Wednesday, April 3, 2013

Catch Me If You Can (2002)

Regia
  • Steven Spielberg
  • Cu

    Tom HanksLeonardo DiCaprio
  • Gen film

  • Durata

    140 minute
  • POVESTEA UNUI IMPOSTOR ADEVARAT.


    Leonardo DiCaprio si Tom Hanks, castigator a doua premii Oscar (pentru Philadelphia si Forrest Gump) sunt angrenati intr-un joc de-a soarecele si pisica in "Prinde-ma! Daca poti!", film ce-l are ca regizor pe Steven Spielberg, castigator a trei premii Oscar (Schindler’s List, Saving Private Ryan). 
    Frank W. Abagnale (Leonardo DiCaprio) a lucrat ca doctor, avocat si co-pilot la o companie de avioane celebra – toate inainte de a implini 21 de ani. Maestru al inselaciunilor, el a fost si un foarte bun falsificator, reusind sa castige milioane de dolari cu ajutorul unor cecuri false. Agentul FBI Carl Hanratty (Tom Hanks) si-a stabilit drept prioritate sa-l prinda pe Frank si sa-l aduca in fata justitiei, dar Frank se afla intotdeauna cu un pas inaintea sa, silindu-l sa continue urmarirea. 
    Din distributia filmului mai fac parte si Christopher Walken, castigator al premiului Oscar (The Deer Hunter), Martin Sheen, castigator al Globului de Aur (serialul TV The West Wing), Nathalie Baye, Amy Adams, James Brolin, Brian Howe, Frank John Hughes si Jennifer Garner, castigatoare a Globului de Aur (serialul TV Alias). 
    Scenariul ii apartine lui Jeff Nathanson, bazat pe cartea autobiografica omonima scrisa de Frank W. Abagnale. Filmul ii are ca producatori pe Steven Spielberg si Walter F. Parkes (The Ring, Men in Black II).

Zwartboek (2006)


  • Regia

    Paul Verhoeven
  • Cu

    Sebastian KochCarice van Houten
  • Gen film

  • Durata

    145 minute
  • Fiindu-i distrusa ascunzatoarea de catre o bomba ratacita, frumoasa cantareata evreica Rachel Stein se decide, alaturi de alti evrei, sa traverseze Biesbosch pana in sud, intr-o zona a Olandei deja eliberata. Cu toate acestea, barca lor este interceptata de o patrula germana si toti refugiatii sunt ucisi. Numai Rachel supravietuieste. 

    Ea se alatura rezistentei sun numele de Ellis de Vries, se imprieteneste cu ofiterul german al SD, Müntze. El este foarte interesat de persoana ei, oferindu-i un loc de munca. Intre timp, rezistenta incropeste un plan pentru a elibera un grup de luptatori partizani ce fusesera luati captivi, toate acestea cu ajutorul lui Ellis. Planul este tradat si se sfarseste jalnic. Atat Rezistenta, cat si germanii o acuza pe ea. Este nevoita, inca o data, sa se ascunda, alaturi de Müntze. impreuna asteapta sfarsitul razboiului.

    Eliberarea nu ii aduce libertatea lui Ellis; nici chiar atunci cand reuseste sa il expuna pe adevaratul tradator. "Fiecare supravietuitor are o urma de vina". 

    Lista neagra este un thriller de actiune, inspirat din fapte reale. Gerard Soeteman si regizorul Paul Verhoeven au lucrat 20 de ani la scenariul pentru acest film, marcand intoarcerea lui Verhoeven in Olanda. Actorii principali ai acestei co-productii europene, in mare parte prezentata in olandeza, putin in germana, engleza si ebraica, sunt Carice van Houten, Sebastian Koch, Thom Hoffman, Halina Reijn, Christian Berkel si Waldemar Kobus. Alte roluri mai sunt interpretate de catre Michiel Huisman, Derek de Lint, Peter Blok, Dolf de Vries and Diana Dobbelman, printer altii.

