Sunday, May 13, 2012

Mary and Max (2009)

Regia

  • Adam Elliot
  • Cu

    Eric Bana, Philip Seymour Hoffman, Toni Collette, Bethany Whitmore
  • Gen film

    Animatie Comedie Drama

    Povestea se întinde pe douăzeci de ani şi două continente. Este anul 1976. Mary Dinkle (Collette), o fetiţă cam plinuţă în vârstă de 8 ani din suburbiile oraşului Melbourne, Australia este prea saraca pentru a-si permite jucarii sau hainute noi, fiind astfel tinta unor glume rautacioase. Neavand cu ce si nici cu cine sa se joace, Mary isi petrece timpul liber in compania lui Len Hislop, un veteran batran si schiop. Intr-o zi, pur si simplu intamplator, Mary decide sa trimita o scrisoare tocmai la New York lui Max Jerry Horowitx (Philip Seymour Hoffman), un obez de 44 de ani, care sufera de atacuri de panica si de tulburari de alimentatie. Cei doi se imprietenesc si astfel mentin legatura. Intre timp, Max este internat la un sanatoriu din pricina unui atac de panica, fiind diagnosticat cu sindromul Asparger si suferind de depresie. Neavand pe nimeni altcineva care sa-i fie alaturi, Max continua sa ii relateze lui Mary toate noutatile din viata lui, iar ea de asemenea.
    Peste douazeci de ani, inspirata fiind de corespondenta neintrerupta cu Max, Mary este acum psiholog si casatorita cu baiatul de care era indragostita in copilarie, Damien Popodopoulos. Dupa cateva intamplari tragice, deprimata, parasita de sot si aflata la capatul puterilor, Mary vrea sa se sinucida. Tocmai in acel moment apare Len, care ii aduce un pachet special. Dupa un an de zile, Mary pleaca in America din dorinta de a-l vizita pe Max. Aici primeste dureroasa veste a mortii acestuia si totodata corespondenta integrala pe care Max o pastrase cu sfintenie atatia ani de zile.
    A tale of friendship between two unlikely pen pals: Mary, a lonely, eight-year-old girl living in the suburbs of Melbourne, and Max, a forty-four-year old, severely obese man living in New York.

    Director: 

    Adam Elliot

    Writer: 

    Adam Elliot

    Stars:

     Toni Collette, Philip Seymour Hoffman and Eric Bana

Despicable Me (2010)


  • Regia

    Sergio Pablos, Chris Renaud, Pierre Coffin
  • Cu

    Steve Carell
  • Gen film

    Animatie Familie

    Universal Pictures şi Illumination Entertainment vă invită la primul lor film 3D CGI, Sunt un mic ticălos / Despicable Me.  Produs de CHRIS MELEDANDRI (Ice Age, Dr. Seuss’ Horton Hears a Who!), Sunt un mic ticălos este povestea celui mai mare super-ticălos care îşi găseşte naşul când în viaţa lui intră trei fetiţe inocente.
    Într-o suburbie fericită înconjurată de gărduleţe albe şi tufe de trandafiri se află o casă neagră care zace în mijlocul unei peluze părăginite. Această casă ascunde un secret teribil, neştiut şi nebănuit de nimeni din vecini. Înconjurat de o armată de minioni, maleficul Gru (voce – Steve Carell) pune la cale jaful secolului, de proporţii astronomice. O să fure luna! (da, luna!!). 

    Gru are o plăcere deosebită să comită tot felul de ticăloşii. Înarmat cu un arsenal de raze care micşorează, îngheaţă, şi ajutat de o flotă de vehicule de război în stare permanentă de alertă, Gru seceră tot ce-i stă în drum. Asta până în ziua în care dă piept cu voinţa uriaşă a trei fetiţe orfane care se uită la el şi văd ceea ce nu mai văzuse nimeni: un potenţial tată! Cel mai malefic răufăcător din lume a dat peste cea mai mare provocare din viaţa lui: trei fetiţe pe nume Margo, Edith şi Agnes.
    Vocile aparţin lui Steve Carell, JASON SEGEL (Forgetting Sarah Marshall, I Love You, Man), MIRANDA COSGROVE  şi legendarei JULIE ANDREWS (The Sound of Music, Mary Poppins, The Princess Diaries). Lor li se alătură RUSSELL BRAND (Get Him to the Greek, Forgetting Sarah Marshall), KRISTEN WIIG (Date Night, TV’s SNL), WILL ARNETT (Monsters vs. Aliens, Horton Hears a Who!), DANNY MCBRIDE (Tropic Thunder, Pineapple Express) şi JACK MCBRAYER (30 Rock, Forgetting Sarah Marshall).

