Monday, January 7, 2013

When in Rome (2010)


  • Regia

    Mark Steven Johnson
  • Cu

    Josh DuhamelKristen Bell
  • Gen film

  • Durata

    91 minute
  • Beth este o ambiţioasă tânără din New York, cu un program extrem de încărcat. Atunci când sora ei o anunţă că se mărită cu un italian pe care îl cunoscuse de doar două săptămâni, este destul de sceptică, dar lasă totul la o parte şi pleacă la Roma. De fapt, Beth abia aştepta să părăsească New Yorkul, fiind deziluzionată de tot ceea ce a avut parte până acum din punct de vedere sentimental şi este convinsă că viaţa nu îi va oferi niciodată o relaţie perfectă.
    Domnişoară de onoare la nunta surorii ei, Beth se simte atrasă de jurnalistul Nick (Josh Duhamel), cavalerul de onoare. În ciuda eforturilor de a-l cuceri, seara se termină cu o mare dezamăgire pentru ea: îl vede pe Nick în compania unei italience focoase. Nervoasă, Beth declară război iubirii şi fură, în chip de sfidare a destinului, câteva monede din celebra fântână a dragostei din Roma.
    Inexplicabil, toţi cei care aruncaseră acele monezi în acea fântână, sperând în îndeplinirea dorinţelor, se îndrăgostesc la nebunie de Beth. Prin urmare, femeia care credea că nu va întâlni niciodată dragostea, are parte de mai mult decât poate duce. Printre "pretendenţi" se numără un magnat din industria cârnaţilor - Al Russo (Danny DeVitto), un magician de stradă - Lance (Jon Heder), un pictor - Antonio (Will Arnett) şi un model încrezut - Gale (Dax Shepard). Aceştia o copleşesc cu daruri şi atenţia la care nu sperase niciodată. Pe toţi îi respinge fără să stea pe gânduri, însă adevăratele probleme apar atunci când Nick începe să îi facă şi el curte. Oare această dragoste este reală sau doar o consecinţă a gestului ei nesăbuit?

The Losers (2010)


  • Regia

    Sylvain White
  • Cu

    Jeffrey Dean MorganChris EvansZoe Saldana
  • Gen film

  • Durata

    97 minute
  • O poveste explozivă de mare acţiune despre trădare şi răzbunare, “The Losers” se focalizează pe membrii unei unităţi din Forţele Speciale, trimişi în jungla boliviană într-o misiune de cercetare şi nimicire.  Dar grupa formată din—Clay, Jensen, Roque, Pooch şi Cougar—va afla în curând că membrii ei au devenit pe negândite victimele unei acţiuni de trădare, iniţiată de un inamic extrem de periculos din interior, cunoscut sub numele de Max.
    Folosindu-se de zvonul că ar fi murit cu toţii, membrii grupului încep o acţiune periculoasă sub acoperire pentru a-şi spăla reputaţia şi pentru a se răzbuna pe Max.  Grupului i se alătură misterioasa Aisha, o agentă deosebit de frumoasă, care are propriile ei scopuri şi care va repurta, la rândul ei, câteva victorii. 
    Acţionând uniţi, atunci când nu se ceartă între ei, membrii grupei trebuie să anticipeze mişcările prin toată lumea ale perfidului Max—care încearcă să stârnească un nou război high-tech global pentru satisfacerea propriilor interese.  Dacă ar putea să-l înfrângă pe Max ar reuşi să salveze în acelaşi timp şi omenirea; ar fi un succes dublu pentru echipa cunoscută acum sub numele de The Losers.

