Wednesday, April 17, 2013

Deja Vu (2006)

Regia
  • Tony Scott
  • Cu

    Denzel WashingtonPaula Patton
  • Gen film


  • Durata

    126 minute
  • Toţi am experimentat pe pielea noastră neliniştitoarea senzaţie de deja vu, acea răzvrătire a memoriei pe care o trăieşti când întâlneşti un necunoscut şi ai senzaţia că-l stii de-o viaţă sau când recunoşti un loc deşi ştii foarte bine că n-ai fost niciodată acolo. Dar dacă aceste senzaţii sunt de fapt avertismente trimise din trecut sau indicii cu privire la viitor? Deja vu-ul este cel care îl ghidează pe agentul Doug Carlin în investigaţia sa cu privire la un atentat soldat cu sute de morţi. Chemat să recupereze toate dovezile posibile după ce un feribot din New Orleans explodează din cauza unei bombe, Carlin este pe cale de a descoperi că ceea ce toţi oamenii consideră că se petrece "numai în mintea lor" este de fapt ceva mult mai puternic, ceva care-l va conduce într-o cursă cu miză imensă: salvarea vieţii a sute de oameni.

Spider-Man 3 (2007)


  • Regia

    Sam Raimi
  • Cu

    Tobey MaguireKirsten DunstElizabeth BanksTopher Grace
  • Gen film


  • Durata

    139 minute
  • Peter a reuşit în sfârşit să-şi împace puterile de supererou cu dragostea pentru Mary-Jane. Dar viitorul este întunecat. Brutala mutaţie a costumului său, care devine negru, îi schimbă puterile şi personalitatea pentru a scoate la iveală o dorinţă de răzbunare pe care Peter se chinuie s-o controleze. Sub influenţa costumului, Peter devine prea sigur pe el şi începe să-şi neglijeze apropiaţii.
    Va reuşi el să-şi învingă propriii demoni ca şi pe doi dintre cei mai redutabili villain-i din istoria benzilor desenate? Aceştia sunt Omul de nisip şi Venom, dar Sam Raimi, regizorul seriei Spider-Man, a făcut aluzii la un moment dat că s-ar putea să mai existe un personaj negativ, deci trei răi pentru Spider-Man 3.

Spider-Man 2 (2004)


  • Regia

    Sam Raimi
  • Cu

    Tobey MaguireKirsten DunstAlfred Molina
  • Gen film


  • Durata

    127 minute
  • "Am fost atacat de soarta. Sunt prizonierul ei. Un prizonier al propriei mele constiinte. Iubirea pentru fata cu care doresc sa fiu pentru totdeauna este inchisa in mine. Cu mine, ea este intotdeauna in pericol in fata celor care lupta impotriva mea. Fara ea, calatoresc pe un drum parasit. Povestea mea va fi mereu despre pierderea acestei fete ... si ma intreb in fiecare zi cat timp mai pot indura aceasta singuratate?"

    Spider-Man

    Au trecut doi ani de cand manieratul Peter Parker (Tobey Maguire) a parasit-o pe iubita lui, Mary Jane Watson (Kirsten Dunst) si s-a hotarat sa porneasca pe calea responsabilitatii ca Omul Paianjen. Peter trebuie sa se confrunte cu noi provocari, pe masura ce incearca sa faca fata „darului si blestemului” puterilor sale, echilibrand dubla sa identitate ca super eroul evaziv Omul Paianjen si viata de student. Cele mai dragi relatii ale lui Peter sunt acum in pericol de a fi distruse din cauza confruntarii cu puternicul personaj negativ multitentacular, Doctor Octopus, alias „Doc Ock” (Alfred Molina).

    Iubirea de o viata a lui Peter fata de Mary Jane devine si mai puternica pe masura ce se lupta cu impulsul de a abandona viata sa secreta si de a-si declara iubirea. Intre timp, Mary Jane si-a continuat viata. A abordat o cariera de actrita si are un iubit. Relatia lui Peter cu cel mai bun prieten, Harry Osborn (James Franco) a fost umbrita de dorinta neostoita de razbunare a lui Harry impotriva Omului Paianjen, pe care il considera responsabil pentru moartea tatalui sau.

    Viata lui Peter devine si mai complicata cand este incoltit de o noua forta razbunatoare, Dr. Otto Octavius (Molina)- „Doc Ock”. Peter trebuie sa afle acum cum sa isi accepte soarta si sa utilizeze toate talentele sale de super erou pentru a-l opri pe acest nebun diabolic ajutat de tentaculele distrugatoare.

