goyer după o idee de Goyer şi Nolan, bazată pe personajele din „Superman” create de Jerry Siegel şi Joe Shuster şi a fost publicat de DC Entertainment. Producătorii executivi sunt Thomas Tull, Lloyd Phillips şi Jon Peters.
          
      Din echipa din culise a lui Zack Snyder fac parte directorul de imagine Amir Mokri, scenograful Alex McDowell, David Brenner, montaj, şi designerii James Acheson, laureat al premiului Oscar, şi Michael Wilkinson. Muzica a fost compusă de Hans Zimmer, laureat al premiului Oscar pentru Regele Leu.
          
      Warner Bros. Pictures prezintă, în asociaţie cu Legendary Pictures, o producţie Syncopy, în regia lui Zack Snyder, Man of Steel: Eroul. Filmul va fi lansat în 2D şi 3D şi va fi distribuit în întreaga lume de Warner Bros. Pictures, Warner Bros. Entertainment Company.

Stoker (2013)



Mama (2013)


  • Regia

    Andres Muschietti
  • Cu

    Jessica ChastainMegan CharpentierNikolaj Coster-Waldau
  • Gen film

  • Soţii Annabel şi Lucas le adăpostesc în casa lor pe nepoatele bărbatului pe nume Victoria şi Lily, despre care nu mai ştiuseră nimic de multă vreme şi care au fost găsite ducând de cel puţin 5 ani o viaţă sălbatică în pădure. La scurtă vreme după sosirea copiilor încep să se petreacă evenimente bizare şi crime inexplicabile, iar adulţii îşi dau seama că nepoatele lor au adus cu ele forţe supranaturale care sălăşuiau în acea pădure şi care le revendică înapoi pe fetiţe.

Carrie (2013)


  • Regia

    Kimberly Peirce
  • Cu

    Chloë Grace MoretzJulianne MooreJudy Greer
  • Gen film

  • Adolescenta firavă şi aparent lipsită de personalitate Carrie este ţinută de mama sa, Margaret White - o femeie extrem de religioasă şi de conservatoare - departe de tentaţiile lumii. Asta o face pe fată vulnerabilă în cercul său de cunoscuţi de la liceu, unde este adesea ţinta batjocurii "fetelor rele", conduse de populara Chris Hagerson (Portia Doubleday).

    Profesoara de sport, domnişoara Desjardin (Judy Greer) încearcă în van să o protejeze. Doar o singură colegă, Sue Snell (Gabriella Wilde) se căieşte de acţiune sale crude îndreptate împotriva lui Carrie, aşa că îl roagă pe prietenul său, Tommy Ross (Ansel Elgort), să o invite pe aceasta la bal.

    Seara de dans se încheie însă dezastruos pentru tânără, ea căzând din nou pradă unei crude farse, iar momentul o supără atât de rău încât dă frâu liber nou-descoperitelor sale abilităţi telekinetice.

World War Z (2013)


Într-o zi ca oricare alta, Gerry Lane se află într-un blocaj de trafic împreună cu familia sa. Ca fost investigator ONU, Lane simte că blocajul din trafic nu e unul obşinuit; cerul e brăzdat de elicoptere de poliţie, iar pe străzi e plin de poliţişti pe motociclete.
Ceva face ca mulţimi de oameni să se atace cu ferocitate unul pe celălalt – un virus letal care se propagă dintr-o singură muşcătură, şi care tansformă oameni sănătoşi în creaturi de o sălbăticie greu de imaginat. Vecinii se întorc împotriva vecinilor, un străin amabil devine brusc un duşman mortal. Originile virusului sunt necunoscute, iar numărul celor infectaţi creşte exponenţial în fiecare zi, devenind rapid o pandemie globală.
Pe măsură ce numărul celor infectaţi copleşeşte rapid efectivul armatelor lumii, iar guvernele devin tot mai neputincioase, Lane e forţat să se întoarcă la viaţa periculoasă pe care o dusese înainte de a se retrage pentru a declanşa o investigaţie globală căutând sursa epidemiei, dar şi mijloacele prin care să poată fi oprită răspândirea sa.
Paramount Pictures şi Skydance Production prezintă, în asociere cu Hemisphere Media Capital şi GK Films, ZIUA Z: APOCALIPSA, o producţie Plan B  Entertainment/2DUX2 , în regia lui Marc Forster.