Friday, May 10, 2013

The Cell 2 (2009)


  • Cu

    Tessie SantiagoChris Bruno
  • Gen film

  • Durata

    94 minute
  • Cusp este un criminal în serie care îşi omoară victimele şi apoi le readuce la viaţă pentru a le omorî din nou. Iar şi iar. Până când oamenii imploră să îi omoare... de tot. Maya este un mediu care şi-a căpătat puterile după ce s-a trezit dintr-o comă profundă. Intrase în comă în urmă cu un an când fusese prima victimă a lui Cusp. Cu noile puteri, Maya este hotărâtă acum să îl înfrunte pe Cusp.

The Cell (2000)


  • Regia

    Tarsem Singh
  • Cu

    Jennifer Lopez
  • Gen film

  • Durata

    107 minute
  • "Pune-te în postura vânătorului. Asta este ceea ce trebuie să facem... nu este întotdeauna uşor şi niciodată nu este plăcut să intri în pielea acestor indivizi sau în mintea lor. Dar asta este ceea eu şi oamenii mei trebuie să facem" 
    John Douglas - investigator FBI 

    În Conexiune inversă, publicul porneşte alături de Catherine Deane (Jennifer Lopez), o terapeută tânără şi atrăgătoare, care printr-un tratament inventiv şi radical călătoreşte literalmente prin fanteziile sălbatice şi înşelătoare ale unui criminal în serie, în speranţa de a o salva pe cea care ar putea fi victima lui finală. 
    Catherine poate experimenta, printr-o nouă ştiinţă transcendentală, ce se întâmplă în subconştientul altor persoane incluzand visele lor. Până acum, Catherine a utilizat această metodă numai pe un copil aflat în comă, cu speranţa de a-l aduce înapoi la viaţă.

    Dar atunci când criminalul în serie Carl Stargher (Vincent D’Onofrio) cade într-o stare de comă similară, în timp ce victima lui finală este ţinută în viaţă într-un loc ascuns - într-o ‘celulă bombă’ - agentul FBI Peter Novak (Vince Vaughn) se întoarce la Catherine ca la ultima lui speranţă rugând-o să facă ceva inimaginabil. 
    Novak o convinge să-şi folosească noua formă de terapie pentru a pătrunde în mintea dementă a lui Stargher şi de găsi vizuina lui infamă. 
    Curajoasă, Catherine este de acord să ajungă acolo unde nimeni nu a mai fost vreodată - pătrunzând adânc în secretele bizare ale minţii criminalului. Dar această minte este total diferită de ceea ce a experimentat înainte - atât de păcătoasă, de înspăimântătoare, atât de puternică şi plină de imagini monstruoase şi din care Catherine nu este sigură ca va scăpa aşa de uşor.

Michael Jackson's This Is It (2009)


  • Regia

    Kenny Ortega
  • Cu

    Michael Jackson
  • Gen film

  • Durata

    112 minute
  • Filmul Michael Jackson's This Is It va rula la cinema din 28 octombrie, timp de numai 2 săptămâni, în următoarele oraşe:
    Bucuresti: Hollywood Multiplex, Cinema Pro, Movieplex Plaza, The Light Cinemas, Starplex 
    Cluj: CinemaCity Multiplex, Odeon Polus Cineplex 
    Oradea: Lotus Multiplex 
    Iaşi, Bacău,Timişoara, Piteşti: CinemaCity Multiplex 
    Constanţa: Citiplex
    Filmul se bazează pe materialul filmat în timpul repetiţiilor la cele 50 de concerte pe care Michael Jackson ar fi trebuit să le susţină la Londra. Iată ce spune despre documentar regizorul Kenny Ortega: "Lumea va vedea ceea ce echipa implicată în proiect a fost atât de norocoasă să trăiască. Michael Jackson a fost arhitectul din spatele This Is It, iar noi am fost doar constructorii. Materialul filmat în stadiile incipiente ale repetiţiilor va arăta că Michael Jackson era implicat în absolut toate aspectele producţiei, de la scenografie la coregrafie, muzică, lumini şi chiar conceperea scurtmetrajelor şi-a clipurilor ce urmau să fie proiectate în fundal. Filmul nostru va arăta şi că Michael a fost unul dintre cei mai mari entertaineri ai lumii şi una dintre cele mai creative minţi. Cred că lungmetrajul va fi o dovadă a faptului că îi plăcea la nebunie ce făcea în timpul repetiţiilor şi că se îndrepta spre un nou triumf."

