La mai bine de 8 ani de la lansarea lui în cinematografe, Regele Leu apare într-o variantă nouă pe ecrane, cu sunet Dolby Stereo, cât şi în format 3D şi pe DVD-uri Blu-Ray în 2011.
Acţiunea se petrece în locul fictiv Pride Lands din Africa, unde un leu este conducătorul tuturor animalelor ca rege. La începutul filmului, Rafiki, un mandril shaman, îl prezintă pe Simba, noul pui născut al regelui Mufasa şi al reginei Sarabi, unei adunări a animalelor la Pride Rock, un fel de castel al regatului. Între timp, fratele mai tânăr al lui Mufasa, Scar, realizează ca nu mai este moştenitorul tronului şi pune la cale să îl ucidă pe Simba, şi pe Mufasa. Pe parcursul filmului, Scar îşi va îndeplini visul pe jumătate, dar va fi şi un pericol pentru Simba, care a fost alungat de către acesta. Simba va creşte în sălbăticie,departe de prieteni şi familie, şi va da peste două animăluţe care pe parcurs îi vor deveni prieteni. El va trece prin multe aventuri înainte să ajungă acasă, iar când o va face, va avea parte de o mare surpriză.
"Regele Leu" a devenit filmul cu cele mai bune încasări în toată lumea în anul 1994, acumulând 783,841,776 $, din care 328,541,776 $ în SUA şi 455,300,000 $ în toată lumea, aflându-se actualmente în topul filmelor cu cele mai bune încasări ale tuturor timpurilor (în 1994 se afla pe locul 4 în topul filmelor cu cele mai bune încasări din istorie). A deţinut recordul pentru filmul de animaţie cu cele mai bune încasări, fiind depăşit de "Finding Nemo" în 2003. Deorece"Shrek 2" l-a invins pe"Finding Nemo" în 2004, acum se află pe locul 3. Cu toate acestea, rămâne pe locul 1 la categoria filmelor de animaţie clasică. Deţine, de asemenea, locul 1 în topul încasărilor pe spectacol.Filmul a câştigat două premii Oscar:Cea mai bună coloană sonoră originală şi Cea mai bună melodie ("Can You Feel The Love Tonight"). Pe lângă aceleaşi categorii câştigate la Globurile de Aur, a mai câştigat premiul pentru Cel mai bun film - muzical sau comedie. Din mai 2007, filmul a intrat în TOP 250 al filmelor IMDb după opinia spectatorilor.
"The Lion King" a fost numit "King of the Jungle" la începutul producţiei. Ca şi în cazul filmului "Bambi"(1942), producătorii au studiat viaţa leilor adevăraţi, iar unii producători au mers în Kenia pentru a studia habitatul lor natural care va fi folosit în film.
Utilizarea semnficativă a calculatoarelor în film a permis producătorilor să-şi pună în practică ideile în noi moduri. Animaţia pe calculator s-a folosit cel mai mult în scena cu antilopele. Câteva antilope au fost create 3D pe calculator după care au fost multiplicate în câteva sute.
"Regele Leu" a fost cândva considerat secundar lui "Pocahontas", deoarece au fost produse simultan. Majoritatea producătorilor au lucrat pe Pocahontas deoarece considerau că din cele două producţii, Pocahontas va fi cel mai bun. Cu toate acestea, când cele două filme au fost lansate,"Regele Leu"a fost cel mai bun din toate punctele de vedere, cu toate că ambele filme au fost un succes şi au primit laude din partea criticii.
No comments:
Post a Comment