Monday, July 15, 2013

2 Guns (2013)

  • Regia

    Baltasar Kormákur
  • Cu

    Mark WahlbergDenzel Washington
  • Gen film

  • Durata

    109 minute
  • Laureatul Academiei de film, DENZEL WASHINGTON (Safe House, Flight) şi MARK WAHLBERG (Contraband, Ted) deţin rolurile principale din 2 Pistoale, un film exploziv de acţiune în care doi agenţi, provenind din servicii secrete concurente, trebuie să-şi scape pielea fugind împreună. Dar parteneriatul lor inopinat are o problemă: niciunul dintre cei doi nu ştie că celălalt este agent federal sub acoperire. De 12 luni, agentul anti-drog Robert “Bobby” Trench (Washington) şi ofiţerul de contra-informaţii al marinei, Marcus “Stig” Stigman (Wahlberg), sunt forţaţi să colaboreze chiar dacă nu sunt prea încântaţi să o facă.
    Lucrând sub acoperire, ei s-au infiltrat în mafia drogurilor, dar nu au încredere unul în celălalt nici cât în traficanţii pe care au misiunea să-i anihileze. Atunci când tentativa lor de a se infiltra într-un cartel mexican de droguri şi de a recupera milioane de dolari eşuează, Bobby şi Stig cad în dizgraţia şefilor lor.
    Acum, când toţi i-ar vrea fie la închisoare, fie la doi metri sub pământ, singura persoană pe care se pot baza este… celălalt. În ciuda urmăritorilor, atunci când oamenii legii trebuie să se prefacă ani de zile că sunt infractori, ei învaţă fel de fel de trucuri din mediul în care s-au infiltrat.

    Din distribuţia condusă de Washington şi Wahlberg mai fac parte PAULA PATTON, în rolul agentei Deb Rees,  agentul-coordonator al lui Bobby din DEA, care nu prea mai face diferenţa între profesional şi particular; BILL PAXTON, care-l interpretează pe Earl, un agent CIA care e mai dur chiar decât cei pe care-i urmăreşte; FRED WARD, în rolul amiralului Tuwey, marele boss din marină care poate deveni singura scăpare a lui Stig; JAMES MARSDEN, în rolul Lt. comandorului Quince, rivalul lui Stig din serviciu şi un permanent ghimpe în coastă; şi EDWARD JAMES OLMOS, în rolul lui Papi Greco, un rege al drogurilor care e hotărât să-i facă pe Bobby şi Stig să regrete ziua în care au pus piciorul în ranch-ul lui.

    Regizorul BALTASAR KORMÁKUR (Contraband, The Deep) face din nou echipă cu Wahlberg pentru a realiza împreună 2 Guns după un scenariu scris de BLAKE MASTERS ( producţia TV, Brotherhood) bazat pe cărţile de benzi desenate ale BOOM! Studios, semnate de STEVEN GRANT. Echipa care-l susţine pe Kormákur este formată din veterani ai filmelor de acţiune, conduşi de operatorul OLIVER WOOD, scenograful BETH MICKLE, editorul MICHAEL TRONICK, designerul de costume LAURA JEAN SHANNON şi compozitorul CLINTON SHORTER. 2 Guns este produs de MARC PLATT, RANDALL EMMETT, NORTON HERRICK, ADAM SIEGEL, GEORGE FURLA, ROSS RICHIE şi ANDREW COSBY.

    Producătorii executivi ai filmului sunt: MARK DAMON, MOTAZ M. NABULSI, JOSHUA SKURLA, STEPAN MARTIROSYAN, REMINGTON CHASE, JEFF RICE, JEFFREY STOTT, SCOTT LAMBERT, BRANDT ANDERSEN, TAMARA BIRKEMOE, VITALY GRIGORIANTS.

48 Hrs (1982)

  • Regia

    Walter Hill
  • Cu

    Eddie MurphyNick Nolte
  • Gen film

  • Durata

    92 minute
  • Nick Nolte este politist. Eddie Murphy este un delicvent inchis in spatele gratiilor. Nu se plac, dar au nevoie unul de celalalt pentru a rezolva un caz. Sunt de aceeasi parte a baricadei si trebuie sa lucreze impreuna timp de 48 de ore!

