Tuesday, April 23, 2013

127 Hours (2010)


  • Regia

    Danny Boyle
  • Cu

    James FrancoLizzy CaplanKate Mara
  • Gen film

  • Durata

    97 minute
  • 127 DE ORE este povestea adevărată a remarcabilei aventuri a alpinistului Aron Ralston (James Franco) pentru a se salva după ce un bolovan a căzut şi i-a zdrobit braţul şi îl blochează într-o fantă izolată dintr-un canion din Utah. Pe întreaga durată a călătoriei sale, Ralston îşi aminteşte prieteni, iubite (Clémence Poésy), familie şi pe cele două excursioniste (Amber Tamblyn şi Kate Mara) pe care le-a cunoscut înainte de accident. 
    Pe durata următoarelor 5 zile, Ralston se luptă cu natura şi cu proprii demoni pentru a descoperi în cele din urmă că are curajul şi ceea ce este necesar pentru a se scoate indiferent de metodă, să coboare peretele de 20 de metri şi să meargă pe jos peste 13 kilometri înainte de a fi salvat în cele din urmă.  Povestit cu o structură narativă dinamică, 127 DE ORE este o poveste viscerală şi palpitantă care va duce publicul într-o nouă călătorie şi va dovedi ce putem face când facem alegeri în viaţă.

        Fox Searchlight Pictures şi Pathé prezintă, în asociere cu Everest Entertainment, o producţie Cloud Eight / Decibel Films / Darlow Smithson.  127 DE ORE este regizat de către Danny Boyle după un scenariu de Danny Boyle & Simon Beaufoy (SLUMDOG MILLIONAIRE) bazat pe cartea Between a Rock şi a Hard Place (Între ciocan şi nicovală) de Aron Ralston.  Filmul este produs de Christian Colson, Danny Boyle şi John Smithson şi producătorii executivi sunt Bernard Bellew, John J. Kelly, François Ivernel, Cameron McCracken, Lisa Maria Falcone şi Tessa Ross. 
    Distribuţia, în frunte cu James Franco, îi include pe următorii: Amber Tamblyn, Kate Mara, Clémence Poésy, Kate Burton şi Lizzy Caplan.  Folosind tehnici inventive din punct de vedere vizual pentru a recrea întreaga gamă de experienţe a personajului principal, producţia a folosind doi directori de imagine principali, Anthony Dod Mantle, B.S.C., D.F.F. (SLUMDOG MILLIONAIRE) şi Enrique Chediak (28 DAYS LATER), designer de producţie şi de costume Suttirat Larlarb (SLUMDOG MILLIONAIRE), monteurul Jon Harris (KICK-ASS) cu muzică de A.R. Rahman (SLUMDOG MILLIONAIRE).   

No comments:

Post a Comment