    Lista neagra este o productie a lui San Fu Maltha pentru Fu Works, Jos van der Linden pentru Hector, Frans van Gestel si Jeroen Beker pentru Motel Films in Olanda si Teun Hilte pentru Clockwork Pictures (Marea Britanie) si Jens Meurer pentru Egoli Tossell Films (GER). Studio Babelsberg (GER) si AVRO au fost co-producatori. 

    Lista neagra a beneficiat de un buget de peste 17 milioane de euro. Co-productia europeana a primit un ultim suport financiar din partea Netherlands Fonds voor de Film, CoBO fonds, Medienboard Berlin – Brandenburg, FFA National Filmboard, Eurimages, si a orasului Haga.

    FIlmul a avut diverse locatii de filmare din Haga, Giethoorn, Biesbosch, in studiourile Babelberg, in Berlin si in Israel. 

    A-Film Distribution a lansat Lista neagra in Olanda pe data de 14 septembrie 2006.

Phone Booth (2002)


  • Regia

    Joel Schumacher
  • Cu

    Colin FarrellForest WhitakerKatie Holmes
  • Gen film

  • Durata

    81 minute
  • VIATA TA ESTE IN BATAIA PUSTII. 

    Un telefon poate schimba viata unui om. Uneori, îi poate chiar pune capãt. Acesta este cazul agentului de publicitate Stu Sheppard (Colin Farrell), care este sechestrat într-o cabinã telefonicã de un necunoscut care îl amenintã la telefon cã îl va împusca dacã închide. 

    Ce faci atunci când auzi un telefon public sunând ? Desi stii bine cã nu pe tine te cautã, primul impuls este acela de a rãspunde. Un telefon sunând cere un rãspuns. Dar, rãspunzând, Stu se trezeste prins într-un joc misterios si periculos. Un interlocutor necunoscut (Kiefer Sutherland) îl amenintã cu moartea dacã închide telefonul. 

    Un act de violentã petrecut în imediata apropiere a cabinei telefonice atrage atentia politistilor, care sossc la fata locului, fiind convinsi cã Stu este cel periculos, si nu interlocutorul sãu invizibil. 

    Cãpitanul Ramey (Forest Whitaker) încearcã sã-l convingã sã iasã din cabina telefonicã. Ceea ce, însã, Ramey nu stie, este cã toti cei prezenti la fata locului – echipa sa de politisti, reporterii veniti în cãutare de senzational, sotia lui Stu, Kelly si prietena sa, Pamela – sunt în vizorul armei interlocutorului necunoscut. 

    Pe mãsurã ce timpul trece, Stu, întruchiparea necinstei si imoralitãtii, este nevoit sã treacã printr-o transformare moralã. Din punct de vedere emotional, necunoscutul îl dominã. Minciunile lui Stu nu-i mai sunt de nici un folos. În schimb, el trebuie sã îsi sondeze adâncimile sufletului pentru a gãsi tãria de a-l învinge pe interlocutorul sãu, fãcând jocul sã fie si mai periculos. 

    Fox 2000 Pictures prezintã Phone Booth / Cabina telefonicã, o productie Zucker / Netter, în regia lui Joel Schumacher. Scenariul este realizat de Larry Cohen. Producãtori sunt Gil Netter si David Zucker, iar producãtorul executiv este Ted Kurdyla. Imaginea este semnatã de Matthew Libatique, scenografia de Andrew Laws, iar montajul de Mark Stevens. Supervizorul efectelor speciale este Michael Fink, iar cel al efectelor de machiaj Gordon Smith. Creator de costume este Daniel Orlandi. Coloana sonorã este compusã de Harry Gregson-Williams. 

    Un thriller realizat de Joel Schumacher (Clientul / The Client, Dublura / Bad Company).