The Other Guys (2010)

  • Regia

    Adam McKay
  • Cu

    Will FerrellMark Wahlberg
  • Gen film

  • Durata

    107 minute
  • Detectivii Christopher Danson şi P.K. Highsmith (Dwayne Johnson şi Samuel L. Jackson) sunt cei mai răi şi totodată cei mai simpatici poliţişti din cartier. Ei lasă în urmă numai victime. La două birouri în spatele lor stau detectivii Allen Gamble (Will Ferrell) şi Terry Hoitz (Mark Wahlberg). Îi vedeţi în fundalul pozelor cu Danson şi Highsmith, visând cu ochii închişi. Ei nu sunt eroi – ci doar “agenţii de rezervă.”
        
    Dar orice copoi îşi are momentele lui de glorie, aşa încât Gamble şi Hoitz dau pe neaşteptate de un caz în aparenţă minor, de care nu vrea să se ocupe niciun detectiv, dar care se transformă ulterior în cea mai grozavă crimă din oraş.  Asta pare a fi şansa vieţii lor, dar sunt ei oare pregătiţi s-o rezolve?

    Columbia Pictures prezintă o producţie Gary Sanchez / Mosaic, Agenţii de rezervă. În rolurile principale joacă Will Ferrell, Mark Wahlberg, Eva Mendes, Michael Keaton, Steve Coogan, Ray Stevenson, împreună cu Samuel L. Jackson şi Dwayne Johnson.  Regia îi aparţine lui Adam McKay.  Producţia e asigurată de Will Ferrell, Adam McKay, Jimmy Miller, şi Patrick Crowley.  Scenariul e semnat de Adam McKay & Chris Henchy.  Producătorii executivi sunt David Householter, Chris Henchy, şi Kevin Messick.  Imaginea e realizată de Oliver Wood.  Scenografia  e asigurată de Clayton Hartley.  Montajul e realizat de Brent White, A.C.E., iar costumele de Carol Ramsey.  Muzica a fost compusă de Jon Brion.

Beverly Hills Cop (1984)

  • Regia

    Martin Brest
  • Cu

    Eddie Murphy
  • Gen film

  • Durata

    105 minute
  • In 1984, Beverly Hills Cop a fost comedia cu cele mai mari incasari pana la acea data, fiind desemnat Favorite Motion Picture la premiile Peoples's Choice.
    Alex Foley (Eddie Murphy), un detectiv ingamfat din Detroit, incearca sa dezlege misterul care invaluie uciderea prietenului sau. Pistele descoperite il conduc pana in inima elegantului Beverly Hills si, inainte sa puna mana pe suspect, Alex se trezeste prins in mijlocul unei retele de hoti si traficanti de droguri...

Miss Congeniality 2: Armed & Fabulous (2005)

  • Regia

    John Pasquin
  • Cu

    Sandra Bullock
  • Gen film

  • Durata

    115 minute
  • Miss Congeniality 2: Inarmata si seducatoare reia aventurile agentei FBI Gracie Hart (SANDRA BULLOCK) la scurt timp dupa ce a dejucat planurile impotriva concursului Miss Statele Unite in timp ce lucra sub acoperire ca o concurenta la Miss si a devenit peste noapte un star media. 

    Lucrurile nu au mers prea bine in ultima vreme. Suferind inca de pe urma unei iubiri destramate si frustrata sa afle ca noua ei nou descoperita ii pune in pericol munca sub acoperire pe care o iubeste, Gracie il lasa fara a se opune pe seful ei, Agentul McDonald (ERNIE HUDSON), sa o convinga sa serveasca Biroul in singurul mod acum posibil: coafata si aranjata pentru circuitul talk-show-urilor ca „fata FBI-ului.” Folosindu-se de persoana cu cel mai mare impact in PR din istoria agentiei, FBI o obliga pe noua fata de afis sa ia parte la un carusel de sedinte foto unde isi expune din nou ispravile pe scena de spectacol in fata unui public care o adora, cu ajutorul stilistului sau personal Joel (DIEDRICH BADER) care o ajuta sa-si cizeleze trasaturile de caracter dure. 