She's Out of My League (2010)


  • Regia

    Jim Field Smith
  • Cu

    Alice EveJay Baruchel
  • Gen film

  • Durata

    104 minute
  • Se poate ca un Joe oarecare şi o blondă isteaţă şi sexy să-şi găsească fericirea împreună? Aceasta este întrebarea în jurul căreia se desfăşoară She’s Out of My League, o comedie romantică absolut proaspătă şi răcoritoare de la DreamWorks Pictures. Când Kirk (Jay Baruchel), un agent de pază de la aeroport pune ochii pe o organizatoare de petreceri nemaipomenit de arătoasă, Molly (Alice Eve), nimeni nu crede că se poate înfiripa între ei o adevărată idilă, nici măcar el!
    O scandaloasă combinaţie de comic şi romantism de modă veche, DreamWorks prezintă o producţie Mosaic She’s Out of My League cu Jay Baruchel, Alice Eve, T.J. Miller, Mike Vogel, Nate Torrence, Krysten Ritter, Geoff Stults şi Lindsay Sloane.  Filmul este regizat de  Jim Field Smith.  Scenariul aparţine lui Sean Anders & John Morris.  Producătorii sunt Jimmy Miller şi David Householter.  Producător executiv este George Gatins. Regia de imagine e semnată de Jim Denault. Scenografia apartine lui Clayton Hartley. Filmul este editat de Dan Schalk.  Designer costume, este Molly Maginnis.  Muzica este semnată de Michael Andrews.  Music supervisor este Deva Anderson.
    Kirk Kettner (Jay Baruchel) este un tip de vreo douăzeci şi ceva de ani care lucrează ca agent de pază pe aeroportul din Pittsburgh.  Încă mai iese în oraş cu amicii de la liceu şi colegii de muncă Jack (Mike Vogel), Stainer (T.J.  Miller) şi Devon (Nate Torrence) şi încă mai visează să-şi reia legătura cu fosta iubită, Marnie (Lindsay Sloane), care se pare că a păşit pe o nouă cale. Luate una peste alta, Kirk pare mulţumit de viaţa lui, cel puţin până în ziua în care îi apare sub ochii devastator de frumoasa Molly (Alice Eve), care, trecând prin punctul de securitate al aeroportului, îşi uită mobilul acolo.
    Molly e isteaţă, frumoasă, sofisticată şi.... departe de nasul lui Kirk. Când bietul Kirk îi înapoiează mobilul, fata îi oferă cu amabilitate pentru gest, două bilete la un meci de hockey, iar el acceptă, fără să-i treacă nici măcar o secundă prin minte că fata îi propune o întâlnire.
    Nici nu se poate închipui o pereche mai puţin credibilă decât răvăşitoarea Molly şi banalul Kirk; În cuvintele lui Steiner, fata e la „10 plus” în lanţul trofic al datingului, iar Kirk abia se ţine cu dinţii de locul cinci.
    Mă rog, Molly e hotărâtă să-l cucerească, iar Kirk se luptă şi el, nu cu libertatea lui pe cale de a fi zăvorâtă, ci cu mintea-i, adică să înţeleagă cum poate o fată extraordinară să fie interesată de unul ca el. La un moment dat, fraierul începe să creadă că fata vede ceva ce alţii nu văd la el. După ce iese în oraş cu cea mai frumoasă fată întâlnită vreodată, Kirk începe să se auto-preţuiască şi să-şi vadă altfel viitorul. Tocmai când prindea încredere în forţele proprii, Kirk face cunoştinţă cu părinţii fetei, nişte bogătaşi scorţoşi. Iar relaţia lor se termină la fel de brusc cum a început.
    Cu „ajutorul” prietenilor săi, Kirk lansează atacuri de recucerire a inimii fetei, iar rezultatele sunt bineînţeles, ca şi încercările, hilare. În plus, Molly are un fost iubit căruia îi sare rapid ţandăra, iar Kirk are şi el o fostă iubită care nu suportă să-şi piardă iubitul călcat în picioare, de sub papuc... În fine, orice se poate întâmpla dacă te străduieşti îndeajuns de tare!