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2011)


  • Regia

    David Yates
  • Cu

    Daniel RadcliffeRupert GrintEmma Watson
  • Gen film

  • Durata

    130 minute
  • Odată cu lansarea în cinema a mult-aşteptatului Harry Potter şi Talismanele Morţii - Partea 2, cea mai de succes serie a tuturor timpurilor ajunge la final. În acest ultim capitol, tensiunea urcă la cote nebănuite, culminând cu bătălia epică dintre Harry Potter şi cel mai mare duşman, Lordul Cap-de-mort. Lunga călătorie ia sfârşit cu dramatica încleştare între bine şi rău.
    După ce au distrus un Horcrux şi au aflat semnificaţia magicelor Talismane ale Morţii, Harry împreună cu Ron şi Hermione continuă căutarea celorlalte Horcruxuri, pentru a avea o şansă de a-l distruge pe Cap-de-mort. Însă, spre ghinionul lor, maleficul personaj reuşeşte să pună mâna pe Bagheta de Soc şi acum vrea cu orice preţ să atace Şcoala Hogwarts şi să pună stăpânire pe cele două lumi. 

    Episodul final al luptelor magice promite scene de luptă impresionante între vrăjitori şi Devoratorii morţii, puse în valoare de tehnologia 3D şi IMAX 3D. O producţie Warner Bros., Harry Potter şi Talismanele Morţii – Partea 2 vine în premieră din 15 iulie, în cinematografele: Hollywood Multiplex (Bucuresti şi Oradea), CinemaPRO, Movieplex, The Light Cinema, Cityplex (Bucureşti, Constanţa şi Braşov), Odeon Cineplex (Cluj), Băneasa Drive In Cinema, Patria (Bucureşti), Patria (Craiova), Cinema Florin Piersic (Cluj), Pheonix (Paşcani), Centrul Cultural Eugen Ionescu (Slatina), Grand Mall Cinema (Satu Mare) şi reţeaua Cinema City (Sun Plaza, Cotroceni - în 3D şi Imax, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Iaşi, Piteşti, Timişoara). Un film distribuit de MediaPro Distribution.

Zombieland (2009)


Searching for family. In the early twenty-first century, zombies have taken over America. A shy and inexperienced college student in Texas has survived by following his 30 rules: such as "look in the back seat," "double-tap," "avoid public restrooms." He decides to travel to Ohio to see if his parents are alive. He gets a ride with a boisterous zombie-hating good-old boy headed for Florida, and soon they confront a young woman whose sister has been bitten by a zombie and wants to be put out of her misery. The sisters were headed to an LA amusement park they've heard is zombie free. Can the kid from Ohio get to his family? And what about rule thirty one?

Bang Bang You're Dead (2002)


  • Regia

    Guy Ferland
  • Cu

    Tom CavanaghBen Foster
  • Gen film

  • Durata

    87 minute
  • ALEGE SĂ-ŞI ÎNFRUNTE TORŢIONARII CU PROPRIUL GLAS. 

    “Copiii pot fi cei mai nemiloşi oameni. Incredibil de cruzi.” 
    Cuvintele elevului model Trevor Adams reflectă experienţa sa de la liceul Rivervale High. El a fost victima unei agresiuni atât de traumatizante încât a ameninţat că va arunca în aer echipa de fotbal. Dar salvarea lui vine de la profesorul de teatru, domnul Duncan, (Tom Cavanagh, vedeta filmului de televiziune “Ed”). El îi oferă lui Trevor rolul principal într-o piesă a şcolii, alături de minunata Jenny Dahlquist.
    Atât profesorul, cât şi viitoarea lui prietenă încearcă să-l ajute să menţină drumul drept. Dar piesa e în pericol. Povestea despre ucigaşi adolescenţi, combinată cu trecutul plin 
    de probleme al lui Trevor îi face pe părinţi să încerce să interzică piesa. Dacă vor reuşi, Trevor s-ar putea să nu se facă auzit niciodată, iar asta ar putea declanşa o adevărată bombă umană.

Let Me In (2010)


  • Regia

    Matt Reeves
  • Cu

    Kodi Smit-McPheeChloë Grace Moretz
  • Gen film

    Anii '80. Într-un orăşel acoperit de zăpadă din statul american Colorado, un puşti de zece ani are o mulţime de pătimit din cauza unor derbedei de la şcoală, care nu-i dau pace nicio clipă. Gândurile de răzbunare şi frustrarea neputincioasă a protagonistului îşi află leac în prietenia acestuia cu o vecină de aceeaşi vârstă, Abby, a cărei familie ridică sprâncene în cartier prin obiceiurile-i de-a dreptul bizare...