    Sunt un mic ticălos / Despicable Me este regizat de CHRIS RENAUD (The Lorax) şi PIERRE COFFIN (Pat et Stanley).  Filmul este produs de Meledandri, JANET HEALY şi JOHN COHEN. Montajul este asigurat de PAMELA ZIEGENHAGEN-SHEFLAND (Open Season, The Emperor’s New Groove) şi GREGORY PERLER (Enchanted, Wallace & Gromit in The Curse of the Were-Rabbit), scenografia îi aparţine lui YARROW CHENEY, iar art director este ERIC GUILLON.  
    Cântecele originale şi muzica filmului sunt compuse de PHARRELL WILLIAMS, premiat cu Grammy şi producător de muzică pentru filme de mare succes la box office, împreună cu HEITOR PEREIRA (It’s Complicated, Beverly Hills Chihuahua). Muzica este produsă de HANS ZIMMER (The Lion King, The Dark Knight, Sherlock Holmes).
    Filmul 3D CGI este bazat pe povestea creată de SERGIO PABLOS şi pe scenariul scris de CINCO PAUL & KEN DAURIO (Horton Hears a Who!, Dinner for Schmucks).
    When a criminal mastermind uses a trio of orphan girls as pawns for a grand scheme, he finds their love is profoundly changing him for the better.

    Directors: 

    Pierre Coffin, Chris Renaud

    Writers: 

    Cinco Paul (screenplay), Ken Daurio (screenplay)

    Stars:

     Steve Carell, Jason Segel and Russell Brand

The Incredibles (2004)


Regia
  • Cu

    Gen film

    Durata

    • 115 minute
    • O nouă producţie Pixar, despre un grup de super-eroi care sunt nevoiţi să renunţe la acţiunile lor de salvare a celor aflaţi în pericol şi obligaţi (ca toţi super-eroii) să ducă o viaţă liniştită într-o suburbie... Dar inevitabilul se produce, şi ei vrând-nevrând trebuie să salveze lumea încă o dată...
      Mr. Incredible a fost un supererou, pana cand o serie de procese intentate de persoanele ce au fost salvate i-au fortat pe toti supereroii sa se inscrie in programe de protectie pentru a putea trai vieti normale, sub anonimat. Acum el este cunoscut ca Bob Parr si traieste impreuna cu Helen, fosta Elastigirl, si cei trei copii ai lor, Violet, Dash si Jack . Lucreaza ca specialist in asigurari, fiind stresat de seful ce il impinge intotdeauna de la spate; dar sotia lui s-a straduit prea mult pentru a crea o viata normala pentru familia ei, pentru ca el sa fie nostalgic dupa zilele de supererou. Cand i se ofera sansa sa joace din nou acest rol, el accepta numaidecat, cazand insa intr-o capcana pusa la cale de un vechi dusman. Acum intreaga familie trebuie sa-i vina in ajutor pentru a-l salva atat pe el, cat si numeroase alte victime inocente.

Rio (2011)


    • Regia

      Carlos Saldanha
    • Cu

      Anne Hathaway, Jesse Eisenberg
    • Gen film

      Animatie Aventura Comedie Familie

      De la creatorii filmului de succes EPOCA DE GHEAŢĂ vine RIO, o comedie 3D despre o aventură în sălbăticie. Blu este un papagal ara care nu a învăţat niciodată să zboare, şi se bucură de o viaţă confortabilă împreună cu proprietara sa şi cea mai bună prietenă a lui, Linda, în orăşelul Moose Lake din Minnesota. Blu şi Linda cred că el este ultimul din specia sa, dar când află de existenţa unui alt ara care locuieşte în Rio de Janeiro, pornesc spre tărâmul îndepărtat şi exotic pentru a o găsi pe Jewel, jumătatea de sex opus a lui Blu. Nu după mult timp de la sosire, Blu şi Jewel sunt răpiţi de un grup de traficanţi de animale. Blu scapă, ajutat de versata Jewel şi un grup de păsări orăşene miştocare şi cu vorbă dulce. Acum, cu noii prieteni de partea lui, Blu va trebui să găsească curajul de a învăţa să zboare, de a scăpa de răpitorii care le sunt pe urme, pentru a se întoarce la Linda, cea mai bună prietenă pe care a avut-o o pasăre vreodată.
         
      RIO, de la studiourile Blue Sky şi Twentieth Century Fox Animation, este cel mai mare şi mai ambiţios film de animaţie al studiourilor. E plin de anvergură şi  grandoare, plin de caracter, culoare, muzică, emoţie şi distracţie. Povestea se desfăşoară în mijlocul unei jungle colorate, un paradis pe plajă, o metropolă întinsă - şi o sărbătoare care pune capac la toate, ştiută ca şi Carnaval. RIO e mai mult decât un punct pe hartă, e un loc magic, o stare de spirit şi o atitudine.

      When Blu, a domesticated macaw from small-town Minnesota, meets the fiercely independent Jewel, he takes off on an adventure to Rio de Janeiro with this bird of his dreams.

      Director: 

      Carlos Saldanha

      Writers: 

      Carlos Saldanha (story), Earl Richey Jones (story)

      Stars:

       Jesse Eisenberg, Anne Hathaway and George Lopez