Next Day Air (2009)


  • Regia

    Benny Boom
  • Cu

    Debbie AllenMike Epps
  • Gen film

  • Durata

    90 minute
  • Viaţa lui Leo Jackson (Donald Faison) este foarte dezordonată, lipsită de perspective şi complicată; locuieşte cu părinţii, prietena tocmai l-a părăsit, iar la serviciu primeşte tot felul de reclamaţii care-i vizează obiceiurile proaste. Iar de aici până la concediere nu mai este decât un singur pas, chiar dacă ,,şefa” este … chiar mama lui. Şi cum o nenorocire nu vine niciodată singură, într-o bună zi, Leo livrează la o adresă greşită un pachet care conţine nici mai mult, nici mai puţin decât …10 kg de cocaină de cea mai bună calitate. Din acest moment, el va declanşa, fără voia lui, o serie de evenimente amuzante şi totodată extrem de periculoase. Cu o distribuţie foarte reusită, care îi reuneşte pe: Donald Faison (,,Scrubs“), Mike Epps (,,Totul pana la bani”, ,,Marea Mahmureala”), Mos Def (,,Marturie Mortala”, ,,Dreamgirls”) şi Wood Harris (,,Cu varf si indesat”), O livrare de milioane este o comedie neagră plină de acţiune şi suspans.


13 Going On 30 (2004)


  • Regia

    Gary Winick
  • Cu

    Jennifer GarnerMark Ruffalo
  • Gen film

  • Durata

    97 minute
  • Pentru majoritatea oamenilor, varsta de 13 ani parca ar fi fost ieri - pentru Jenna Rink chiar a fost. 



    Suntem in 1987 si Jenna este o fetita de 13 ani, in pragul feminitatii. Problema este ca maturitatea nu soseste suficient de repede. Este sufocata de parintii ei ridicoli, ignorata de pustii la moda de la scoala si tipul dragut de care este indragostita abia daca ii stie numele. Pentru ca nu se mai multumeste sa isi petreaca timpul alaturi de cel mai bun prieten al ei si vecin, Matt Flamhaff, Jenna ii invita pe pustii populari la petrecerea ei aniversara de 13 ani. Dar petrecerea este un dezastru. Jenna se simte umilita cand este inchisa in toaleta pentru jocul "Sapte Minute in Rai" si toti o parasesc. 



    Singura in toaleta, Jenna rosteste o dorinta din suflet. Daca ar fi o persoana matura, ar avea viata pe care si-a dorit-o intotdeauna. 

    In mod miraculos, dorinta i se indeplineste. 



    A doua zi, cand Jenna iese din toaleta, suntem in anul 2004, iar Jenna are 30 de ani. Mai mult, este o femeie superba si de succes (Jennifer Garner) cu o slujba foarte buna si cu un apartament incredibil pe Fifth Avenue. In sfarsit, are succes si este celebra. 



    Singurul impediment? Nu are nici cea mai mica idee cum a ajuns acolo. 



    Speriata la inceput, dar incantata gradual de noua ei viata, Jenna isi da seama in curand ca-i lipseste ceva - Matt. Cand il cauta, descopera cu groaza ca nu mai tin legatura si ca el este logodit. 



    Jenna afla ca nu este suficient sa ai totul si decide sa mai dea inca o sansa primei ei iubiri. 


    Acum cea mai mare dorinta a ei este sa nu fie prea tarziu.

The Book of Eli (2010)