Vertige (2009)


Director:

 

Writers:

  (scenario), (scenario)


Un grup de cinci tineri, mai mult sau mai putin prieteni, decid sa faca o mica expeditie montana in Balcani, in minunatii munti din Croatia. Fred, organizatorul si liderul grupului este un pasionat alpinist dar totodata si un inconstient. Prin decizia lui de a ajunge intr-un anumit loc, pe traseul cel mai dificil, acesta ii pune pe toti intr-un mare pericol, cu toate ca aflase ca respectivul traseu era inchis. Astfel, aventura incepe, iar prima care are parte de cele mai mari emotii este chiar prietena lui Fred pe nume Karine, care are din fericire si ea o anumita experinta la munte. Podul suspendat care leaga doi pereti verticali cedeaza si ea este salvata in ultima clipa. Cu moralul destul de zdruncinat, mai ales din cauza lui Loic care nu se impaca deloc cu inaltimile, dar nu se impaca nici cu Guillaume - care este fostul prieten al lui Chloe, amicii nostri pornesc mai departe. Din pacate, la un moment dat, Fred si Karine se despart de grup si astfel se declanseaza adevaratul calvar pentru ca apare Anton, omul padurii, care nu-i trateaza deloc bine.

Men of Honor (2000)


  • Regia

    George Tillman
  • Cu

    Robert De NiroCuba Gooding Jr.
  • Gen film

  • Durata

    128 minute
  • Lui Carl Brashear nimeni si nimic nu-i poate sta în calea realizãrii idealurilor sale. Fiul unui fermier din Kentucky, Carl pãrãseste casa pãrinteascã si pleacã în cãutarea unei vieti mai bune. „Nu renunta niciodatã. Fii cel mai bun !” este îndemnul tatãlui sãu si Carl îsi întipãreste bine în minte aceste cuvinte.
    Dupã ce se înroleazã în Marinã, Carl persevereazã timp de doi ani în încercarea de a fi acceptat în programul de pregãtire a scufundãtorilor. În cele din urmã, cererea sa este acceptatã. Însã superiorul sãu, ofiterul de marinã Bill Sunday, un scufundãtor de elitã devenit legendar îl supune pe Carl la o serie de încercãri si provocãri continue, în intentia de a-l face sã renunte. Însã Carl nu se lasã. Nimeni si nimic nu-i stã în cale, nici mãcar celebrul Bill Sunday.
    Câtiva ani mai târziu, dupã ce Carl suferise un accident în urma cãruia rãmãsese infirm, cei doi se reîntâlnesc într-un mod neasteptat. Oricând dispus sã lupte împotriva sistemului, veteranul Sunday îl sustine pe Carl sã înfrîngã birocratia si prejudecãtile si sã obtinã o misiune de scufundãtor. Împreunã, pornesc la actiune. La pensionare, lui Carl i se conferã titlul de instructor sef expert în scufundãri, cel mai înalt grad din Marina americanã.
    Fox 2000 Pictures prezintã Men of Honor / Bãrbati de onoare, o productie State Street, în regia lui George Tillman, Jr., cu Robert De Niro si Cuba Gooding, Jr. în rolurile principale. Din distributie mai fac parte: Charlize Theron, Hal Holbrook, David Keith, Michael Rapaport, Aunjanue Ellis si Powers Boothe. Filmul este produs de Robert Teitel si Bill Badalato, iar producãtori executivi sunt Bill Cosby si Stanley Robertson. Imaginea este semnatã de Anthony B. Richmond, iar scenografia de Leslie Dilley. Montajul este realizat de John Carter. Costumele sunt create de Salvador Perez, iar coloana sonorã de Mark Isham.
    Men of Honor / Bãrbati de onoare este inspirat din viata lui Carl Brashear, primul american de culoare cãruia i s-a acordat titlul de instructor sef de scufundãri în Marina americanã. Nãscut în anul 1931 în Sonora, statul Kentucky, Carl era fiu de fermier. S-a înrolat în Marinã la vârsta de 17 ani si s-a decis sã devinã scufundãtor, performantã nereusitã pânã atunci de un militar american de culoare.
    Odatã admis la Scoala de scufundãtori militari din New Jersey, Carl a continuat sã-si urmãreascã cu perseverentã idealurile, muncind si învãtând din greu. Nu a abandonat cariera de scufundãtor nici atunci când, în urma unui accident în cadrul unei misiuni în Marea Mediteranã, si-a pierdut un picior. În anul 1998, el a devenit unul dintre cei sapte militari americani din istorie care a fost consemnat în arhivele navale, vietii si carierei sale fiindu-i dedicat un volum de 164 de pagini.


Edward Scissorhands (1990)


  • Regia

    Tim Burton
  • Cu

    Johnny DeppWinona RyderDianne Wiest
  • Gen film

  • Durata

    100 minute
  • Un film clasic al maestrului Tim Burton. Edward Scissorhands e un basm suburban amplasat într-un decor incredibil de fantezist. 