Spider-Man (2002)


  • Regia

    Sam Raimi
  • Cu

    Tobey MaguireWillem Dafoe
  • Gen film


  • Durata

    121 minute
  • "Cine sunt eu? Sunteti siguri ca vreti sa stiti? Povestea vietii mele nu este pentru cei slabi de inger. Daca cineva v-ar spune ca este o simpla istorioara amuzanta, daca cineva v-ar spune despre mine ca sunt un tip obisnuit sau mediocru, fara nici o grija pe lumea aceasta... acel cineva ar minti".

    Peter Parker 

    "O data cu puterea vine si o imensa responsabilitate".

    Unchiul Ben 

    In vara aceasta, pregateste-te pentru aventura suprema, pentru ca unul dintre cei mai cunoscuti supereroi ai benzilor desenate isi va face saltul pe marele ecran. Lansat cu ocazia celei de-a 40-a aniversari de la prima aparitie in benzile desenate a Omului-Paianjen, filmul Spider-Man (Omul-Paianjen) se axeaza pe povestea elevului Peter Parker (TOBEY MAGUIRE) care, dupa ce a fost muscat de un paianjen modificat genetic, capata o putere supraomeneasca si abilitatea paianjenului de a se catara pe orice suprafata. El jura sa foloseasca aceste abilitati pentru a lupta contra crimei. 

    Regizat de Sam Raimi, Omul-Paianjenii mai are in distributie pe: Willem Dafoe - nominalizat de doua ori la premiul Oscar - in rolul adversarului Omului-Paianjen, Green Goblin, Kirsten Dunst, in rolul Mary Jane Watson, James Franco - distins cu premiul Globul de Aur - in rolul Harry Osborn, prietenul lui Peter, Cliff Robertson - castigator al premiului Oscar - in rolul unchiului Ben, Rosemary Harris - actrita nominalizata la premiul Oscar - in rolul matusii May si J.K. Simmonds in rolul J. Jonah Jameson, seful lui Peter la ziarul Daily Bugle. 

    Ramas orfan de la o varsta frageda, Peter Parker locuieste in Queens, New York impreuna cu matusa May si unchiul Ben. Peter duce viata unui elev normal, lucrand ca fotograf la ziarul scolii, tanjind dupa frumoasa lui colega, Mary Jane Watson si distrandu-se in timpul liber cu prietenul lui cel mai bun, Harry Osborn. 

    In timpul unei excursii cu clasa, in cadrul careia lui Peter si colegilor lui li se prezinta o demonstratie stiintifica despre paianjeni, Peter este muscat de un paianjen modificat genetic. Curand dupa aceea, el descopera ca si-a insusit puterea si agilitatea paianjenului precum si un simt foarte dezvoltat specific acestei arahnide. 

    Peter isi foloseste la inceput puterile pentru a face bani, insa dupa ce asista la o tragedie petrecuta aproape de casa lui, el jura sa-si dedice viata luptei contra criminalitatii, luand in considerare cuvintele unchiului sau, Ben: O data cu puterea vine si o imensa responsabilitate. 

    Intre timp, omul de afaceri megaloman Norman Osborn (WILLEM DAFOE), tatal lui Harry, este pe cale de a suferi niste schimbari. O formula experimentala a scapat de sub control, sporindu-i inteligenta si puterea, luandu-i in acelasi timp mintile. El a devenit acum Green Goblin (Goblinul verde), inamicul Omului-Paianjen, care va pune la incercare juramantul lui Peter Parker de a lupta impotriva criminalitatii si de a-i ajuta pe oamenii nevinovati. 

    *** 

    Columbia Pictures prezinta, o productie MARVEL ENTERPRISES/LAURA ZISKIN, Spider-Man (Omul-Paianjen). Filmul este regizat de SAM RAIMI (The Gift, Evil Dead, A Simple Plan), scenariul este scris de DAVID KOEPP. Filmul este bazat pe Marvel Comic Book scrisa de STAN LEE si DAVID KOEPP. LAURA ZISKIN (As Good As It Gets, To Die For, Pretty Woman) si IAN BRYCE (Almost Famous - Aproape celebri, nominalizat la Oscar pentru Saving Private Ryan - Salvati soldatul Ryan, Twister) sunt producatori. AVI ARAD (X-Men, Blade) si STAN LEE sunt producatori executivi. 

    Echipa de realizatori ii mai cuprinde pe: directorul de imagine DON BURGESS, ASC (nominalizat la Oscar pentru Forrest Gump), scenograful NEIL SPISAK, pictorul de costume JAMES ACHESON (distins cu premiul Oscar pentru Restoration, Dangerous Liaisons si The Last Emperor) si monteurii BOB MURAWSKI si ARTHUR COBURN, A.C.E. Efectele vizuale sunt realizate de JOHN DYKSTRA, ASC (distins cu premiul Oscar pentru Star Wars). Efectele speciale sunt realizate de SONY PICTURES IMAGEWORKS, INC. Co-producator este GRANT CURTIS.