  • Regia

    Allen HughesAlbert Hughes
  • Cu

    Gary OldmanMila KunisDenzel Washington
  • Gen film

  • Durata

    118 minute
  • În viitorul nu foarte îndepărtat, la vreo 30 de ani după războiul catastrofal, un om străbate singur întinderile pustii ale ceea ce fusese altădată America.  Oraşe pustiite, şosele distruse, pământ pârjolit—tot ce-l înconjoară arată catastrofa care se petrecuse.  Nu mai există nicio urmă de civilizaţie, sau lege.  Drumurile aparţin unor bande de tâlhari care sunt în stare să omoare un om pentru pantofii lui, pentru o cană de apă, sau…chiar pentru nimic.   Dar ei nici nu se compară cu acest călător solitar.  
    Un luptător de nevoie şi nu de plăcere, Eli (Denzel Washington) nu doreşte decât pacea, dar dacă e provocat, el îşi va distruge atacatorul înainte ca el să-şi dea seama de greşeala fatală pe care a făcut-o. El nu-şi apără atât viaţa cât speranţa de viitor; o speranţă pe care a purta-o cu el şi a apărat-o în toţi aceşti ani şi pe care este hotărât s-o împlinească.  Mânat de această hotărâre şi condus de credinţa în ceva mai presus de el, Eli face tot ceea ce e nevoit să facă pentru a supravieţui şi pentru a continua pe drumul său.  
    Numai un singur om din această lume devastată pare a înţelege puterea pe care o deţine Eli, iar el este hotărât să o obţină pentru sine: Carnegie (Gary Oldman), despotul autoproclamat al unui oraş transformat în refugiul hoţilor şi pistolarilor.  Între timp, fiica adoptivă a lui Carnegie, Solara (Mila Kunis) se simte fascinată de Eli pentru alt motiv: ea vede în el o lumină care o poate conduce dincolo de lumea creată de tatăl ei vitreg.  Dar nu-i va fi uşor să-l abată de la drumul său.  Nimic şi nimeni nu poate sta în drumul său.  Eli trebuie să meargă înainte pentru a-şi împlini destinul şi pentru a da ajutor oamenilor năpăstuiţi.  
    Alcon Entertainment prezintă o producţie Silver Pictures, un film de Hughes Brothers Film: “Cartea lui Eli.”  Filmul îi are pe generic pe dublul câştigător al premiului Academiei, Denzel Washington , pe Gary Oldman, Mila Kunis, Ray Stevenson, Jennifer Beals, Frances de la Tour şi Michael Gambon .
    “Cartea lui Eli” este un film regizat de fraţii Hughes (“Menace II Society,” “Dead Presidents”) după un scenariu de Gary Whitta. Producţia e asigurată de Joel Silver, Denzel Washington, Broderick Johnson, Andrew A. Kosove şi David Valdes.  Steve Richards, Susan Downey şi Erik Olsen sunt producătorii executivi, iar co-producătorii sunt Steven P. Wegner, Yolanda T. Cochran şi John David Washington.  
    Din echipa de creaţie mai fac parte directorul de imagine Don Burgess, scenograful Gae Buckley, editorul Cindy Mollo şi designerul de costume Sharen Davis.  Jon Farhat este supervizorul efectelor vizuale.  Muzica este compusă de Atticus Ross, iar coordonatorul muzical este Deva Anderson.

La Vita e bella (1997)


  • Regia

    Roberto Benigni
  • Cu

    Roberto Benigni
  • Gen film

  • Durata

    116 minute
  • Filmul este o fabula, in stil chaplinian, despre puterea imaginatiei de a se impotrivi crudelor realitati din Europa in timpul celui de-al II-lea razboi mondial.

    In centrul povestii se afla Guido (Roberto Benigni) - un personaj incantator, caracterizat printr-o inocenta copilareasca si nutrind un mare vis: acela de a deschide o librarie proprie. Este anul 1939; Guido a venit in Arezzo, un orasel din Toscana, impreuna cu prietenul sau, poetul Feruccio (Sergio Bustric), ignorand antisemitismul manifestat, cu din ce in ce mai multa violenta, de catre guvernul fascist.

    Guido se indragosteste de Dora, o tanara si frumoasa profesoara (Nicoletta Braschi, actrita preferata a lui Benigni). Din pacate, Dora, pe care el o numeste "Printesa", este logodita cu un oficial fascist din localitate. Dar Guido nu se lasa impresionat si, in felul sau amuzant, reuseste sa o cucereasca pe aleasa inimii lui si sa o determine sa il urmeze.