Interview with the Vampire: The Vampire Chronicles (1994)


  • Regia

    Neil Jordan
  • Cu

    Brad PittAntonio Banderas
  • Gen film

  • Durata

    123 minute
  • A trecut aproape un de cand Louis (Brad Pitt), proprietarul unei plantatii, si-a pierdut sotia. Acum si-a pierdut si dorinta de a trai. 
    Lestat (Tom Cruise), un vampir misterios, il place pe Louis si ii da “sansa” de a deveni o creatura a intunericului si a noptii: un vampir. Louis accepta si invata de la Lestat cum sa devina vampir. Dar lui Louis ii displace viata cea noua si refuza se devina cu adevarat vampir.

Jaws (1975)


  • Regia

    Steven Spielberg
  • Cu

    Richard DreyfussRobert ShawRoy Scheider
  • Gen film

  • Durata

    124 minute
  • "Adaptare stralucita dupa un best seller Falci este un thriller captivant despre un rechin care terorizeaza o zona de coasta din Noua Anglie. El a costat doar 8,5 milioane de dolari si a obtinut 130 de milioane profit numai din inchirierile de casete video in America de Nord. Acest film a schimbat conceptia despre productia de filme. Epoca filmelor de buget mare a apus si a aparut o noua matematica prin care costurile au fost evaluate in functie de castigurile potentiale." - Ephraim Katz Film Encyclopedia, 1994.

    In anul 1975, regizorul Steven Spielberg a ecranizat best seller-ul lui Peter Benchley, de o forta impresionanta si plina de suspans. Unul dintre cele mai mari succese din istoria filmului, "Falci" a lasat o amprenta de neuitat, atat asupra publicului, cat si asupra celor care merg la plaja, descriind in cateva cuvinte, o mare inspaimantatoare: "NU INTRA IN APA!"
    Teroarea odata pornita, Roy Scheider, Richard Dreyfuss si Robert Shaw trebuie sa-si uneasca fortele intr-o incercare disperata de a distruge un ucigas ce cantareste aproape trei tone.

    Premii :
    Oscar - montaj - Verna Fields
    Oscar - coloana sonora - John Williams
    Oscar - sunet - Robert L. Hoyt, Roger Heman Jr., Earl Madery, John R. Carter
    Nominalizare Oscar - cel mai bun film - Richard D. Zanuck, David Brown


Requiem for a Dream (2000)


  • Regia

    Darren Aronofsky
  • Cu

    Ellen BurstynJared Leto
  • Gen film

  • Durata

    102 minute
  • Drogul... Ataca mintea, ataca trupul, ataca sufletul. Dupa ce le-a ispitit, facandu-le sa se simta invincibile pentru o clipa, drogul isi cere dreptul de calau, distrugandu-si victimele

    In apartamentele insipide de pe plajele abandonate din Coney Island, patru vieti si povestile lor... 

    Sara (Ellen Burstyn) este o vaduva plinuta obsedata de o emisiune de televiziune, la care primeste o invitatie de participare. Sara e indragostita de televizor si de ciocolata, cele doua mari placeri ale vietii sale. Dar pentru a fi cat mai prezentabila in fata natiunii, ea incepe un drastic si periculos regim de slabire, bazat pe niste pastile care la inceput par inofensive. 

    Fiul ei Harry (Jared Leto) si prietena lui, Marion (Jennifer Connelly), invata sa se cunoasca, cautand fiecare in celalalt sansa pentru evadarea din anii de izolare si suferinta. Dragostea lor formeaza o lume artificiala - se refugiaza, lasandu-se in voia sperantei si a unei fericiri depline. Dupa ce Harry si prietenul sau cel mai bun Tyrone (Marlon Wayans) devin traficanti de droguri, cei trei tineri se simt invincibili si incearca sa se convinga singuri ca pot renunta oricand la droguri si ca nu sunt cu adevarat dependenti. Dar cand omul lor de legatura este ucis iar Harry si Tyron raman fara marfa si fara bani, situatia lor incepe sa se inrautateasca rapid. 