Inside Man (2006)


  • Regia

    Spike Lee
  • Cu

    Denzel WashingtonClive OwenJodie Foster
  • Gen film


  • Durata

    129 minute
  • Orice detaliu este important. Nici o informatie nu trebuie omisa. 

    Denzel Washington, Clive Owen si Jodie Foster s-au alaturat pentru a explora ispita puterii si a lacomiei, misterul jafului perfect, intr-o noua drama politista exploziva – Omul din Interior (Inside Man). 

    Intr-un film cu o distributie de zile mari care cere atentia publicului, Washington, Owen si Foster portretizeaza personaje ce prezinta fiecare piesa dintr-un puzzle complicat, dar oare toate aceste piese sunt ceea ce par? 

    Exista trei actori cheie – Washington in rolul unui detectiv nou promovat care trebuie sa se ridice deasupra unui scandal de coruptie, Owen este un criminal genial care contrazice tot ce credem ca stim despre cum se poate jefui o banca, iar Foster este un avocat misterios si influent din Manhattan care obtine exact ceea ce doresc clientii care o angajeaza si o platesc – care se intalnesc in Omul din Interior, o combinatie de exceptie a lui Spike Lee, care incita publicul cu trucuri cu camerele de filmat si schimbari neasteptate in subiectul filmului. 

    Totul incepe destul de simplu: 4 oameni costumati in zugravi patrund pe culoareale unei Banci din Manhattan, sucursala de baza din Wall Street a unei institutii financiare importante la nivel mondial. 

    In cateva secunde, jefuitorii costumati planuiesc o operatiune de asediu asupra bancii, iar cei 50 de clienti si personalul devin o garantie neasteptata in acest jaf, jefuitorii luandu-i drept ostateci in momentul in care sunt incercuiti de politie. 

    Detectivii Departamentului de Politie din New Zork, Keith Frazier (Denzel Washington) si Bill Mitchell (Chiwetel Ejiofor) sunt trimisi pe post de negociatori pentru eliberarea de ostateci, avand misiunea de a stabili un contact cu leaderul talharilor, Dalton Russel (Clive Owen), si de a asigura eliberarea in siguranta a ostaticilor. 

    Departamentul Serviciilor de Urgenta avindu-l pe Capitanul John Darius (Willem Dafoe) la conducere impreuna cu toata lumea spera ca situatia poate fi depasita cu calm, iar controlul bancii si eliberarea ostaticilor din interior pot fi asigurate intr-un timp cat mai scurt. 

    Dar lucrurile nu progreseaza dupa planul stabilit. Russel se dovedeste un oponent neasteptat de siret – inteligent, calm si avand totul sub control – un maestru in manevrarea papusilor, cu un plan meticulos prin care sa-i dezorieteze si sa-i faca confuzi nu doar pe ostateci, dar si pe autoritati. 

    Afara, multimea de newyorkezi se mareste, odata cu marirea tensiunii situatiei, cu superiorii lui Frazier care devin din ce in ce mai ingrijorati asupra abilitatii acestuia de a reusi sa mentina situatia sub control. 

    Jefuitorii par a fi in mod continuu cu un pas inaintea politistilor, pacalindu-i de fiecare data pe Frazier si Darius. Suspiciunile lui Frazier potrivit carora ar fi vorba despre ceva mult mai complicat de aceasta data decat isi imagineaza ceilalti se dovedesc justificate odata cu aparitia lui Madeline White (Jodie Foster), un jucator puternic cu intentii neclare, care cere o intalnire privata cu Russel. 

    Presedintele consiliului de directori ai bancii, antreprenorul Arthur Case (Cristopher Plummer), este de asemenea interesat in orice moment de ce se intampla interiorul bancii. 

    Dar ce vor, de fapt, jefuitorii? De ce nu a mers nicio metoda in a usura situatia, de ce se intinde ora dupa ora? Frazier este convins ca exista legaturi invisibile, iar negociatori secreti fac sa creasca instabilitatea situatiei de la un moment la altul. Cu credinte si motive transformate in intrebari, detectivul se angajeaza intr-un joc riscant de-a soarecele si pisica – dar cu regulile jocului se schimba permanent, orice miscare gresita aprinzand fitilul, ajungandu-se astfel la un final dezastruos si mortal.