    Dupa sapte ani, ii gasim pe Guido si Dora casatoriti si cu un fiu, Giosue (Giorgio Cantarini). In sfarsit, Guido a reusit sa-si deschida libraria mult visata. Din pacate, antisemitismul a atins in Italia cote maxime si, intr-o zi, Guido si fiul sau sunt ridicati de catre fortele de ordine si internati intr-un lagar de concentrare. Pentru a ramane alaturi de cei dragi, Dora cere sa mearga si ea in lagar.

    De acum incolo, unicul scop al lui Guido este sa-si salveze fiul si, mai ales, sa salveze inocenta acestuia,deorece nu wrea sa ajunga precum este el.
    Premii :
    Oscar - rol principal masculin - Roberto Benigni
    Oscar - cel mai bun film strain
    Oscar - coloana sonora - Nicola Piovani
    Nominalizare Oscar - regizor - Roberto Benigni
    Nominalizare Oscar - montaj - Simona Paggi
    Nominalizare Oscar - cel mai bun film - Gianluigi Braschi, Elda Ferri
    Nominalizare Oscar - scenariu - Vincenzo Cerami, Roberto Benigni


Tomorrow, When the War Began (2010)



Mr. Bean's Holiday (2007)


  • Regia

    Steve Bendelack
  • Cu

    Rowan Atkinson
  • Gen film

  • Durata

    96 minute
  • Intr-o dupa amiaza ploioasa in Anglia, Mr. Bean este fericit ca a luat Premiul intai la o tombola organizata la biserica din localitate. A castigat o excursie in sudul Frantei si o camera video nou-nouta. Se va afla la Cannes, in timpul faimosului festival.

    Prinde Eurostarul catre Paris si filmeaza absolut totul cu noua lui camera video. La Gare de Lyon il roaga pe un alt pasager sa-l filmeze in timp ce se urca in trenul de Cannes. Cel care il filmeaza este un regizor rus pe nume Emil Duchesvsky, ce urmeaza sa faca parte din juriul Festivalului de la Cannes. In timp ce filmeaza, trenul pleaca si Emil ramane pe dinafara.

    Mr. Bean se indreapta catre sud cand isi da seama ca Stepan, fiul lui Emil in varsta de 10 ani, se afla in tren fara tatal sau. Niciunul din cei doi nu intelege limba celuilalt.

    Mr. Bean si Stepan coboara la statia urmatoare pentru a-l astepta pe Emil, dar urmatorul tren este expres si Emil merge mai departe catre Cannes. Cand Mr. Bean si Stepan se urca in trenul urmator, Bean isi uita banii, biletul si pasaportul pe peron. Cei doi sunt dati jos din tren si raman fara niciun ban undeva in Franta.

    Emil, tatal lui Stepan, il reclama pe Mr. Bean la politie si o urmarire nationala este declansata.


The Impossible (2012)


  • Regia

    Juan Antonio Bayona
  • Cu

    Ewan McGregorNaomi WattsGeraldine Chaplin
  • Gen film

  • Durata

    114 minute
  • The Impossible este povestea impresionantă a unei familii captive, alături de alte mii de străini, în timpul uneia dintre cele mai mari catastrofe naturale din istorie. Teroarea este însă diminuată de compasiunea, curajul şi bunătatea oamenilor, în cele mai negre ore din vieţile lor.
    Maria, (Naomi Watts), Henry (Ewan McGregor) şi cei trei copii îşi încep vacanţa de iarnă în Thailanda, aşteptându-se la câteva zile de relaxare într-un paradis tropical. În dimineaţa zilei de 26 decembrie, în timp ce familia se afla la piscină, se aude un zgomot asurzitor. Imediat după aceea, un val uriaş se îndreaptă spre toţi cei de acolo.