    Desi mai retinuta la inceput, lui Gracie incepe in curand sa-i placa atentia si nu dureaza mult pana cand isi intra in rol un pic prea mult. Noul ei partener, Sam Fuller (REGINA KING), un agent dur, ambitios care in mod clar nu este cel mai mare admirator al ei, este primul care constata ca starul rasfatat al Biroului se transforma intr-o Barbie a FBI. 

    Dar atunci cand cei mai buni prieteni ai lui Gracie, castigatoarea spectacolului Cheryl Frazier si prezentatorul Stan Fields (HEATHER BURNS si WILLIAM SHATNER, interpretand rolurile lor din Miss Congeniality) sunt rapiti in Las Vegas, instinctele de luptatoare impotriva nelegiuirilor isi fac din nou aparitia. 

    Nevrand sa riste sa isi piarda mascota de inalta clasa, oficialii de rang inalt din FBI o impiedica sa ia parte la conferinta de presa in Las Vegas si il trimit pe Sam impreuna cu ea pe post de bogyguard, lasandu-l pe supraveghetorul local al FBI Collins (TREAT WILLIAMS) sa conduca eforturile de salvare in timp ce agentul debutant Jeff Foreman /ENRIQUE MURCIANO) incearca sa o tina pe Gracie si anturajul ei in siguranta la distanta pana cand totul se va fi sfarsit. 

    Dar atunci cand Collins pare sa conduca ancheta in directia gresita, Gracie trebuie sa dovedeasca inca o data ca aparentele inseala si ca atunci cand vine vorba de dezlegarea unui caz dificil sau de a-si ajuta prietenii, nu este nimic ce ea nu ar face.

Miss Congeniality (2000)

  • Regia

    Donald Petrie
  • Cu

    Sandra Bullock
  • Gen film

     
  • Durata

    109 minute
  • Concursul de frumusete Miss Statele Unite, gazda venerabilã si faimoasã a frumusetii americane în ultimii cincizeci de ani, a primit o amenintare de la unul dintre cei mai periculosi criminali din întreaga tarã, poreclit “Citizen”. F.B.I.-ul l-a urmãrit tot timpul pe acest psihopat, în timp ce teroriza întreaga natiune cu bombe, împuscãturi si incendieri deliberate. Aceasta ar putea fi sansa lor unicã de a-l aresta. 

    Planul ? Simplu. Sã introducã în concurs una din agentele lor, sub acoperire, pe post de concurentã. Sã aranjeze cu juriul ca ea sã rãmânã pe scenã pânã la încheierea concursului. Sã o doteze cu un echipament de supraveghere de ultimã generatie. Gãsirea agentei ? Nu este asa de simplã. 

    O cãutare pe computer a tuturor agentelor de gen feminin disponibile gãseste un grup total nefotogenic, cu exceptia agentei secrete Gracie Hart (SANDRA BULLOCK). Într-o simulare virtualã pe computer, ea aratã nemaipomenit în costum de baie; ar putea chiar sã pãcãleascã pe oricine si într-o rochie de searã, mai ales dacã îsi piaptãnã pãrul. Însã Gracie nu are o perie de pãr. Sau o rochie. Sau pantofi cu toc. Sau cum ar spune colegul ei care conduce operatiunea, Eric Matthews (BENJAMIN BRATT): ea aratã ca o “masinã avariatã”. Si Gracie nu are nici un chef sã se alãture grupului de concurente pe care le catalogheazã drept “o adunãturã de tipe în bikini care nu stiu decât trei cuvinte: «pace în lume»”. 

    Din acest motiv, F.B.I.-ul apeleazã la serviciile consultantului Victor Melling (MICHAEL CAINE), expert în concursuri de frumusete, pentru a o transforma pe Gracie - sau cum a poreclit-o el, “Dirty Harriet” - în Gracie Lou Freebush, concurenta perfectã. Soarta concurentei atârnã de un fir de atã si, având în vedere cã refuzul lui Gracie de a urma ordinele a pus deja misiunea ei în pericol, aceasta ar putea fi ultima ei sansã de a o îndeplini în cadrul mult iubitului ei F.B.I.