    La randul ei, tot mai ametita si dezorientata de efectul pastilelor, Sara cade prada halucinatiilor si se baricadeaza in apartamentul ei. Agatandu-se cu disperare de sperante desarte, deja dependenti de droguri, Harry si Marion ajung sa-si tradeze dragostea. Pierdute fara putinta de tagada, patru fiinte se afunda in deziluzii si disperare, pana cand visurile lor se transforma in cele mai cumplite cosmaruri.

Black Swan (2010)


  • Regia

    Darren Aronofsky
  • Cu

    Mila KunisNatalie Portman
  • Gen film

  • Durata

    103 minute
  • Un thriller psihologic plasat în lumea baletului din New York, LEBĂDA NEAGRĂ o are ca protagonistă pe Natalie Portman în rolul Ninei, o dansatoare care se trezeşte prinsă într-o pânză de intrigi competitive cu noua rivală din companie (Mila Kunis).
    O lansare Fox Searchlight Pictures sub semnătura vizionarului regizor Darren Aronofsky (The Wrestler), LEBĂDA NEAGRĂ urmăreşte o călătorie palpitantă şi uneori terifiantă prin psihicul unei tinere balerine al cărei rol principal de Regină-Lebădă se dovedeşte a fi unul pentru care devine înfricoşător de perfectă.

    LEBĂDA NEAGRĂ urmăreşte povestea Ninei (Portman), o balerină într-o companie de balet din New York, a cărei viaţă, la fel ca a tuturor celor din această branşă, este complet consumată de dans. Locuieşte cu mama ei, Erica, fostă balerină (Barbara Hershey), care sprijină cu zel ambiţia profesională a fiicei sale. Când directorul artistic Thomas Leroy (Vincent Cassel) decide s-o înlocuiască pe prim-balerina Beth Macintyre (Winona Ryder) pentru producţia de deschidere a noii stagiuni, "Lacul lebedelor", Nina este prima alegere. Dar Nina are concurenţă: o nouă dansatoare, Lily (Kunis), care îl impresionează, de asemenea, pe Leroy. "Lacul lebedelor" necesită o dansatoare, care poate juca atât Lebăda Albă cu inocenţă şi graţie, cât şi Lebăda Neagră care reprezintă viclenia şi senzualitatea. Nina e perfectă pentru rolul Lebedei Albe, însă Lily este personificarea Lebedei Negre. În timp ce cele două tinere dansatoare îşi extind rivalitatea într-o prietenie bolnăvicioasă, Nina începe să-şi descopere partea întunecată, cu o inconştienţă care ameninţă s-o distrugă.
    Prezentat de Fox Searchlight Pictures, în asociere cu Cross Creek Pictures, o producţie Prøtøzøa and Phoenix Pictures, LEBĂDA NEAGRĂ este regizat de Darren Aronofsky după un scenariu de Mark Heyman, Andrés Heinz şi John McLaughlin şi o poveste de Andrés Heinz. Filmul este produs de Mike Medavoy, Arnold W. Messer, Oliver Brian şi Scott Franklin, cu producătorii executivi Bradley J. Fischer, Ari Handel, Tyler Thompson, Peter Fruchtman, Rick Schwartz, Jon Avnet, David Thwaites şi Jennifer Roth.
    Echipa de creaţie îi include pe directorul de imagine Matthew Libatique (Iron Man 2), scenografa Thérèse DePrez (Howl), editorul Andrew Weisblum, (Fantastic Mr. Fox), pe muzica lui Clint Mansell (The Fountain), cu supervizorii muzicali Jim Black (Wackness) şi Gabe Hilfer (The Wrestler), coregrafia de balet de Benjamin Millepied şi supervizorul de efecte speciale Dan Schrecker.