Tuesday, February 26, 2013

Braveheart (1995)


  • Regia

    Mel Gibson
  • Cu

    Mel Gibson
  • Gen film

  • Durata

    177 minute
  • Mel Gibson, mult timp perceput ca un sex-simbol al filmelor de superactiune, isi dovedeste calitatea de regizor de exceptie in acest film de mare succes, rasfatat al premiilor Oscar in 1996, ce are drept subiect lupta patriotilor scotieni impotriva opresorilor englezi. 

    Bataliile dintre scotieni si englezi sunt grandioase si spectaculoase in aceasta productie, efortul cu care ele au fost reconstituite fiind rasplatit pe deplin. Pentru acest film, Mel Gibson a primit Oscarul pentru regie in 1995. Filmul Inima neinfricata a mai primit in acelasi an premiul Oscar pentru cel mai bun film, cea mai buna imagine, cel mai bun machiaj si efecte sonore, primind nominalizari la alte cinci categorii. 

    William Wallace, eroul filmului, este, asa cum declara chiar interpretul sau, Mel Gibson, unul dintre oamenii care au schimbat cursul istoriei. Iar "Inima neinfricata" este o poveste incredibila despre curaj, loialitate, onoare si despre brutalitatea razboaielor. Si mai este acest film o miscatoare poveste de dragoste.



Hamilton: Men inte om det gäller din dotter (2012)

Red Dawn (2012)


Killer Joe (2011)


  • Regia

    William Friedkin
  • Cu

    Matthew McConaugheyEmile HirschJuno TempleThomas Haden ChurchGina Gershon
  • Gen film

  • Durata

    103 minute
  • Orice viaţă are un preţ? Asta este întrebarea cu care se confruntă Chris Smith, un vânzător ambulant de droguri care tânjește după o pauză. Când marfa îi este furată chiar de mama lui, el trebuie să facă repede rost de 6,000 de dolari sau va fi omorât. Disperat, îi cere ajutorul tatălui său, Ansel, și împreună pun la cale un plan. Planul: Mama lui Chris, care duce o viață de moralitate îndoielnică, are o poliță de asigurare ce ar șterge datoria lor și nu numai. Problema: Pentru a încasa polița, mama lui Chris trebuie să moară.
    Apare detectivul Joe Cooper , un ucigaș plătit ,aprig ,cu șarmul și manierele unui gentleman. “Killer Joe” este fericit să își facă treaba, dar el nu omoară pe nimeni până nu vede ”onorariul” de 25.000 de dolari plătit în avans și integral. Disperarea tatălui și a fiului, care nu au de unde plăti onorariul se transformă rapid în deznădejde atunci când Joe le-o cere, drept condiție a amânării plății ,pe sora minoră a lui Chris,o tânără atractivă și aparent inocentă. Joe o va lua pe Dottie drept garanție până când Chris și tatăl său vor încasa polița iar taxa va fi plătită integral. Totul pare foarte simplu dar se dovedește a nu fi astfel.
    Joe se îndrăgostește nebunește de Dottie care, în realitate nu e acea fată dulce percepută de toată lumea. În ciuda încurcăturilor și a tensiunilor din familie , Joe este hotărât să rămână alături de Dottie cu orice preț și , cu cât relația lor ia amploare, cu atât mai mari sunt regretele lui Chris. Măcinat de îndoieli, Chris vrea să-i spună lui Joe că renunță la serviciile sale , însă este prea târziu.
    Chris se duce să încaseze banii pentru a pune capăt dezastrului pe care l-a cauzat. Spre surprinderea lui, descoperă că a fost păcălit. Iubitul mamei sale și nu Dottie este,  de fapt singurul beneficiar al poliței de asigurare . Când Joe vine să își încaseze banii și să se despartă de Dottie, el nu primește decât vestea că nu există niciun ban. Confruntându-se cu un ucigaș sociopat nervos, Chris își dă seama că lucrurile se pot înrăutăți și mai mult . Pentru el, lucrurile se termină cu o cină în familie și cu o împușcătură.

The Front Page (1974)


  • Regia

    Billy Wilder
  • Cu

    Jack LemmonWalter MatthauSusan Sarandon
  • Gen film

  • Durata

    105 minute
  • Ecranizare a unei piese de mare succes pe Broadway (autori Ben Hecht si Charles MacArthur), filmul prezinta viata ziaristilor din Chicago in anii ’30. Jurnalistul Hildy Johnson s-a saturat de mizeriile meseriei si de sefii care vor numai stiri senzationale, asa incat vrea sa renunte la slujba si sa se insoare. Numai ca si-a ales prost momentul, intrucat este chiar ziua dinaintea executiei unui criminal si, evident, redactorul sef al ziarului, Walter Burns, nu poate rata subiectul. Cine altul decat Hildy Johnson ar putea face un articol mortal? Cei doi ajung din  arestul politiei,  in redactie,  unde Hildy va scrie un articol incendiar pentru ca si in final sa ajunga  si la gara : Hildy  in tren alaturi de viitoarea sa mireasa , iar Burns pe peron . Va renunta asa usor seful sau la asa un reporter de talent cum este  Hildy ? Ceasul pe care Hildy il primeste de la Burns nu este oare " un cadou otravit "?


The Spy Who Came In From the Cold (1965)



Jolene (2008)



Troy (2004)


  • Regia

    Wolfgang Petersen
  • Cu

    Brad PittEric Bana
  • Gen film

  • Durata

    165 minute
  • De-a lungul timpului, oamenii au purtat razboaie. Unele pentru putere, unele pentru glorie, unele pentru onoare - si altele pentru iubire. 

    In Grecia antica, pasiunea unuia dintre cele mai celebre cupluri ale literaturii, Paris, Printul Troiei (ORLANDO BLOOM) si Elena (DIANE KRUGER), Regina Spartei, genereaza un razboi care va devasta o civilizatie. 

    Cand Paris o rapeste pe Elena sotului ei, Regelui Menelau (BRENDAN GLEESON), aceasta este o insulta care nu poate fi suportata. Mandria familiala spune ca un afront adus lui Menelau este un afront fratelui sau, Agamemnon (BRIAN COX), puternicul rege din Micene, care uneste imediat toate armatele vaste ale Greciei pentru a o aduce pe Elena inapoi din Troia, pentru a apara onoarea fratelui sau. 

    De fapt, lupta lui Agamemnon pentru onoare este corupta de aviditatea lui coplesitoare- trebuie sa cucereasca Troia pentru a castiga zona egeeana, asigurand astfel suprematia vastului sau imperiu. 

    Fortareata, sub comanda Regelui Priam (PETER O’TOOLE) aparata de puternicul print Hector (ERIC BANA), este o citadela pe care nici o armata nu a reusit sa o infranga. Un singur om reprezinta cheia victoriei sau a infrangerii Troiei - Ahile (BRAD PITT), considerat unul dintre cei mai mari luptatori in viata. 

    Arogant, rebel si aparent invincibil, Ahile nu are devotament fata de nimic si de nimeni, cu exceptia propriei glorii. Nevoia lui nestavilita de renume etern este cea care il determina sa atace portile Troiei sub steagul lui Agamemnon - dar iubirea va fi in final cea care ii decide soarta.