Alpha Dog (2006)


  • Regia

    Nick Cassavetes
  • Cu

    Emile HirschJustin TimberlakeBruce Willis,Matthew Barry
  • Gen film


  • Durata

    117 minute
  • Au crescut impreuna in suburbiile din Los Angeles, traindu-si propria versiune a visului american, in care fiecare zi era un abur de petrecere in tensiunea asteptarii urmatoarei provocari. Johnny era lidereul sordidei lor lumi, cladite pe droguri si lacomie. Cand el este pacalit de un alt dealer, lucrurile scapa de sub control, iar deznodamantul socheaza pe toata lumea. Justin Timberlake, Sharon Stone si Bruce Willis apar si ei in acest film, unul dintre cele mai controversate in America anul trecut.

Shadow of a Doubt (1943)


  • Regia

    Alfred Hitchcock
  • Cu

    Hume CronynTeresa Wright
  • Gen film


  • Durata

    108 minute
  • Filmul favorit al lui Hitchcock, realizat dupa povestirea lui Gordon Mc Dowell, care s-a inspirat dintr-un caz real. Într-un orășel de provincie, o profesoară trăiește într-o simbioză perfectă cu unchiul ei preferat, pe nume tot Charlie, un tip aparent normal, dar care devine brusc foarte ciudat când vine vorba despre văduve bogate. O curiozitate ieșită din comun pune stăpânire pe tânăra Charlie odată cu sosirea în localitate a doi detectivi, care se dau drept redactori la o revistă și încep să se intereseze despre unchiul său. Profesoara demarează propria anchetă, a cărei concluzie este groaznică, iar filmul abia dacă a trecut de jumatate, cu o distribuție care-i asigură un succes garantat.

The Notebook (2004)


  • Regia

    Nick Cassavetes
  • Cu

    Ryan GoslingRachel McAdams
  • Gen film


  • Durata

    115 minute
  • Allie Hamilton şi Noah Calhoun s-au întâlnit într-o seară la carnaval şi se îndrăgostesc. Părinţii ei nu consimt legătura fiicei lor, deoarece familia lui Noah nu este suficient de bogată şi cunoscută, şi hotărăsc să se mute departe, cât mai departe de Noah. 

    Allie a aşteptat mult timp ca Noah să îi răspundă la scrisori, dar după mai mulţi ani hotărăşte să se logodească cu Lon, un chipeş soldat american. 
    Măcinată încă de dragostea pe care o nutreşte faţă de Noah, Allie decide să îi facă o vizită acestuia şi constată că sentimentele lor sunt încă vii. Acum este momentul ca Allie să aleagă între Noah şi proaspătul ei logodnic.

Cinderella Man (2005)

Regia
  • Ron Howard
  • Cu

    Russell CroweRenée Zellweger
  • Gen film


  • Durata

    144 minute
  • In mijlocul Marii Crize, cand America, deja cuprinsa de problemele economice devastatoare, era aproape ingenuncheata, a aparut un erou neobisnuit, care a facut publicul sa aclame ridicandu-se in picioare. Acest om a dovedit cat de mult poate munci cineva ca sa castige o a doua sansa pentru sine si pentru familia sa. 

    Acest erou provenit dintr-un om de rand era James J. Braddock, supranumit "Cinderella Man", cel ce avea sa devina o legenda sportiva surprinzatoare, care urma sa inspire lumea. La sfarsitul anilor '30, fostul boxer era invins, batut, ghinionist, ca mai toata populatia americana. Ca multi altii, Braddock nu mai stia ce sa faca. Cariera lui parea incheiata, nu isi mai putea plati facturile, iar singurul lucru care mai conta pentru el, familia, era in pericol. Chiar a fost fortat sa accepte ajutoare sociale. In sinea lui, Jim Braddock a ramas insa la fel de hotarat. Condus de iubire, onoare si o doza incredibila de curaj, a incercat sa transforme in realitate un vis imposibil. 

    Intr-o ultima tentativa de a-si ajuta familia, Braddock s-a intors in ring. Nimeni nu-i mai acorda nici o sansa. Meci dupa meci, se spunea ca bietul Jim Braddock era depasit si in incurcatura. Dar Braddock, impins din spate de ceva mai puternic decat spiritul de concurenta, continua sa invinga. Deodata, muncitorul de rand care nu putea gasi de lucru, a devenit un sportiv legendar, care nu putea sa piarda. Ducand pe umeri sperantele si visurile celor saraci, Braddock a urcat in topuri, pana cand omul care a sfidat toti sortii potrivnici a reusit incredibilul: a luptat cu campionul mondial, nestavilitul Max Baer, cunoscut pentru ca a ucis doi oameni in ring.