Tuesday, September 11, 2012

Secretary (2002)



  • Regia

    Steven Shainberg
  • Cu

    James SpaderMaggie Gyllenhaal
  • Gen film

    Drama

    Durata

    104 minute

    Dupa un atac al bolii, Lee Holloway (Maggie Gyllenhaal) se muta inapoi impreuna cu familia sa disfunctionala, decisa sa o ia de la inceput. In ciuda greutatilor, ea incearca sa se angajeze ca secretara la biroul de avocatura al lui E. Edward Grey (James Spader). 

    Desi nu a mai avut vreodata vreo slujba, Lee este angajata de misteriosul avocat, care nu pare deloc ingrijorat de lipsa sa de experienta. La inceput, munca pare destul de normala si plictisitoare – dactilografie, indosarieri si cafele – insa Lee incearca din rasputeri sa isi multumeasca seful. Iar familia sa isi doreste cu disperare ca ea sa reuseasca. 

    Treptat, insa, Lee si domnul Grey se implica intr-o relatie mult mai personala in spatele usilor inchise, incalcand barierele comportamentului normal si intrand intr-un taram profund al sexualitatii, o aventura unica in care rolurile de dominator si dominat li se potrivesc perfect. 
    Atunci cand aceasta idila de birou devina evdenta pentru familia si pentru prietenul lui Lee (Jeremy Davies), acestia incearca s-o atraga inapoi in lumea lor simpla in care dragostea nu e ceea ce simt cei doi amanti. Insa Lee, acum pe deplin constienta de sentimentele sale profunde, refuza sa se conformeze. 

    Secretara este o poveste de dragoste puternica si foarte neobisnuita, iar umorul sau curajos, fara cusur si erotismul sau ciudat insa teribil de seducator vor ajuta la explorarea ideii de dragoste care nu apare mereu asa cum ne-am astepta sa apara.