    Peg Boggs (Dianne Wiest), o doamnă care vinde din uşă în uşă produse cosmetice, descoperă un experiment pe jumătate terminat - un om-monstru pe nume Edward (Johnny Depp) - al unui savant nebun (magic interpretat de Vincent Price) care trăieşte într-un castel abandonat din vecinătate. Savantul a murit înainte de a-i înlocui braţele-forfece ale timidului bărbat cu mâini adevărate. Atunci când Peg încearcă să-l aducă pe Edward în lumea ei suburbană, pentru a locui alături de sceptica ei familie (soţul Alan Arkin şi fiica Winona Ryder) şi vecinii bârfitori, mâinile sale aparent periculoase - şi totuşi capabile de a crea lucruri de o frumuseţe incredibilă - dau naştere unor situaţii stranii, amuzante şi profund emoţionante. Edward sculptează sublim în tufişuri şi e un frizer avangardist. Curând însă, meschinăria şi răutatea lumii proviniciale americane încep să-i facă probleme suavei creaturi.

    Edward Scissorhands, o peliculă superbă, excentrică şi obsedantă a maestrului american al fantasticului, e o poveste despre toleranţă, diversitate şi creativitate, dar şi despre anevoioasa maturizare a unui tânăr (tânărul în cauză, e, bineînţeles, un monstru). Edward trebuie să-şi găsească locul nu numai în lumea ironică şi suprarealistă a micii comunităţi în care locuieşte, dar şi în lumea largă.

    Pelicula a fost filmată într-un orăşel din Florida, unde 44 dintre cele 50 de case din arie au fost vopsite în culori pastel (roz, verde, albastru şi galben) pentru a conferi suburbiei un look atemporal, clasic. În curţi au fost adăugate statui-tufiş gigantice din sârmă ghimpată şi încadraturi de metal cu verdeaţă artificială în formă de animal, ca exemple ale muncii lui Edward. Criticii au fost de părere că inadaptatul personaj principal e o reflexie a felului în care regizorul Tim Burton se vede pe el însuşi.

    Rolul inventatorului a fost ultimul pentru actorul Vincent Price, idolul lui Burton; acesta a murit de cancer în 1993 la vârsta de 82 de ani.

Kill Bill: Vol. 2 (2004)


  • Regia

    Quentin Tarantino
  • Cu

    Lucy LiuUma ThurmanDavid Carradine
  • Gen film

  • Durata

    134 minute
  • După despărţirea de fostele colege O-Ren Ishii (LUCY LIU) şi Vernita Green (VIVICA A. FOX) în KILL BILL VOL. 1, Mireasa (UMA THURMAN) îşi reia aventura pentru dreptate în a doua parte, KILL BILL VOL. 2. 

    Învingându-le pe cele două, Mireasa mai are doi duşmani de urmărit pe "Lista Morţii" - Budd (MICHAEL MADSEN) şi Elle Driver (DARYL HANNAH) - înainte de a se îndrepta spre scopul final... de a-l ucide pe Bill (DAVID CARRADINE).

Kill Bill: Vol. 1 (2003)


  • Regia

    Quentin Tarantino
  • Cu

    Uma Thurman
  • Gen film

  • Durata

    110 minute
  • SOSEŞTE MIREASA.

    Al patrulea film al lui Quentin Tarantino este epopeea unei femei în căutarea dreptăţii, prezentată în două părţi. În Kill Bill - Vol. 1 personajul principal, interpretat de DAVID CARRADINE, este un personaj nemaivăzut de sinistru care domină povestea şi care a organizat un grup de elită numit Deadly Viper Assassination Squad (sau DiVAS) - Plutonul de Execuţie al Viperelor.

    Toate viperele au un nume de cod inspirat de şerpi veninoşi şi cel mai mortal dintre ei este Mamba Neagră (UMA THURMAN), care este şi fosta iubită a lui Bill.

    La început, în Vol. 1, un ranger texan (MICHAEL PARKS) investighează o scenă macabră: un întreg alai de nuntă măcelărit în timpul unui repetiţii de costume, într-o capelă provincială. Femeia însărcinată în rochia plină de sânge este Mamba Neagră, cunoscută mai bine ca "Mireasa". 

    Bill şi Viperele au crezut că Mireasa este moartă, dar din nefericire pentru ei, ea era doar în comă. Asasina Viperelor, California Mountain Snake, cunoscută ca Elle Driver (DARYL HANNAH), se strecoară în camera de spital a Miresei, deghizată în asistentă, agitând o seringă - doar pentru a fi rechemată în ultimul moment posibil de Bill însuşi. 

    Patru ani mai târziu, Mireasa se trezeşte brusc, realizând ce i s-a întâmplat şi pleacă într-o misiune cu un ţel îngrozitor de bine fixat: să-i omoare unul câte unul pe asasini, lăsându-l ultimul pe Bill.